Vooral bij warm weer is deze verfrissende ijskoffie met romige amandelmelk geweldig als dessert of gewoon tussendoor en 100% koolhydraat proof, om lekker lang van te genieten. Want met 0.01 gram koolhydraten per 250 ml is het niet om wakker van te liggen. Gewone ijskoffie komt erop neer dat je sterke oploskoffie zet en dat ijskoud drinkt met ’n paar ijsblokjes. Maar… het is nog veel lekkerder om de koffie te bevriezen. Vervolgens alles te pureren en dan op te drinken terwijl het smelt. Echt, *oei zó lekker*.
Amandelmelk
Voor deze pittige ijskoffie gebruik ik geen gewone melk, maar amandelmelk. Neem Provamel de ongezoete variant die is plantaardig & biologisch en het meest puur en bevat echt bijna geen koolhydraten. Als je amandelmelk echt niet lekker vindt zou je ook slagroom of sojamelk kunnen nemen, zelf even opnieuw het aantal koolhydraten berekenen. Niet alleen lekker tussendoor, maar ook een mooie afsluiter van een gezellige barbecue, meer dan zalig!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de verfrissende ijskoffie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Verfrissende koolhydraatarme ijskoffie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 ml sterke koffie, oploskoffie of espresso
- 200 ml amandelmelk, Provamel ongezoet
Optioneel
- zoetstof, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Zet 300 ml heel sterke koffie.
- Verwarm de amandelmelk lichtjes en klop het even op zodat het lekker gaat schuimen. Meng met de koffie. Proef en voeg eventueel wat zoetstof naar smaak toe. Laat afkoelen.
Met een ijsmachine
- Draai er sorbetijs van volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
Met de hand
- Vries de vloeistof in een breed vorstbestendig bakje 2 uur in de vriezer of tot de helft van de koffie is bevroren. Roer elk uur door met een vork. Maak er met de staafmixer (of vork) een mooie egale koffie-slush van.
Serveren
- Schep de verfrissende ijskoffie over in een glas en steek er een rietje in.
- Neem iedere keer een slokje van de smeltende ijskoffie. Zet er gerust een extra glas water naast want koffie onttrekt vocht uit je lichaam. Proost!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hoi
Mijn ijskoffie lijkt verdacht veel op de jouwe, behalve dat ik iets minder water gebruik, een scheut ongeklopte slagroom (kan natuurlijk ook weggelaten of vervangen worden) en een stel ijsblokjes (is dus ook water, maar dan in koude vorm) in de blender gooi. Even blenden, en de ijsblokjes vergruizelen tot die lekkere slush. Zo heb je in 1 minuut lekkere ijskoffie en hoef je (en je gasten) niet te wachten tot de diepvriezer het koud gemaakt heeft. Of dat het te hard gegaan is.
Groetjes van Ryanne
Goeie tip!
Deze is echt heerlijk !!
Ik mis een beetje de melkproducten, en dit is een prima oplossing !!
Amandelmelk vind ik een heel lekker alternatief voor gewone melk. Ik gebruik het tegenwoordig regelmatig in diverse gerechten en baksels.