koolhydraatarme ijskoffie

Verfrissende ijskoffie

Vooral bij warm weer is deze verfrissende ijskoffie met romige amandelmelk geweldig als dessert of gewoon tussendoor en 100% koolhydraat proof, om lekker lang van te genieten. Gewone ijskoffie komt erop neer dat je oploskoffie zet en dat ijskoud drinkt met ‘n paar ijsblokjes. Maar… het is nog veel lekkerder om de koffie te bevriezen. Vervolgens alles te pureren en dan op te drinken terwijl het smelt. Echt, *oei zó lekker*.

Amandelmelk

Voor deze pittige ijskoffie gebruik ik geen gewone melk, maar amandelmelk. Neem Provamel de ongezoete variant die is plantaardig & biologisch en het meest puur. Bovendien bevat die ook nauwelijks koolhydraten. Want met slechts 0,2 gram koolhydraten per 100 ml is het bijna verwaarloosbaar te noemen. Als je amandelmelk echt niet lekker vindt zou je ook slagroom of sojamelk kunnen nemen, zelf even opnieuw het aantal koolhydraten berekenen. Niet alleen lekker tussendoor, maar ook een mooie afsluiter van een gezellige barbecue 😉

koolhydraatarme ijskoffie

Zo maak je de verfrissende ijskoffie

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme ijskoffie

Verfrissende koolhydraatarme ijskoffie

door Anna-Karina van Denderen
Vooral bij warm weer is deze verfrissende ijskoffie met romige amandelmelk geweldig als dessert of gewoon tussendoor en 100% koolhydraatproof, om lekker lang van te genieten.
4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, ijs
Voorbereiden: 5 min
Koken: 1 min
Vriezen: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 6 min

Voedingswaarden

0,2 gram koolhydraten per glas van 250 ml
Koolhydraten 0.2 g

Uit recept

500 ml

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Zet 300 ml heel sterke koffie.
  • Verwarm de amandelmelk lichtjes en klop het even op zodat het lekker gaat schuimen. Meng met de koffie. Proef en voeg eventueel wat zoetstof naar smaak toe. Laat afkoelen.
Met een ijsmachine
  • Draai er sorbetijs van volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
Met de hand
  • Vries de vloeistof in een breed vorstbestendig bakje 2 uur in de vriezer of tot de helft van de koffie is bevroren. Roer elk uur door met een vork. Maak er met de staafmixer (of vork) een mooie egale koffie-slush van.
Serveren
  • Schep de verfrissende ijskoffie over in een glas en steek er een rietje in.
  • Neem iedere keer een slokje van de smeltende ijskoffie. Zet er gerust een extra glas water naast want koffie onttrekt vocht uit je lichaam. Proost!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 2.002 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Verfrissende ijskoffie”