venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel

Vrijdag visdag doen? We hebben al verschillende salades met venkel op onze website gepubliceerd. Maar daar komt er toch nog lekker eentje bij: deze aromatische venkelsalade met forel! Wij aten het als lunch maar het is ook een bijzonder smakelijk voorgerechtje.  Een geweldige combinatie van heel verschillende bites en smaken, die toch samen voor een homogeen geheel zorgen. De lichte smaak van venkel in combinatie met de wat zware smaak van de gerookte vis wordt echt een eenheid door de room en het zoetje van de appel.  De salade bevat 6.95 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Venkel is één van onze meest populaire groenten. Je kunt de venkelknol vrij lang goed houden en op zo veel verschillende manieren verwerken en combineren, de mogelijkheden lijken eindeloos. We presenteerden al heel wat variaties qua smaak en textuur, kijk hier maar eens: venkelsoep, venkelsaus, venkelsoufflé, venkelrisotto, venkeltaart en een heel bijzondere venkeltapenade

Met de hand schaven

Anna-Karina kon niet wachten toen ze de venkelsalade met forel aan het opmaken was voor het maken van foto’s. “Het water loopt me in de mond”, was wat ze letterlijk zei. Ik vind het fijn als een tamelijk eenvoudig recept zo’n enthousiasme teweeg kan brengen. Ik vind in de keuken staan bepaald geen straf, maar het hoeft niet per se uren in beslag te nemen. Groot deel van het succes van deze venkelsalade met forel is om deze groente in zo dun mogelijke plakjes te schaven. Ik deed het met de hand. Het is wel zaak om een goede, brede dunschiller te hebben.  Maar misschien is er een keukenmachine die dat ook heel goed kan? De halve appel is het meest koolhydraatrijke ingrediënt van deze salade. Weglaten kan, maar dan lever je ook flink in op de smaak. Af en toe eens een beetje appel eten is prima wat ons betreft. Het is een goede bron van vitamines, voedingsvezels, enzymen, antioxidanten en fytonutriënten. 

Forel is vette vis

Als je geen forel kunt krijgen, je vindt het niet zo lekker, of je vindt het wat prijzig (valt best mee vind ik), dan kun je natuurlijk ook gaan voor makreel of gerookte kip. Maar de aardse smaak die forel heeft is toch heel erg eigen. Dat combineert uitstekend met de andere ingrediënten. Forel is vette vis en bevat nul gram koolhydraten, dus goed om met enige regelmaat op het menu te zetten. Een verpakking met forel, zoals je die bij de supermarkt kunt kopen bevat 125 gram, precies het gewicht dat je voor dit recept nodig hebt. Overtuigd? Aan de slag dan met die venkelsalade met forel!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

venkelsalade met forel

Zo maak je Venkelsalade met forel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel

Venkelsalade met forel is een mooie combinatie van heel verschillende bites en smaken, die toch samen voor een homogeen geheel zorgen. Een geweldige lunch!
4.55 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per flinke portie
kcal 161.8 koolhydraten 6.95 geiwitten 16.25 gvetten 6.8 gvezels 3.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Scheur of snijd de gerookte forel in stukken. (Je krijgt er wel vette vingers van!).
  • Haal de ‘vingers’ en de verharde onderkant van de venkelknol. Schaaf met een brede dunschiller of mandoline zo dun mogelijke plakjes van de venkel.
  • Snijd de komkommer overlangs doormidden en vervolgens in dunne plakjes. (ik had een biologische komkommer en liet daarom de groene schil er aanzitten).
  • Schil de ½ appel en snijd in dunne plakjes.Meng de geschaafde venkel, komkommer en appel in een saladeschaal.
  • Meng voor de dressing de zure room met de Griekse yoghurt, citroensap en rasp, fijngesneden bieslook, peper en zout. Schep de helft van de dressing door de salade in de schaal.
  • Schik de stukjes forel erop en geef de rest van de dressing er los bij. Garneer met wat vers geknipte bieslook en schep zoveel als je lust op je bordje. Je zult merken dat je eerder vol zit dan je vooraf dacht…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


14 gedachten over “Venkelsalade met forel”

  1. 5 sterren
    Heerlijke frisse salade. Lekker met die venkel en appel. Eindelijk weer eens een stukkie appel 😉 . Ik had er nog een handje spinazie doorheen gedaan. Eet ik zeker vaker!

  2. 5 sterren
    Wat een heerlijke salade is dit. Past heel goed in ons dieet. Bedacht me, dat het ook een heel leuk voorgerecht is, als je de porties iets kleiner maakt. En met gerookte kip ook erg lekker denk ik.

  3. 5 sterren
    Wauw, heerlijk fris slaatje!
    Vroeger vond ik venkel niet lekker, maar ik waagde me toch aan dit gerecht!
    Zo lekker!
    Fris en lekker!
    Voor mij een dikke 10/10 …

  4. Vanavond venkel met forel gemaakt, precies het recept gevolgd.
    Man o man wat was dat lekker. Morgen eet ik de andere helft…kan me er nu al op verheugen.
    Dankzij jullie recepten heb ik trouwens venkel ‘leren’ eten, nu een van mijn favoriete groentes..

  5. 4 sterren
    Wat een heerlijke salade. In dit geval met kipstuckjes, die waren namelijk op de datum dus moesten op. Ook heerlijk. Omdat ik het als diner at heb ik er wat puree bij warm gemaakt, dat was niet nodig, de salade vult voldoende en wat mij betreft deed de puree afbreuk aan de smaak van de rest. Dit is echt een blijvertje. Bedankt en lieve groet, Erna.

    1. Graag gedaan Erna en lieve groet terug. Wij vonden het zelf ook echt heerlijk! Hier krijgen gerechten weinig kans om blijvertjes te worden, maar als we ooit met pensioen gaan (ofzo) dan krijgt deze ook een vaste plaats!

      1. Net als lunch gegeten, met forel. (had nog wat groente van gisteren over) Ook heerlijk. Enneh pensioen, da’s leuk hoor, maar wel op z’n tijd 😉

Reacties zijn gesloten.

4.55 from 11 votes (6 ratings without comment)
Scroll naar boven