visburgers van witvis

Visburgers van witvis, snel en simpel

Voor deze heerlijke visburgers van witvis kies je je eigen favoriete vissoort. Ze zijn met elke soort vis ontzettend simpel en snel te maken. Bovendien hartstikke koolhydraatarm met maar 1 gram koolhydraten per stuk.  En daarbij is de smaak ook nog eens overheerlijk! Een tikkie oosters doordat ik sojasaus gebruikte om ze smaak mee te geven. In de verte ietsje zoetig door het kokosmeel. Voordat mensen gaan roepen dat ze niet tegen de smaak van kokos kunnen… Nee, ze smaken echt niet naar kokos. Het kokosmeel van Aman Prana wordt dubbel gespoeld en heeft daarom niet echt een kokossmaak. Verder hebben we zelf gekozen voor (diepvries)kabeljauw, maar bijvoorbeeld koolvis is ook prima. Eigenlijk kan alle vis wel, zelfs garnalenvlees zou kunnen. Je maalt alles eenvoudig fijn en vormt er burgers van. Ook leuk als je kinderen hebt: vorm er geinige vissticks van!

Fijnmalen

Dat fijnmalen hebben wij gedaan in ons fijne hakmolentje* met trekkoord. Goh, wat hebben daar al veel plezier van gehad (#nospon). Of het nu gaat om noten en zaden of dit klusje met vis, in een paar slagen maal je eenvoudig met de hand een mooie massa, waarmee je makkelijk de visburgers kun vormen. Je chopt eerst de ui en bieslook, daarna doe je de grove stukken vis erbij. Vervolgens trek je een paar keer aan het koordje. Tot slot mengen met ei en kruiden en klaar is kees, euh Anna-Karina 😉

Ik voorzag de visburgers van witvis nog van een extra laagje. Daarvoor nam ik simpel amandelmeel met peper en zout. Daardoor hebben ze zo’n prachtig mooi goudgeel korstje gekregen. De visburgers smaken heerlijk bij diverse groentegerechten, wij hadden er een heel bijzondere broccoli gerecht bij.

Bewaren van de visburgers

Je kunt de visburgers een dag van tevoren bakken en koel bewaren. Overigens zijn ze koud ook prima te eten! Invriezen zou ik persoonlijk dan weer niet doen.

*Zoveel vragen over ons hakmolentje met trekkoord. Ze zijn van Tefal, we hebben een kleine en een iets grotere. Die is er ook met andere accessoires (voor slagroom en ijs crushen, dat gebruiken wij eigenlijk niet). Ze zijn ook elders te koop, dit zijn slechts voorbeelden, we worden niet gesponsord ofzo…  Succes!

visburgers van witvis

visburgers van witvis

Ook lekker:

Zo maak je Visburgers van witvis

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


visburgers van witvis

Visburgers van witvis

door Anna-Karina van Denderen
Deze visburgers van witvis zijn met elke soort vis ontzettend simpel en snel te maken, daarbij is de smaak ook nog eens overheerlijk. Een tikkie oosters en ietsje zoetig, verrukkelijk! Lekker bij alle wokgroente of een frisse salade.
4.82 van 11 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: vis
Voorbereiden: 10 min
Koken: 6 min
Totale tijd: 16 min

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 1 g

Uit recept

4 stuks

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Korstje

Bereiden

  • Snijd de vis in grove stukken.
  • Pel het uitje, snijd in vieren en hak samen met bieslook in een hakmolentje met trekkoord grof. Of gebruik een keukenmachine. Voeg de stukken vis toe en hak nogmaals tot de vis fijn is. Voeg kerrie, paprikavlokken, kokosmeel, sojasaus (naar smaak) en 1 rauw ei toe. Meng alles en vorm er 4 burgers van. Stevig aandrukken.
  • Meng voor het korstje het amandelmeel met peper en zout. Voorzie de burgers van het laagje.
  • Bak de visburgers in een grote koekenpan met olie met een klontje roomboter. Eerst 2 minuten aan elke kant bakken op hoog vuur voor een lekker korstje. Vervolgens op matig vuur nog 5-7 minuten laten garen.
  • Bestrooi voor het serveren met een beetje bieslook.
Portiegrootte en erbij
  • Eet de overheerlijke visburgers van witvis met simpele wokgroente of een frisse zomerse salade. 2 stuks per persoon bij een hoofdgerecht, 1 bij een lunch.
    Wij hadden er een heel bijzondere broccoli gerecht bij.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.325 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Visburgers van witvis, snel en simpel”