Visburgers van witvis, snel en simpel

visburgers van witvis

Voor deze heerlijke visburgers van witvis kies je je eigen favoriete vissoort. Ze zijn met elke soort vis ontzettend simpel en snel te maken. Bovendien hartstikke koolhydraatarm met maar 1 gram koolhydraten per stuk.  En daarbij is de smaak ook nog eens overheerlijk! Een tikkie oosters doordat ik sojasaus gebruikte om ze smaak mee te geven. In de verte ietsje zoetig door het kokosmeel. Voordat mensen gaan roepen dat ze niet tegen de smaak van kokos kunnen… Nee, ze smaken echt niet naar kokos. Het kokosmeel van Aman Prana wordt dubbel gespoeld en heeft daarom niet echt een kokossmaak. Verder hebben we zelf gekozen voor (diepvries)kabeljauw, maar bijvoorbeeld koolvis is ook prima. Eigenlijk kan alle vis wel, zelfs garnalenvlees zou kunnen. Je maalt alles eenvoudig fijn en vormt er burgers van. Ook leuk als je kinderen hebt: vorm er geinige vissticks van!

Fijnmalen

Dat fijnmalen hebben wij gedaan in ons fijne hakmolentje* met trekkoord. Goh, wat hebben daar al veel plezier van gehad (#nospon). Of het nu gaat om noten en zaden of dit klusje met vis, in een paar slagen maal je eenvoudig met de hand een mooie massa, waarmee je makkelijk de visburgers kun vormen. Je chopt eerst de ui en bieslook, daarna doe je de grove stukken vis erbij. Vervolgens trek je een paar keer aan het koordje. Tot slot mengen met ei en kruiden en klaar is kees, euh Anna-Karina 😉

Ik voorzag de visburgers van witvis nog van een extra laagje. Daarvoor nam ik simpel amandelmeel met peper en zout. Daardoor hebben ze zo’n prachtig mooi goudgeel korstje gekregen. De visburgers smaken heerlijk bij diverse groentegerechten, wij hadden er een heel bijzondere broccoli gerecht bij.

Bewaren van de visburgers

Je kunt de visburgers een dag van tevoren bakken en koel bewaren. Overigens zijn ze koud ook prima te eten! Invriezen zou ik persoonlijk dan weer niet doen.

*Zoveel vragen over ons hakmolentje met trekkoord. Ze zijn van Tefal, we hebben een kleine en een iets grotere. Die is er ook met andere accessoires (voor slagroom en ijs crushen, dat gebruiken wij eigenlijk niet). Ze zijn ook elders te koop, dit zijn slechts voorbeelden, we worden niet gesponsord ofzo…  Succes!


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

visburgers van witvis
visburgers van witvis

Zo maak je Visburgers van witvis

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


visburgers van witvis

Visburgers van witvis

Deze visburgers van witvis zijn met elke soort vis ontzettend simpel en snel te maken, daarbij is de smaak ook nog eens overheerlijk. Een tikkie oosters en ietsje zoetig, verrukkelijk! Lekker bij alle wokgroente of een frisse salade.
4.79 van 14 stemmen
Keuken: Oosters
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 16 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 120.8 koolhydraten 1 geiwitten 6.43 gvetten 9.9 gvezels 1.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bakken

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de vis in grove stukken.
  • Pel het uitje, snijd in vieren en hak samen met bieslook in een hakmolentje met trekkoord grof. Of gebruik een keukenmachine. Voeg de stukken vis toe en hak nogmaals tot de vis fijn is. Voeg kerrie, paprikavlokken, kokosmeel, sojasaus (naar smaak) en 1 rauw ei toe. Meng alles en vorm er 4 burgers van. Stevig aandrukken.
  • Meng voor het korstje het amandelmeel met peper en zout. Voorzie de burgers van het laagje.
  • Bak de visburgers in een grote koekenpan met olie met een klontje roomboter. Eerst 2 minuten aan elke kant bakken op hoog vuur voor een lekker korstje. Vervolgens op matig vuur nog 5-7 minuten laten garen.
  • Bestrooi voor het serveren met een beetje bieslook.

Portiegrootte en erbij

  • Eet de overheerlijke visburgers van witvis met simpele wokgroente of een frisse zomerse salade. 2 stuks per persoon bij een hoofdgerecht, 1 bij een lunch.
    Wij hadden er een heel bijzondere broccoli gerecht bij.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


13 gedachten over “Visburgers van witvis, snel en simpel”

  1. 5 sterren
    Vanavond de viskoekjes gemaakt in de yorkshire puddingvorm beetje geraspte mozzarella eroverheen gedaan, smullen!!!! Met een simpele salade.
    Wat hebben jullie toch geweldige recepten, dank je wel
    helaas weet ik niet hoe ik hier de foto bij kan plaatsen

  2. Hoi, deze visburgers zien er smakelijk uit en ik vind vis heerlijk ! Deze visburgers wil ik graag maken ook voor mijn (klein) kinderen. Kun je deze visburgers ook vantevoren maken en goed bewaren ? of invriezen ? Zo ja, op welk moment ? Is dat moment nadat ik er burgers van gemaakt heb, of na het bakken ? Het lijkt mij zo handig om deze visburgers vantevoren te kunnen maken of er een heleboel van maken om in te vriezen. Afzender een fan van koolhydraatarm eten, met vriendelijke groet Rita

    1. Je kunt de visburgers een dag van tevoren bakken en koel bewaren. Overigens zijn ze koud ook prima te eten! Invriezen zou ik persoonlijk dan weer niet doen. Maar ik ben heel kritisch als het om ingevroren producten gaat, ik eet ’t liefst vers. Misschien vind je het zelf wel ok. Neem dan wel zoveel mogelijk verse vis, 2x vis invriezen lijkt me niet lekker.

  3. De smaak was wel goed de uitvoering minder, het was één groot drama in de pan. Ik ga het
    nog 1x proberen maar dan met een hele moot.

    1. Waarom drama? Vielen ze uit elkaar? Kijk even goed naar de foto’s hoe het eruit moet zien. De massa moet wel echt goed samenhangen en in de pan met rust laten, tot het korstje stevig genoeg om ze om te draaien.

  4. 5 sterren
    Super. We zijn niet van die viseters. Maar dit was heel smakelijk. Aanrader, met de broccoli met citroen boter

  5. 5 sterren
    Ik heb de visburgers gemaakt van wilde zalm. Heerlijk en echt een recept om vaker te gebruiken

  6. 5 sterren
    Dankjewel voor de tip m.b.t. het molentje, heb het gelijk besteld! Dan ga ik ook zeker dit heerlijke recept maken, we zijn dol op vis (burgers) maar ik koop ze niet vanwege de onnodige toevoegingen die er allemaal inzitten. Dus dit recept is zeer welkom! En het is voorspelbaar dat dit smullen wordt.

      1. Lijkt me fijn zo’n hakmolen. Heb je een linkje waar ik deze kan kopen?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top