Verfrissende ijskoffie

ijskoffie

Vooral bij warm weer is deze verfrissende ijskoffie met romige amandelmelk geweldig als dessert of gewoon tussendoor en 100% koolhydraatproof, om lekker lang van te genieten. Gewone ijskoffie komt erop neer dat je oploskoffie zet en dat ijskoud drinkt met ‘n paar ijsblokjes. Maar…

 

Romige ijskoffie
Ik vind het veel lekkerder om de koffie te bevriezen, alles te pureren en dan op te drinken terwijl het smelt, *oei zó lekker*. Voor deze pittige ijskoffie gebruik ik geen gewone melk, maar amandelmelk. Neem Provamel de ongezoete variant die is plantaardig & biologisch en het meest puur. Bevat ook verwaarloosbare koolhydraten:  slechts 0,2 khd per 100 ml. Als je amandelmelk echt niet lekker vindt zou je ook slagroom of sojamelk kunnen nemen, zelf even opnieuw het aantal khd berekenen.

 Ook een mooie afsluiter van een bbq 😉

 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de verfrissende ijskoffie

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Verfrissende ijskoffie


ijskoffie

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 4, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 2 glazen
 • Koolhydraten: 0,2 khd per glas van 250 ml (2 glazen uit recept)
 • Voorbereiding: 5 minuten
 • Kooktijd: 1 min
 • Klaar in: 2 uren 26 minuten

Vooral bij warm weer is deze verfrissende ijskoffie met romige amandelmelk geweldig als dessert of gewoon tussendoor en 100% …

Ingrediënten

 • 3 theelepels espresso 0 khd oploskoffie
 • 300 ml water gekookt
 • 200 ml amandelmelk 0,4 khd Provamel ongezoet, is het meest puur
 • optioneel zoetstof naar keuze en smaak

Bereiding

 1. Meng het water met de oploskoffie. (of zet gewoon 300 ml heel sterke koffie) Verwarm de amandelmelk en klop het even op zodat het lekker gaat schuimen. Meng de koffie met de amandelmelk en voeg als je wilt wat zoetstof toe. Ik drink normale koffie nooit zoet, maar in deze lekkernij vind ik wat zoetstof echt een meerwaarde hebben.
 2. Laat afkoelen en draai er sorbetijs van in je ijsmachine. Of doe de schuimige koffie in een breed ondiep vorstbestendig bakje en zet ongeveer twee à drie uur in de vriezer tot minstens de helft van de koffie is bevroren. Roer even door met een vork om te controleren of er voldoende bevroren is. Laat het niet té lang in de vriezer, dan wordt het kogelhard!
 3. Als je de diepvriesmethode hebt gebruikt maak je er met de staafmixer (of vork) een mooie egale koffie-slush van.
 4. Schep de ijskoffie over in een glas en steek er een rietje in. Neem iedere keer een slokje van de smeltende ijskoffie. Zet er gerust een extra glas water naast want koffie onttrekt vocht uit je lichaam. Proost!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties op “Verfrissende ijskoffie”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

228 Shares
Share154
Pin74
Tweet