visburgers van witvis

Visburgers van witvis, snel en simpel

Voor deze heerlijke visburgers van witvis kies je je eigen favoriete vissoort. Ze zijn met elke soort vis ontzettend simpel en snel te maken. Bovendien hartstikke koolhydraatarm met maar 1 gram koolhydraten per stuk.  En daarbij is de smaak ook nog eens overheerlijk! Een tikkie oosters doordat ik sojasaus gebruikte om ze smaak mee te geven. In de verte ietsje zoetig door het kokosmeel. Voordat mensen gaan roepen dat ze niet tegen de smaak van kokos kunnen… Nee, ze smaken echt niet naar kokos. Het kokosmeel van Aman Prana wordt dubbel gespoeld en heeft daarom niet echt een kokossmaak. Verder hebben we zelf gekozen voor (diepvries)kabeljauw, maar bijvoorbeeld koolvis is ook prima. Eigenlijk kan alle vis wel, zelfs garnalenvlees zou kunnen. Je maalt alles eenvoudig fijn en vormt er burgers van. Ook leuk als je kinderen hebt: vorm er geinige vissticks van!

Fijnmalen

Dat fijnmalen hebben wij gedaan in ons fijne hakmolentje* met trekkoord. Goh, wat hebben daar al veel plezier van gehad (#nospon). Of het nu gaat om noten en zaden of dit klusje met vis, in een paar slagen maal je eenvoudig met de hand een mooie massa, waarmee je makkelijk de visburgers kun vormen. Je chopt eerst de ui en bieslook, daarna doe je de grove stukken vis erbij. Vervolgens trek je een paar keer aan het koordje. Tot slot mengen met ei en kruiden en klaar is kees, euh Anna-Karina 😉

Ik voorzag de visburgers van witvis nog van een extra laagje. Daarvoor nam ik simpel amandelmeel met peper en zout. Daardoor hebben ze zo’n prachtig mooi goudgeel korstje gekregen. De visburgers smaken heerlijk bij diverse groentegerechten, wij hadden er een heel bijzondere broccoli gerecht bij.

Bewaren van de visburgers

Je kunt de visburgers een dag van tevoren bakken en koel bewaren. Overigens zijn ze koud ook prima te eten! Invriezen zou ik persoonlijk dan weer niet doen.

*Zoveel vragen over ons hakmolentje met trekkoord. Ze zijn van Tefal, we hebben een kleine en een iets grotere. Die is er ook met andere accessoires (voor slagroom en ijs crushen, dat gebruiken wij eigenlijk niet). Ze zijn ook elders te koop, dit zijn slechts voorbeelden, we worden niet gesponsord ofzo…  Succes!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

visburgers van witvis
visburgers van witvis

Zo maak je Visburgers van witvis

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Visburgers van witvis

visburgers van witvis
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze visburgers van witvis zijn met elke soort vis ontzettend simpel en snel te maken, daarbij is de smaak ook nog eens overheerlijk. Een tikkie oosters en ietsje zoetig, verrukkelijk! Lekker bij alle wokgroente of een frisse salade.
4.79 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 16 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 120.8 kcalkoolhydraten 1 geiwitten 6.43 gvetten 9.9 gvezels 1.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de vis in grove stukken.
  • Pel het uitje, snijd in vieren en hak samen met bieslook in een hakmolentje met trekkoord grof. Of gebruik een keukenmachine. Voeg de stukken vis toe en hak nogmaals tot de vis fijn is. Voeg kerrie, paprikavlokken, kokosmeel, sojasaus (naar smaak) en 1 rauw ei toe. Meng alles en vorm er 4 burgers van. Stevig aandrukken.
  • Meng voor het korstje het amandelmeel met peper en zout. Voorzie de burgers van het laagje.
  • Bak de visburgers in een grote koekenpan met olie met een klontje roomboter. Eerst 2 minuten aan elke kant bakken op hoog vuur voor een lekker korstje. Vervolgens op matig vuur nog 5-7 minuten laten garen.
  • Bestrooi voor het serveren met een beetje bieslook.

Portiegrootte en erbij

  • Eet de overheerlijke visburgers van witvis met simpele wokgroente of een frisse zomerse salade. 2 stuks per persoon bij een hoofdgerecht, 1 bij een lunch.
    Wij hadden er een heel bijzondere broccoli gerecht bij.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top