Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Deze subtiele venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes is zacht en stoer en heerlijk verwarmend. Je kunt de zalm ook in de soep doen, maar ik vond die gegrilde zalmspiesjes wel een stuk feestelijker! Mede door de room en de stoere gegrilde zalmspiesjes is het een lekkere maaltijdsoep, die voldoende verzadigt. Dat neemt niet weg dat je het uiteraard ook als lunch kunt serveren. Mocht je geen bezwaar hebben tegen tegen witte wijn, dan kun je een deel van de bouillon ook vervangen door witte wijn. Dat maakt de soep nóg feestelijker als je het bijvoorbeeld met kerst zou willen serveren.

Verwarmende venkelsoep

Zodra de temperaturen zakken, gaan mensen meer soep eten. Dat zien wij terug in het ‘soepenbezoek’ op de website. Logisch eigenlijk, want soep eten staat voor velen gelijk aan ‘verwarmend en sfeervol’ eten. Wat ook zo fijn is aan soep dat je het meestal makkelijk voor meerdere dagen tegelijk kunt maken. Ook kun je de meeste soepen invriezen, zodat je altijd een makkelijk én gezond alternatief achter de hand hebt voor als je eens minder tijd of zin hebt om te koken. Mocht je deze venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes willen invriezen, doe dat dan zonder de spiesjes en zonder slagroom. De slagroom voeg je het best vlak voor het serveren toe. En de spiesjes zijn echt het lekkerst als je ze vers maakt!

Aromatische venkel

Wij eten regelmatig venkel en hebben al diverse recepten met venkel voor de website bedacht. Venkel smaakt fris en een beetje anijsachtig. Het fijne groen kun je gebruiken in salades of als garnering. Je kunt venkel niet alleen koken en gratineren, maar ook bakken, wokken, stoven of stomen. En alsof dat niet genoeg is, ook rauw in salades komt de subtiele anijssmaak uitstekend tot zijn recht. Een echte alleskunner. Die prachtige aromatische venkelknol verdient wat ons betreft wel wat promotie, vandaar deze  koolhydraatarme, venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes. We voegden zelfs nog een theelepel venkelzaad toe om de subtiele smaak  nog iets meer naar voren te halen.

Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Ook lekker:

Zo maak je Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes


Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Door Hans van Deelen Geplaatst oktober 4, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 6 porties
  • Koolhydraten: 3 gr khd per portie (6 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Deze subtiele venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes is zacht en stoer en heerlijk verwarmend. Door de room en de zalm is het een verzadigende maaltijdsoep.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg 6 bamboe tapasprikkers even in een laagje water. Snijd de zalm in blokjes van 2-3 cm. Snijd de bosui in stukken van 3 cm. Rijg zalm en bosui om en om aan de prikkers. Meng voor de marinade de sojasaus met mierikswortel en een kneepje Sweet Bee. Bestrijk de spiesjes rondom met de marinade en laat minstens 10 minuten marineren.
  2. Snijd of schaaf voor de soep de venkel in dunne repen en snipper de ui. Fruit de venkel en ui in een soeppan 5 minuten in olie met een klontje roomboter. Voeg het venkelzaad en de bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken tot de venkel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Houd de soep warm terwijl je de spiesjes grilt.
  3. Grill de spiesjes 10 minuten onder een hete grill tot zalm gaar is en begint te kleuren. Keer ze halverwege om. Je kunt ook een grillpan of tafelgrill gebruiken.
  4. Voeg op het laatst de slagroom toe aan de soep toe, warm even door. Laat de soep niet meer koken. Hak wat dille en roer deze door de soep. Proef en breng op smaak met peper.
  5. Serveer de soep in een kom met de spiesjes erop.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

554 Shares
Share54
Pin500
Tweet