Vis papillot met doperwtenpuree

Vis papillot met doperwtenpuree? Ja, niet alleen perfect voor een zomerse buitenmaaltijd, maar ook met kerst een heel mooi gerecht. En niets zo gemakkelijk om te bereiden als een stukje vis in een pakketje. Je neemt – per persoon – een stukje bakpapier en legt daar een stukje vis, gesneden groente, kruiden en wat plakjes boter op, dan goed dichtvouwen. En voila, het kan zo de oven in. Een cadeautje op je bord! Bij onze vis papillot wilden we graag een frisgroene sidedish, met een bite ook nog. Vandaar dat we op doperwtenpuree kwamen. Bij elkaar bevat het gerecht dan 11 gram koolhydraten per portie. Die herinnerden we ons nog van onze vakantie in Denemarken. We maakten een prachtige fietstocht op Rømø, en hebben heerlijk vis gegeten aan het strand. Die begeleidende doperwtenpuree was prachtig frisgroen en heel simpel. Gestampte doperwten maar heerlijk fris van smaak. Perfect bij het stukje vis en het weer van die dag.

Vis papillot met venkel en paprika

Wij gebruikten voor de pappilot zalmfilet op huid, maar het kan natuurlijk ook net zo goed met kabeljauw, zeebaars of (zalm)forel. Ook heel veel groenten zijn uitstekend geschikt om samen met een stukje vis in een pakketje te stoppen. Ikzelf vind tomaat een uitstekende begeleider van verse zalm, maar Anna-Karina kan niet té vaak tomaat eten. Als we uit eten gaan, neemt AK heel vaak salade. Ik mag dan steevast de kerstomaatjes verorberen. Maar vandaag hebben we gekozen voor fijngesneden venkel en dunne reepjes paprika. Ik maak het zo fijn mogelijk, zodat het makkelijk gaart. Maar voel je vrij om wat anders te nemen, zolang het maar in een kwartiertje kan garen. Eventueel kun je de groente ook voorgaren. Maar nu over naar de doperwtenpuree!

Doperwtenpuree, groen, fris en zoetig

Doperwten zijn zo heerlijk, maar – helaas, helaas – niet heel erg koolhydraatarm. Ze bevatten 8,6 gr per 100 gr (Bonduelle diepvries). Maar dat is echt geen onoverkomelijk bezwaar, als je ze niet te veel en te vaak eet. We gaan vandaag voor een kleine portie. De smaak is in onvergelijkelijk: groen, fris, zoetig. We hebben de doperwtenpuree expres wat grof gehouden. Dat komt de smaak echt ten goede. De doperwten moet je daarom dus echt niet te lang koken. Ze kunnen beter wat te weinig gekookt zijn, dan te veel. De doperwten verliezen dan hun groenheid – qua uiterlijk en qua smaak – en de structuur van je doperwtenpuree wordt papperig. Dat is niet de bedoeling! Om de frisheid te benadrukken gaat er citroen en munt bij. De verhouding is afhankelijk van je eigen voorkeur. Kwestie van proeven!

Zo’n heerlijk bordje met die vis papillot en doperwtenpuree zorgt voor een uitgesproken zomers gevoel. Lekker laat buiten eten, dat zonnetje dat al laag aan de lucht staat en zo meteen onder de horizon gaat zakken. En een verkoelende drankje bij de hand – fris water met citroen en munt? Ach, het leven was wel eens slechter…

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

vis pappilot met doperwtenpuree
vis pappilot met doperwtenpuree

Zo maak je Vis papillot met doperwtenpuree

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Vis papillot met doperwtenpuree

Door: van Deelen
Een heerlijke, supermakkelijke vis papillot met doperwtenpuree. Perfect voor een zomerse buitenmaaltijd, maar ook met kerst een mooi gerecht. Smullen!

Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 113 (puree op blz. 181)

5 van 2 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord ovengerecht, vis
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 55 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 586.75 kcalkoolhydraten 11 geiwitten 36 gvetten 42.2 gvezels 8.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

VIS PAPILOTTE

DOPERWTENPUREE

GARNERING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een lage ovenschaal klaar.

Vispappilot

  • Neem twee vellen bakpapier waarin de vis ruim past. Leg hierop de stukken vis. Bestrooi naar smaak met de viskruiden. Leg rond en op de vis de fijngesneden venkel en rode paprika. Strooi er wat peper overheen en bedek met dunne plakjes boter. Vouw het bakpapier dicht als een bootje en zet ze in de ovenschaal. Bak 15 – 20 minuten in de oven, afhankelijk van de gewenste garing.
  • Bevat per portie: calorieën 413.95 kcal ⋆ koolhydraten 1.6 g ⋆ eiwitten 29 g ⋆ vetten 32.2 g ⋆ vezels 1.25 g

Doperwtenpuree

  • Kook de (diepvries)doperwten 4 minuten. Giet af en stoom even droog in de pan. Pureer grof met een stamper. Laat iets afkoelen.
  • Voeg 1 tot 2 eetlepels crème fraîche toe, het sap van een halve citroen, de fijngesneden muntblaadjes en versgemalen peper. Voeg een scheut goede olijfolie toe. Meng tot een smeuïg geheel. Proef of er nog een smaak onderbelicht blijft: citroen, munt, olie, zout?
  • Bevat per portie (inclusief garnering): calorieën 173.3 kcal ⋆ koolhydraten 9.45 g ⋆ eiwitten 7 g ⋆ vetten 10.05 g ⋆ vezels 7.3 g

Serveren

  • Pak de vis half uit en garneer met fijngesneden dille en bosui. Serveer onmiddellijk met de doperwtenpuree, die mag lauwwarm zijn. Doe de puree in een mooi schaaltje of maak bolletjes met een (ijs)lepel. Eet feestelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top