verkwikkende Thaise soep

Verkwikkende Thaise soep, meal to go

We zijn lekker op dreef hè, met onze snelle recepten van de laatste tijd. Vandaag vertellen we je precies hoe wij deze verrukkelijke, verkwikkende Thaise soep maakten. Of je deze soep nu meeneemt naar je ‘nine to five’ kantoorbaan, naar je nachtdienst, of je verorbert ‘m thuis… In alle gevallen zul je ervan smullen! De soep is lekker voedzaam, zacht en romig doordat je er kokosmelk (altijd volvette nemen) aan toevoegt. Extra eiwitten komen van de paddenstoelen en stukjes vis. Wij hadden kabeljauw, maar je kunt in principe elke vis nemen die je lekker vindt. Koolvis, kabeljauw, zalm en garnalen zijn allemaal geschikt, of neem een mengsel. Dit recept hoort nog bij ons drieluik ‘meeneem nachtdienst maaltijden’. Eerder verschenen al de prei broccolisoep en de Witlofsalade met gerookte kip.

Pit of minder pit?

Wij hadden geen nachtdienst, dus we gebruikten in onze verkwikkende Thaise soep pittige, kant-en-klare Thaise wokgroente (AH, maar iets vergelijkbaars is er natuurlijk ook bij Lidl, Jumbo, Deen of zo…). Beetje cheaten af en toe moet kunnen. Die van AH bevat 4 gr khd per 100 gram. En dit zit erin: 31% witte kool, 24% prei, 21% groene paprika, 21% rode ui en 3% rode peper. Wil je echter een mildere mix voor je nachtdienst of hou je helemaal niet van een klein beetje pit? Neem dan eenvoudig de Chinese wokgroente met sugersnaps en paksoi, want die is lekker mild. Met 25% paksoi, 24% rode ui, 19% Chinese kool, 16% sugarsnaps en 16% taugé. Deze groentemix bevat daardoor ook iets minder koolhydraten: 3,5 gr per 100 gram.

verkwikkende Thaise soep

verkwikkende Thaise soep

verkwikkende Thaise soep

 

Ook lekker:

Zo maak je Verkwikkende Thaise soep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

verkwikkende Thaise soep

Verkwikkende Thaise soep

Vandaag vertellen we je precies hoe wij deze verrukkelijke, verkwikkende Thaise soep maakten. Het recept hoort nog bij ons drieluik 'meeneem maaltijden'.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Oosters
Trefwoord: soep
Voorbereiden: 5 min
Koken: 12 min
Totale tijd: 17 min

Koolhydraten - hoeveelheid

8,25 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 3 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de vis in grove stukken. Koolvis, kabeljauw, zalm en garnalen zijn allemaal geschikt of neem een mengsel.
  • Roerbak de currypastablokjes 2 minuten tot ze zijn ontdooid, ruikt dat ff lekker of niet soms? Voeg de wokgroente toe. Snijd de champignons erboven in plakjes. Wok alles 3 minuten mee.
  • Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg dan de kokosmelk toe en laat weer aan de kook komen. Draai het vuur lager en voeg de vis toe. Laat nog een een minuut 6-7 zachtjes pruttelen tot de vis gaar is.
  • Verwarm ondertussen een goede thermoskan voor met heet water. Doe de soep erin een klaar is je (nachtelijke) meeneem maaltijd. Lekker met een paar sneetjes omegabrood.
  • Of schep het in een diep bord en ga er gelijk van smullen!
Voldoende voor 2-3 porties. 12,4 - 8,25 gr khd met Thaise mix of 11,4 - 7,25 gr khd met Chinese mix

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like

     

    95 Shares
    Share45
    Pin50
    Tweet