Venkeltaart met geitenkaas

venkeltaart met geitenkaas

De oude Grieken gebruikten venkel al als vermageringsmiddel en noemden het marathron wat dun worden betekent. Of zij ook deze koolhydraatarme venkeltaart met geitenkaas kenden, denk ik eerlijk gezegd niet. De venkeltaart maakte ik als een omgedraaide plaattaart een tarte tatin dus. Daarbij gaat eerst de vulling in de vorm en de deeglaag komt bovenop. Dus na het bakken keer je de taart pas om. Daardoor krijg je een mooie en goed gare deegkorst, die aan de randjes lekker knapperig is.  Venkel met geitenkaas is een beproefde combinatie en ik voegde nog tijm en gemalen venkelzaad toe, oh die heerlijke geuren! Ik heb de venkel weer helemaal herontdekt, wat een heerlijke groente is dat toch. Per portie 5.65 gram koolhydraten.

venkelplant-tekening
Spijsvertering-, en overgangsklachten

Venkel is een mooie plant en een zeer gezonde groente, het bevat weinig calorieën en is een goede bron van mineralen. Daarnaast wordt venkel veelvuldig gebruikt als geneeskrachtig kruid, meestal worden de (gedroogde) zaadjes van de venkelplant gebruikt voor heilzame doeleinden. Het is bekend dat ze de spijsvertering bevorderen, de vorming van darmgassen tegen gaan en helpen tegen een opgeblazen gevoel, zowel bij volwassenen als bij kleine baby’s met darmkrampen helpt venkelthee! Dus mensen die wel eens last hebben van een opgeblazen gevoel of een knorrende maag eten zeker deze venkeltaart met geitenkaas.

De droge venkelzaadjes hebben ook een koortswerende, pijnstillende en honger remmende werking. De zaadjes bevatten een specifieke stof die ongeveer dezelfde werking heeft als het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Venkelzaad geeft dan ook verlichting bij  vrouwenklachten, die het gevolg zijn van een te lage oestrogeenspiegel in het lichaam. Zoals overgangsklachten en menstruatieklachten. Bron: Groente en fruit

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

venkeltaart met geitenkaas
venkeltaart met geitenkaas

Zo maak je deze venkeltaart met geitenkaas

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas

Venkeltaart met geitenkaas die aan de randjes lekker knapperig is *nommie*. Venkel met geitenkaas is een beproefde combinatie met extra tijm, oh die geuren!
4.75 van 4 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 159

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Deeg maken 5 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie, inclusief korst
kcal 571.57 koolhydraten 5.65 geiwitten 26.2 gvetten 48.1 gvezels 6.97 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Serveren

  • 3 blaadjes munt, vers in reepjes gesneden

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak het mozzarelladeeg en vorm tot een lap die over de ovenschaal past. Het deeg gaat nog niet in de vorm.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in. Ik gebruikte een geëmailleerde vorm van Dille & Kamille, 27 x 31 x 3 cm. Zie foto.
    venkeltaart met geitenkaas

Vulling

  • Maak de venkel schoon en snijd de knollen in repen. Bak de repen 5-7 in een ruime koekenpan met olijfolie. Snijd de bosui in ringen en bak deze samen met tijm, venkelzaad en paprikavlokken 3 minuten mee. Proef en breng de vulling op smaak met peper en zout. Doe over in de vorm.
  • Verbrokkel de geitenkaas en roer los met Griekse yoghurt, citroensap en ei. Verdeel dit over de groente. Leg dan de deeglap (met behulp van het bakvel) over de vorm. Haal het bakvel los en duw de randjes binnen de vorm. Rasp er kaas over.

Bakken

  • Bak de venkeltaart 15-20 minuten of tot het goudbruin kleurt. Maak de korst los van de randen, leg er een snijplank op en keer de taart in één keer om.
    venkeltaart met geitenkaas

Serveren

  • Snijd in driehoekige stukken en serveer met ragfijne muntreepjes. Lekker met wat komkommersalade met yoghurt-muntsaus. Eet smakelijk!
  • Restjes bewaren in de koelkast en de volgende dag koud eten, ook lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



21 gedachten over “Venkeltaart met geitenkaas”

  1. Joke Benschop-Kleiss

    4 sterren
    De taart gemaakt door onze logé was heerlijk. Volgende keer iets minder chili vlokken.

  2. 5 sterren
    Wat een heerlijke taart goed gelukt ook met nog een rode paprika extra en nog over voor een andere dag was echt voedzaam ook.
    En het deeg net even anders als het feadhatdeeg maar zeker zo lekker ☺️

  3. Wederom een prima gerecht. Ik was uitgeschoten met de chilivlokken waardoor het erg pittig werd, maar voor mij des te beter van smaak. Venkel is wat aan de flauwe kant dus een boost van pit kan geen kwaad.

  4. Super lekker, ondanks dat ik het recept niet goed had gelezen en als eerste het deeg in de vorm heb gedaan??

  5. Beste,
    helemaal gelukt heb nu andere vorm gebruikt (emaille) en oventemperatuur iets warmer gezet nu een heerlijk knapperige korst aan de randen en mooi goudbruin gebakken. Complimenten voor de website zoveel heerlijke inspiratie dit maakt het zo veel makkelijker om heel anders en gezonder te gaan eten!

    1. Hoi, Blij dat het is gelukt en dank dat je het even komt delen! Ik bak amandemeel nooit heter dan 180 graden (daar schijnen de vetten erg ongezond van te worden). Inderdaad heb ik ook de emaille vorm van Dille & Kamille, leuk vierkant, deelt makkelijk.

  6. Wat is er fout gegaan vraag ik me af precies het recept gevolgd maar deeg blijft zacht bijna 40 min gebakken alleen randje bruin of had ik misschien harde geitenkaas moeten gebruiken zodat het vocht uit de onderlaag er teveel is ingetrokken?maar ja die kan je niet verkruimelen….De smaak is wel goed

    1. Heb je dit deeg al eerder gebruikt? Ik weet niet wat je precies verwacht van de structuur? Het is voor mij altijd lastig (zo niet onmogelijk) om te beoordelen wat er ‘fout’ gaat. Kan aan de kwaliteit van de mozzarella liggen, of de meelsoorten, andere oventemperatuur etc. etc.

  7. Sinds ruim een maand eet ik koolhydraatarm. Ik tel de koolhydraten niet. Ik wilde gewoon het eten van onnodige suikers verminderen.
    Ik maak regelmatig de recepten van je site, en ze smaken heerlijk. Vooral de romige Bloemkoolrisotto is een favoriet.

    Morgen een verjaardag en als hapje wil ik wat hartige taarten gaan maken. Ben benieuwd wat de visite er van vindt.
    Bedankt voor al die heerlijke recepten.

  8. Hallo Anna-Karina,

    Deze staat op mij te bakken lijstje ? wat ik graag wil weten; Kun je het ook invriezen?

    Groetjes AlettA

  9. Om te beginnen: Ik kook (bijna) nooit. Laatst wilde mijn vrouw dit recept maken, haalde alle ingrediënten in huis en blesseerde vervolgens haar schouder. Of ik het dan maar wilde maken. Slik. Ok … There goes nothing.
    Kort en goed. ’s Avonds zegt zoonlief – een echte lekkerbek en superkritische gast: “Wow, da’s lekker!” En daar was niets teveel mee gezegd. Had er nog wel geraspte Parmezaanse kaas overheen gedaan.

  10. heb m gemaakt en echt hartstikke lekker. Deeg was ook goed gelukt. De volgende dag koud vond ik m NOG lekkerder! Heb je site nog maar sinds kort ontdekt, want ik ben nog maar sinds kort bezig met koolhydraatarme recepten. Ik hou erg van koken en ben ook wel kritisch. Maar zowel de focacia als dit recept heb ik nu gemaakt en beiden hartstikke lekker. Dus thanks en we gaan door!

  11. ilse van Eekelen

    Ik maak geregeld heerlijke recepten van deze site en deze wil ik ook heel graag uitproberen. Echter het gebruik van amandelmeel begint me een beetje tegen te staan vanwege de overheersende smaak. is er een goed alternatief. ik denk dan bijvoorbeeld aan havermeel oid?

  12. Ik had zo mijn twijfel over het deeg, maar dat is echt geweldig! Snel klaar en inderdaad lekker knapperig randje. Deze venkeltaart is echt een topper. Super lekker, zowel warm als koud!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top