venkel uit de oven

Venkel uit de oven met salade

Voor deze venkel uit de oven hoef je niet perse blauwaderkaas te gebruiken, al is dat wel een donders lekkere en beproefde combinatie. Maar er zijn nu eenmaal mensen die griezelen van schimmelkaas. De venkel is eigenlijk met elke kaas wel oké. Wij hadden er een heerlijke salade bij met tonijn, wil je de salade liever helemaal vegetarisch? Neem dan de visvrije tonyn van de Vegetarische Slager of een handje noten, wel zelf even het aantal koolhydraten herberekenen in dat geval. De venkel uit de oven is per persoon 3,6 gram koolhydraten en de salade 3 gram koolhydraten. In totaal is het hele bordje dus 6,6 gram koolhydraten per persoon.

De smaak van venkel

Altijd als ik venkel eet denk ik “Waarom eet ik dit niet veel vaker?” Het heeft die onvergelijkbare zachte anijsachtige smaak, ik ben er dol op. Je kunt venkel koken, wokken, grillen, bakken of gewoon rauw eten. Gekookt heel lekker voor in een bijzondere soep en fijngesneden en rauw maak je er bijvoorbeeld een lekkere salade van. Voor deze venkel uit de oven heb ik de venkel 10 minuten voorgekookt, ondertussen maakte ik de kaassaus en hup de oven in. Al met al een fluitje van een cent om klaar te maken. Je kunt het ook van te voren klaarmaken, lekker makkelijk als je gasten krijgt of voor drukke werkdagen. Als de ‘vingers’ van de venkel een beetje mals zijn, gooi ze dan niet weg maar kook ze mee en eet ze op.

venkel uit de oven

venkel uit de oven

Zo maak je deze venkel uit de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


venkel uit de oven

Venkel uit de oven met salade

door Anna-Karina van Denderen
Voor deze venkel uit de oven hoef je niet perse blauwaderkaas te gebruiken, al is dat wel een donders lekkere en beproefde combinatie. Elke kaas is oké.
4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Salade
Keuken: Overig
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 35 min

Voedingswaarden

6,6 gram koolhydraten per portie, incl. salade
Koolhydraten 6.6 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Venkel uit de oven
  • 250 g venkel - 5 khd schoon en in plakken
  • 75 g blauwaderkaas - 0,4 khd DanaBlu 50+ of andere kaas
  • 50 g roomkaas - 1,4 khd
  • 1-2 el slagroom - 0,4 khd
  • 20 g kaas - 0 khd indien zelf geraspt, voor bovenop
Salade

Bereiden

  • Maak de venkel schoon, bewaar wat van het fijne groen voor de garnering. Snijd de knol in plakken van 1 à 2 cm dik. Kook de plakken in 5 minuten beetgaar.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
  • Los de blauwaderkaas op laag vuur op in de roomkaas met slagroom.
  • Leg de plakken venkel in de ovenschaal en giet de kaassaus erover. Rasp er tot slot (oude) kaas over. Gratineer de venkel 10-15 minuten tot de kaas begint te kleuren.
Salade
  • Snijd de ingrediënten voor de salade. Maak de dressing en meng alles door elkaar.
  • Garneer de venkel uit de oven met wat vers gesneden venkelgroen. Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 352 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties op “Venkel uit de oven met salade”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like