De oude Grieken gebruikten venkel al als vermageringsmiddel en noemden het marathron wat dun worden betekent. Of zij ook deze koolhydraatarme venkeltaart met geitenkaas kenden, denk ik eerlijk gezegd niet. De venkeltaart maakte ik als een omgedraaide plaattaart een tarte tatin dus. Daarbij gaat eerst de vulling in de vorm en de deeglaag komt bovenop. Dus na het bakken keer je de taart pas om. Daardoor krijg je een mooie en goed gare deegkorst, die aan de randjes lekker knapperig is. Venkel met geitenkaas is een beproefde combinatie en ik voegde nog tijm en gemalen venkelzaad toe, oh die heerlijke geuren! Ik heb de venkel weer helemaal herontdekt, wat een heerlijke groente is dat toch. Per portie 5.65 gram koolhydraten.
Spijsvertering-, en overgangsklachten
Venkel is een mooie plant en een zeer gezonde groente, het bevat weinig calorieën en is een goede bron van mineralen. Daarnaast wordt venkel veelvuldig gebruikt als geneeskrachtig kruid, meestal worden de (gedroogde) zaadjes van de venkelplant gebruikt voor heilzame doeleinden. Het is bekend dat ze de spijsvertering bevorderen, de vorming van darmgassen tegen gaan en helpen tegen een opgeblazen gevoel, zowel bij volwassenen als bij kleine baby’s met darmkrampen helpt venkelthee! Dus mensen die wel eens last hebben van een opgeblazen gevoel of een knorrende maag eten zeker deze venkeltaart met geitenkaas.
De droge venkelzaadjes hebben ook een koortswerende, pijnstillende en honger remmende werking. De zaadjes bevatten een specifieke stof die ongeveer dezelfde werking heeft als het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Venkelzaad geeft dan ook verlichting bij vrouwenklachten, die het gevolg zijn van een te lage oestrogeenspiegel in het lichaam. Zoals overgangsklachten en menstruatieklachten. Bron: Groente en fruit
Ik hoop dat jullie het lekker vinden! ♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Venkeltaart met geitenkaas
Venkeltaart met geitenkaas die aan de randjes lekker knapperig is *nommie*. Venkel met geitenkaas is een beproefde combinatie met extra tijm, oh die geuren!
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Maak het mozzarelladeeg en vorm tot een lap die over de ovenschaal past. Het deeg gaat nog niet in de vorm.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in. Ik gebruikte een geëmailleerde vorm van Dille & Kamille, 27 x 31 x 3 cm. Zie foto.
Vulling
Maak de venkel schoon en snijd de knollen in repen. Bak de repen 5-7 in een ruime koekenpan met olijfolie. Snijd de bosui in ringen en bak deze samen met tijm, venkelzaad en paprikavlokken 3 minuten mee. Proef en breng de vulling op smaak met peper en zout. Doe over in de vorm.
Verbrokkel de geitenkaas en roer los met Griekse yoghurt, citroensap en ei. Verdeel dit over de groente. Leg dan de deeglap (met behulp van het bakvel) over de vorm. Haal het bakvel los en duw de randjes binnen de vorm. Rasp er kaas over.
Bakken
Bak de venkeltaart 15-20 minuten of tot het goudbruin kleurt. Maak de korst los van de randen, leg er een snijplank op en keer de taart in één keer om.
Serveren
Snijd in driehoekige stukken en serveer met ragfijne muntreepjes. Lekker met wat komkommersalade met yoghurt-muntsaus. Eet smakelijk!
Restjes bewaren in de koelkast en de volgende dag koud eten, ook lekker!
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:
De taart gemaakt door onze logé was heerlijk. Volgende keer iets minder chili vlokken.
Francisca
Wat een heerlijke taart goed gelukt ook met nog een rode paprika extra en nog over voor een andere dag was echt voedzaam ook.
En het deeg net even anders als het feadhatdeeg maar zeker zo lekker ☺️
Joke
Wederom een prima gerecht. Ik was uitgeschoten met de chilivlokken waardoor het erg pittig werd, maar voor mij des te beter van smaak. Venkel is wat aan de flauwe kant dus een boost van pit kan geen kwaad.
Yvonne
Super lekker, ondanks dat ik het recept niet goed had gelezen en als eerste het deeg in de vorm heb gedaan??
Vera
ik geniet van de recepten en ga ze zeker frequent uitproberen
dam
Beste,
helemaal gelukt heb nu andere vorm gebruikt (emaille) en oventemperatuur iets warmer gezet nu een heerlijk knapperige korst aan de randen en mooi goudbruin gebakken. Complimenten voor de website zoveel heerlijke inspiratie dit maakt het zo veel makkelijker om heel anders en gezonder te gaan eten!
Hoi, Blij dat het is gelukt en dank dat je het even komt delen! Ik bak amandemeel nooit heter dan 180 graden (daar schijnen de vetten erg ongezond van te worden). Inderdaad heb ik ook de emaille vorm van Dille & Kamille, leuk vierkant, deelt makkelijk.
dam
Wat is er fout gegaan vraag ik me af precies het recept gevolgd maar deeg blijft zacht bijna 40 min gebakken alleen randje bruin of had ik misschien harde geitenkaas moeten gebruiken zodat het vocht uit de onderlaag er teveel is ingetrokken?maar ja die kan je niet verkruimelen….De smaak is wel goed
Heb je dit deeg al eerder gebruikt? Ik weet niet wat je precies verwacht van de structuur? Het is voor mij altijd lastig (zo niet onmogelijk) om te beoordelen wat er ‘fout’ gaat. Kan aan de kwaliteit van de mozzarella liggen, of de meelsoorten, andere oventemperatuur etc. etc.
Jorien
Sinds ruim een maand eet ik koolhydraatarm. Ik tel de koolhydraten niet. Ik wilde gewoon het eten van onnodige suikers verminderen.
Ik maak regelmatig de recepten van je site, en ze smaken heerlijk. Vooral de romige Bloemkoolrisotto is een favoriet.
Morgen een verjaardag en als hapje wil ik wat hartige taarten gaan maken. Ben benieuwd wat de visite er van vindt.
Bedankt voor al die heerlijke recepten.
AlettA
Hallo Anna-Karina,
Deze staat op mij te bakken lijstje ? wat ik graag wil weten; Kun je het ook invriezen?
Als je allemaal verse ingrediënten gebruikt zou dat moeten kunnen lijkt me.
Fred Keulen
Om te beginnen: Ik kook (bijna) nooit. Laatst wilde mijn vrouw dit recept maken, haalde alle ingrediënten in huis en blesseerde vervolgens haar schouder. Of ik het dan maar wilde maken. Slik. Ok … There goes nothing.
Kort en goed. ’s Avonds zegt zoonlief – een echte lekkerbek en superkritische gast: “Wow, da’s lekker!” En daar was niets teveel mee gezegd. Had er nog wel geraspte Parmezaanse kaas overheen gedaan.
Kijk … dus je kunt gewoon koken! Wat goehoed 😉 Leuk hè?
Cora Eppinga
heb m gemaakt en echt hartstikke lekker. Deeg was ook goed gelukt. De volgende dag koud vond ik m NOG lekkerder! Heb je site nog maar sinds kort ontdekt, want ik ben nog maar sinds kort bezig met koolhydraatarme recepten. Ik hou erg van koken en ben ook wel kritisch. Maar zowel de focacia als dit recept heb ik nu gemaakt en beiden hartstikke lekker. Dus thanks en we gaan door!
Ik maak geregeld heerlijke recepten van deze site en deze wil ik ook heel graag uitproberen. Echter het gebruik van amandelmeel begint me een beetje tegen te staan vanwege de overheersende smaak. is er een goed alternatief. ik denk dan bijvoorbeeld aan havermeel oid?
Havermeel kan, maar is niet khd-arm. In dit recept gaat maar 25 gram amandelmeel overigens…
Monique
Ik had zo mijn twijfel over het deeg, maar dat is echt geweldig! Snel klaar en inderdaad lekker knapperig randje. Deze venkeltaart is echt een topper. Super lekker, zowel warm als koud!
sylvia
Kan het ook met andere kaas want wij lusten geen geitenkaas?
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Hiervan worden de cookies die als noodzakelijk zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor de werking van de basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt of om advertenties te kunnen tonen. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar als u zich afmeldt voor sommige van deze cookies, kan dit uw browse-ervaring beïnvloeden.
Noodzakelijke cookies zijn absoluut essentieel om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Dit zijn cookies die worden geplaatst door o.a. de ketocalculator, zodat je een berekening kunt maken met je persoonlijke gegevens om je persoonlijke doel uit te kunnen rekenen.
Advertentiecookies worden gebruikt om relevante advertenties te tonen. Deze cookies volgen bezoekers op verschillende websites en verzamelen informatie om aangepaste advertenties te bieden.
Cookie
Duur
Omschrijving
CMID
1 year
Casale Media sets this cookie to collect information on user behavior, for targeted advertising.
CMPRO
3 months
CMPRO cookie is set by CasaleMedia for anonymous user tracking, and for targeted advertising.
CMPS
3 months
CMPS cookie is set by CasaleMedia for anonymous user tracking based on user's website visits, for displaying targeted ads.
IDE
1 year 24 days
Google DoubleClick IDE cookies are used to store information about how the user uses the website to present them with relevant ads and according to the user profile.
mc
1 year 1 month
Quantserve sets the mc cookie to anonymously track user behaviour on the website.
test_cookie
15 minutes
The test_cookie is set by doubleclick.net and is used to determine if the user's browser supports cookies.
uuid
3 months
MediaMath sets this cookie to avoid the same ads from being shown repeatedly and for relevant advertising.
Analytische cookies worden gebruikt om inzicht te krijgen in hoe onze bezoekers omgaan met de website. Deze cookies verstrekken ons info over statistieken, het aantal bezoekers, het bouncepercentage, de verkeersbron, enz.
Cookie
Duur
Omschrijving
__gads
1 year 24 days
The __gads cookie, set by Google, is stored under DoubleClick domain and tracks the number of times users see an advert, measures the success of the campaign and calculates its revenue. This cookie can only be read from the domain they are set on and will not track any data while browsing through other sites.
Functionele cookies helpen bij het uitvoeren van bepaalde functionaliteiten, zoals het delen van de inhoud van de website. Denk aan recepten versturen aan uw eigen e-mail of whatsapp of het delen op sociale media, zoals Facebook & Twitter, het verzamelen van feedback en andere functies van derden.
Prestatiecookies worden gebruikt om de belangrijkste prestatie-indexen van de website te begrijpen en te analyseren, wat helpt bij het leveren van een betere gebruikerservaring voor de bezoekers.
Cookie
Duur
Omschrijving
d
3 months
Quantserve sets this cookie to anonymously track information on how visitors use the website.
De taart gemaakt door onze logé was heerlijk. Volgende keer iets minder chili vlokken.
Wat een heerlijke taart goed gelukt ook met nog een rode paprika extra en nog over voor een andere dag was echt voedzaam ook.
En het deeg net even anders als het feadhatdeeg maar zeker zo lekker ☺️
Wederom een prima gerecht. Ik was uitgeschoten met de chilivlokken waardoor het erg pittig werd, maar voor mij des te beter van smaak. Venkel is wat aan de flauwe kant dus een boost van pit kan geen kwaad.
Super lekker, ondanks dat ik het recept niet goed had gelezen en als eerste het deeg in de vorm heb gedaan??
ik geniet van de recepten en ga ze zeker frequent uitproberen
Beste,
helemaal gelukt heb nu andere vorm gebruikt (emaille) en oventemperatuur iets warmer gezet nu een heerlijk knapperige korst aan de randen en mooi goudbruin gebakken. Complimenten voor de website zoveel heerlijke inspiratie dit maakt het zo veel makkelijker om heel anders en gezonder te gaan eten!
Hoi, Blij dat het is gelukt en dank dat je het even komt delen! Ik bak amandemeel nooit heter dan 180 graden (daar schijnen de vetten erg ongezond van te worden). Inderdaad heb ik ook de emaille vorm van Dille & Kamille, leuk vierkant, deelt makkelijk.
Wat is er fout gegaan vraag ik me af precies het recept gevolgd maar deeg blijft zacht bijna 40 min gebakken alleen randje bruin of had ik misschien harde geitenkaas moeten gebruiken zodat het vocht uit de onderlaag er teveel is ingetrokken?maar ja die kan je niet verkruimelen….De smaak is wel goed
Heb je dit deeg al eerder gebruikt? Ik weet niet wat je precies verwacht van de structuur? Het is voor mij altijd lastig (zo niet onmogelijk) om te beoordelen wat er ‘fout’ gaat. Kan aan de kwaliteit van de mozzarella liggen, of de meelsoorten, andere oventemperatuur etc. etc.
Sinds ruim een maand eet ik koolhydraatarm. Ik tel de koolhydraten niet. Ik wilde gewoon het eten van onnodige suikers verminderen.
Ik maak regelmatig de recepten van je site, en ze smaken heerlijk. Vooral de romige Bloemkoolrisotto is een favoriet.
Morgen een verjaardag en als hapje wil ik wat hartige taarten gaan maken. Ben benieuwd wat de visite er van vindt.
Bedankt voor al die heerlijke recepten.
Hallo Anna-Karina,
Deze staat op mij te bakken lijstje ? wat ik graag wil weten; Kun je het ook invriezen?
Groetjes AlettA
Als je allemaal verse ingrediënten gebruikt zou dat moeten kunnen lijkt me.
Om te beginnen: Ik kook (bijna) nooit. Laatst wilde mijn vrouw dit recept maken, haalde alle ingrediënten in huis en blesseerde vervolgens haar schouder. Of ik het dan maar wilde maken. Slik. Ok … There goes nothing.
Kort en goed. ’s Avonds zegt zoonlief – een echte lekkerbek en superkritische gast: “Wow, da’s lekker!” En daar was niets teveel mee gezegd. Had er nog wel geraspte Parmezaanse kaas overheen gedaan.
Kijk … dus je kunt gewoon koken! Wat goehoed 😉 Leuk hè?
heb m gemaakt en echt hartstikke lekker. Deeg was ook goed gelukt. De volgende dag koud vond ik m NOG lekkerder! Heb je site nog maar sinds kort ontdekt, want ik ben nog maar sinds kort bezig met koolhydraatarme recepten. Ik hou erg van koken en ben ook wel kritisch. Maar zowel de focacia als dit recept heb ik nu gemaakt en beiden hartstikke lekker. Dus thanks en we gaan door!
Succes!
Ik maak geregeld heerlijke recepten van deze site en deze wil ik ook heel graag uitproberen. Echter het gebruik van amandelmeel begint me een beetje tegen te staan vanwege de overheersende smaak. is er een goed alternatief. ik denk dan bijvoorbeeld aan havermeel oid?
Havermeel kan, maar is niet khd-arm. In dit recept gaat maar 25 gram amandelmeel overigens…
Ik had zo mijn twijfel over het deeg, maar dat is echt geweldig! Snel klaar en inderdaad lekker knapperig randje. Deze venkeltaart is echt een topper. Super lekker, zowel warm als koud!
Kan het ook met andere kaas want wij lusten geen geitenkaas?
Uiteraard! je neemt natuurlijk alleen kaas die je zelf lekker vindt… toch?