venkel uit de oven

Venkel uit de oven met salade

Voor deze venkel uit de oven hoef je niet perse blauwaderkaas te gebruiken, al is dat wel een donders lekkere en beproefde combinatie. Wij hadden er een heerlijke salade bij met tonijn, wil je de salade liever helemaal vegetarisch? Neem dan de visvrije tonyn van de Vegetarische Slager of een handje noten, wel zelf even het aantal koolhydraten herberekenen in dat geval.

Venkel
Altijd als ik venkel eet denk ik “Waarom eet ik dit niet veel vaker?” Het heeft die onvergelijkbare zachte anijsachtige smaak, ik ben er dol op. Je kunt venkel koken, wokken, grillen, bakken of gewoon rauw eten. Gekookt heel lekker voor in een bijzondere soep en fijngesneden en rauw maak je er bijvoorbeeld een lekkere salade van. Voor deze venkel uit de oven heb ik de venkel 10 minuten voorgekookt, ondertussen maakte ik de kaassaus en hup de oven in. Al met al een fluitje van een cent om klaar te maken. Je kunt het ook van te voren klaarmaken, lekker makkelijk als je gasten krijgt of voor drukke werkdagen. Als de ‘vingers’ van de venkel een beetje mals zijn, gooi ze dan niet weg maar kook ze mee en eet ze op.

NB:
De venkel uit de oven is per persoon 3,6 gram koolhydraten en de salade 3 gr. khd. In totaal is het hele bordje dus 6,6 gr khd per persoon.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze venkel uit de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Venkel uit de oven met salade


venkel uit de oven

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 13, 2016

 • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
 • Koolhydraten: 6,6 gr. pp (2 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 25 minuten
 • Klaar in: 35 minuten

Voor deze venkel uit de oven hoef je niet perse blauwaderkaas te gebruiken, al is dat wel een donders lekkere en beproefde combinatie.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Snijd een plakje van de onderkant van de venkel en snijdt de 'vingers' los van de bovenkant, bewaar wat van het fijne groen voor de garnering. Snijd de knol dan in plakken van 1 à 2 cm dik. Kook de plakken (en de vingers als ze mals genoeg zijn) in 5 minuten beetgaar.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
 3. Los de blauwaderkaas (of andere pittige kaas naar keuze) ondertussen langzaam op in de roomkaas aangelengd met slagroom.
 4. Leg de plakken venkel in een passende ovenschaal en giet de kaassaus erover. Rasp er nog een beetje (oude) kaas over en gratineer de venkel met kaassaus zo'n 10-15 minuten in de voorverwarmde oven (200 graden).
 5. Snijd de ingrediënten voor de salade, meng alles door elkaar en druppel de basisdressing erover.
 6. Garneer de venkel uit de oven met wat vers gesneden venkelgroen. Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 gedachten over “Venkel uit de oven met salade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

57 Shares
Share13
Pin44
Tweet