Vetbom, 3 x heerlijke energiebommetjes 13

vetbom-serie-1

De komende weekenden deel ik mijn lekkerste vetbommen (ik noem ze liever energiebommetjes) met jullie. Zo ontstaat vanzelf een mooie overzicht van vetbommen, daarna heb je vast meer dan genoeg inspiratie om zelf verder te experimenteren! Hieronder vind je serie 1, met een lekker zoete crunchy Amandel peperkoekbonbon, een frisse Fruit cheesecake en een ongelooflijk romige Speculaas-roomkaasbom.

 

3x een lekkere Ketogene vetbom!

Een ketogene vetbom is een klein koolhydraatarm hapje. Zulke hapjes bevatten altijd een ruime hoeveelheid vet maar zijn dus laag in koolhydraten. Vandaar de naam vetbom! Houd een paar een simpele principes aan bij het maken van de energiebommetjes, dan kun je eindeloos variëren en experimenteren op dit thema en zo heel makkelijk zelf je eigen favorieten ontdekken! Lees mijn uitleg over die principes bij vetbommen!

Hieronder drie lekkere energiebom recepten: Amandel peperkoekbonbon, Fruit cheesecakes en een heerlijk romige Speculaas roomkaasbom.

1e recept

Amandel peperkoekbonbon

Aantal of hoeveelheid: 16 stuksketogene vetbom

  • Koolhydraten: 0,35 gr khd per stuk (bij 16 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten (+ 60 vriezen)

Een heerlijk bonbonnetje en ontzettend snel en simpel te maken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng alles grondig door elkaar. Proef en voeg eventueel wat zoetstof toe.
  2. Vul kleine bonbonvormpjes en zet deze 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven. Bewaren in de diepvries of enkele dagen in de koelkast tot consumptie.
  3. Porties:
    Ik haalde ruim 16 stuks uit mijn Ikea bonbonvormpje, zie foto’s.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

2e recept

Fruit cheesecake

Aantal of hoeveelheid: 20 stuks van ongeveer 3 x 3 cm.

  • Koolhydraten: 1 gr khd per stuk (bij 20 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 20 + 5   minuten (+ 60 vriezen)

Wel iets meer werk, maar zeer smaakvol soort cheesecakeje met rood fruit. Je kunt natuurlijk je eigen favoriete verse rode vruchten gebruiken. Ik gebruik ‘s winters gemengd diepvriesfruit, dat gaat ook prima.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een velletje bakpapier in een springvormpje van 16 cm. Meng de amandelmeel met roomboter en druk in de vorm als bodem. Bak de bodem ongeveer 5 minuutjes en laat afkoelen.
  2. Smelt ondertussen voor de fruitlaag de boter en kokosolie, mag in één pannetje. Doe het fruit, de 3 el roomkaas, de gesmolten kokosolie en roomboter, citroensap en vanille in een hoge kom. Pureer dit met de staafmixer tot een gladde massa. Roer goed door en proef. Voeg eventueel wat zoetstof toe.
  3. Als de bodem voldoende is afgekoeld verwijder de ring en verwijder het bakpapier voorzichtig. Leg de koek terug op de bodem van de vorm. Besmeer de bodem met de 125 gr. roomkaas en plaats de ring terug. Stort de fruitmassa op het taartje en strijk de bovenkant glad.
  4. Plaats 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven en snijd (halfbevroren) in stukken. Bewaren in de diepvries, als mini ijsje te eten.
  5. Porties:
    Ik sneed eerst de ronde kanten eraf en daarna kon ik mooie blokjes snijden. In totaal reken ik 20 stukjes, zie foto’s.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op interne

3e recept

Speculaas-roomkaasbom

Aantal of hoeveelheid: 26 stuks

  • Koolhydraten: 0,3 gr khd per stuk (26 stuks)
  • Voorbereiding: 15 minuten

Deze vetbom is ongelooflijk romig en superlaag in khd, zeker als je de chocola en nootjes achterwege laat! Ik maak de vetbommen in de keukenmachine maar met een handmixer kan het ook prima.

Ingrediënten

  • 240 gr roomkaas  6,7 khd
  • 40 gr erythritol of gebruik naar smaak andere zoetstof 0 khd
  • 1 el speculaaskruiden 1,5 khd
  • 180 gr gesmolten kokosolie 0 khd
  • Garnering (optioneel)
  • chocola (gesmolten)
    hennepzaad of nootjes

Bereiding

  1. Smelt kokosolie op laag vuur en laat een beetje afkoelen.
  2. Klop roomkaas, zoetstof en speculaaskruiden in de keukenmachine of met een handmixer door elkaar. Voeg terwijl je op matige snelheid blijft mixen in een heel dunne straal de olie toe aan de roomkaas.
  3. Vul ca. 26 vormpjes, ik gebruikte een popcakevorm en bloemetjes. Maar alle siliconen ijsblokjes-, of mini-muffinvormpjes kunnen net zo goed.  Steek er kleine prikkertjes in en zet de vorm 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven. Doop ze (bevroren) in gesmolten chocola en daarna in hennepzaad of gehakte nootjes.
  4. Bewaren in de diepvries, deze vetbom eet je als een mini ijsje.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

Laat je het me even weten als je ze gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!

 


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 gedachten over “Vetbom, 3 x heerlijke energiebommetjes

  • Lies

    Hoi Anna, heb net voor de tweede keer de cheesecake energiebom gemaakt, dit keer de ingrediënten van de bodem verdubbeld en 2 keer zo lang in de oven .
    De rest van het recept hetzelfde gelaten .
    Ik kon de roomkaas nu een stuk makkelijker uitsmeren( met een lepel ) zonder dat de hele bodem meeging .
    Ook heb ik het bakpapier gewoon in de vorm gelaten .
    Mijn vorm is vierkant (geen spring) en 18/18cm . Ik haalde er 26 stukjes uit en ze zijn verrukkelijk . Doe ze per 4 met bakpapier ertussen in kleine bewaardoosjes.

  • Irene Buchholtz

    Hallo Anna Karina
    Ik heb gisteren de fruit cheesecake gemaakt. Ze zijn heerlijk, daarom moet je uitkijken dat je er niet teveel van eet. Bij mij viel alleen de bodem uit elkaar. Misschien moet ik er wat bakpoeder aan toevoegen of gaat dit niet zonder eieren? Ook de andere zijn heerlijk. Bedankt voor het recept.

  • Yvonne

    Ik heb de 2e variant proberen te maken maar helaas met de bodem ging het helemaal mis. Droge kruimels dus niet als bodem te gebruiken. Heb het bodem mengsel toen door de roomkaas geroerd en over het vruchtenmengsel gedaan maar kon er geen blokjes van maken. Eten als ijs is geen optie ivm zeer gevoelige tanden. Nou ja, helaas. De meeste dingen gaan prima…..

Pagina 1 van 11