Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Deze subtiele venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes is zacht en stoer en heerlijk verwarmend. Je kunt de zalm ook in de soep doen, maar ik vond die gegrilde zalmspiesjes wel een stuk feestelijker! Mede door de room en de stoere gegrilde zalmspiesjes is het een lekkere maaltijdsoep, die voldoende verzadigt. Dat neemt niet weg dat je het uiteraard ook als lunch kunt serveren. Mocht je geen bezwaar hebben tegen tegen witte wijn, dan kun je een deel van de bouillon ook vervangen door witte wijn. Dat maakt de soep nóg feestelijker als je het bijvoorbeeld met kerst zou willen serveren.

Verwarmende venkelsoep

Zodra de temperaturen zakken, gaan mensen meer soep eten. Dat zien wij terug in het ‘soepenbezoek’ op de website. Logisch eigenlijk, want soep eten staat voor velen gelijk aan ‘verwarmend en sfeervol’ eten. Wat ook zo fijn is aan soep dat je het meestal voor meerdere dagen tegelijk kunt maken. Ook kun je de meeste soepen invriezen, zodat je altijd een makkelijk én gezond alternatief achter de hand hebt voor als je eens minder tijd of zin hebt om te koken. Mocht je deze venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes willen invriezen, doe dat dan zonder de spiesjes en zonder slagroom. De slagroom voeg je het best vlak voor het serveren toe. En de spiesjes zijn echt het lekkerst als je ze vers maakt!

Aromatische venkel

Wij eten regelmatig venkel en hebben al diverse recepten met venkel voor de website bedacht. Venkel smaakt fris en een beetje anijsachtig. Het fijne groen kun je gebruiken in salades of als garnering. Je kunt venkel niet alleen koken en gratineren, maar ook bakken, wokken, stoven of stomen. En alsof dat niet genoeg is, ook rauw in salades komt de subtiele anijssmaak uitstekend tot zijn recht. Een echte alleskunner. Die prachtige aromatische venkelknol verdient wat ons betreft wel wat promotie, vandaar deze  koolhydraatarme, venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes. We voegden zelfs nog een theelepel venkelzaad toe om de subtiele smaak  nog iets meer naar voren te halen.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Zo maak je Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes

Venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes
Door: Hans van Deelen
Deze subtiele venkelsoep met gegrilde zalmspiesjes is zacht en stoer en heerlijk verwarmend. Door de room en de zalm is het een verzadigende maaltijdsoep.
4.8 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per kom, met spiesje
calorieën 251.25 kcalkoolhydraten 3.7 geiwitten 10.82 gvetten 20.38 gvezels 2.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

SPIESJES

MARINADE

SOEP

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Leg 6 bamboe tapasprikkers even in een laagje water. Snijd de zalm in blokjes van 2 – 3 cm. Snijd de bosui in stukken van 3 cm. Rijg zalm en bosui om en om aan de prikkers. Meng voor de marinade sojasaus met mierikswortel en een kneepje Sweet Bee. Bestrijk de spiesjes rondom met de marinade en laat minstens 10 minuten marineren.
  • Snijd of schaaf voor de soep de venkel in dunne repen en snipper de ui. Fruit de venkel en ui in een soeppan 5 minuten in olie met een klontje roomboter. Voeg het venkelzaad en de bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken tot de venkel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Houd de soep warm terwijl je de spiesjes grilt.
  • Gril de spiesjes 10 minuten onder een hete grill tot zalm gaar is en begint te kleuren. Keer ze halverwege om. Je kunt ook een grillpan of tafelgrill gebruiken.
  • Voeg op het laatst de slagroom toe aan de soep toe, warm even door. Laat de soep niet meer koken. Hak wat dille en roer deze door de soep. Proef en breng op smaak met peper.
  • Serveer de soep in een kom met de spiesjes erop.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top