Vooral bij warm weer is deze verfrissende ijskoffie met romige amandelmelk geweldig als dessert of gewoon tussendoor en 100% koolhydraat proof, om lekker lang van te genieten. Want met 0.01 gram koolhydraten per 250 ml is het niet om wakker van te liggen. Gewone ijskoffie komt erop neer dat je sterke oploskoffie zet en dat ijskoud drinkt met ’n paar ijsblokjes. Maar… het is nog veel lekkerder om de koffie te bevriezen. Vervolgens alles te pureren en dan op te drinken terwijl het smelt. Echt, *oei zó lekker*.
Amandelmelk
Voor deze pittige ijskoffie gebruik ik geen gewone melk, maar amandelmelk. Neem Provamel de ongezoete variant die is plantaardig & biologisch en het meest puur en bevat echt bijna geen koolhydraten. Als je amandelmelk echt niet lekker vindt zou je ook slagroom of sojamelk kunnen nemen, zelf even opnieuw het aantal koolhydraten berekenen. Niet alleen lekker tussendoor, maar ook een mooie afsluiter van een gezellige barbecue, meer dan zalig!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je de verfrissende ijskoffie
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Verfrissende koolhydraatarme ijskoffie
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 205
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 ml sterke koffie, oploskoffie of espresso
- 200 ml amandelmelk, Provamel ongezoet
Optioneel
- zoetstof, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Zet 300 ml heel sterke koffie.
- Verwarm de amandelmelk lichtjes en klop het even op zodat het lekker gaat schuimen. Meng met de koffie. Proef en voeg eventueel wat zoetstof naar smaak toe. Laat afkoelen.
Met een ijsmachine
- Draai er sorbetijs van volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
Met de hand
- Vries de vloeistof in een breed vorstbestendig bakje 2 uur in de vriezer of tot de helft van de koffie is bevroren. Roer elk uur door met een vork. Maak er met de staafmixer (of vork) een mooie egale koffie-slush van.
Serveren
- Schep de verfrissende ijskoffie over in een glas en steek er een rietje in.
- Neem iedere keer een slokje van de smeltende ijskoffie. Zet er gerust een extra glas water naast want koffie onttrekt vocht uit je lichaam. Proost!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: