Venkel uit de oven met salade

venkel uit de oven

Ik zeg het gelijk maar even. Voor deze venkel uit de oven hoef je niet perse blauwaderkaas te gebruiken, al is dat wel een donders lekkere en beproefde combinatie. Maar er zijn nu eenmaal mensen die griezelen van schimmelkaas. De venkel is eigenlijk met elke kaas wel oké. Wij hadden er een heerlijke salade bij met tonijn, wil je de salade liever helemaal vegetarisch? Neem dan de visvrije tonyn van de Vegetarische Slager of een handje noten, wel zelf even het aantal koolhydraten herberekenen in dat geval. De venkel uit de oven is per persoon 3.55 gram koolhydraten en de salade 3.4 gram koolhydraten. In totaal is het hele bordje dus 6.95 gram koolhydraten per persoon.

De smaak van venkel

Altijd als ik venkel eet denk ik “Waarom eet ik dit niet veel vaker?” Het heeft die onvergelijkbare zachte anijsachtige smaak, ik ben er dol op. Je kunt venkel koken, wokken, grillen, bakken of gewoon rauw eten. Gekookt heel lekker voor in een bijzondere soep en fijngesneden en rauw maak je er bijvoorbeeld een lekkere salade van. Voor deze venkel uit de oven heb ik de venkel 10 minuten voorgekookt, ondertussen maakte ik de kaassaus en hup de oven in. Al met al een fluitje van een cent om klaar te maken. Je kunt het ook van te voren klaarmaken, lekker makkelijk als je gasten krijgt of voor drukke werkdagen. Als de ‘vingers’ van de venkel een beetje mals zijn, gooi ze dan niet weg maar kook ze mee en eet ze op.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

venkel uit de oven

Zo maak je deze venkel uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


venkel uit de oven

Venkel uit de oven met salade

Voor deze venkel uit de oven hoef je niet perse blauwaderkaas te gebruiken, al is dat wel een donders lekkere en beproefde combinatie. Elke kaas is oké.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per portie, inclusief salade
kcal 364.45 koolhydraten 6.95 geiwitten 25.55 gvetten 25.55 gvezels 4.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Venkel uit de oven

Salade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Venkelschotel (3.55 g khd pp)

  • Maak de venkel schoon, bewaar wat van het fijne groen voor de garnering. Snijd de knol in plakken van 1 à 2 cm dik. Kook de plakken in 5 minuten beetgaar.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
  • Los de blauwaderkaas op laag vuur op in de roomkaas met slagroom.
  • Leg de plakken venkel in de ovenschaal en giet de kaassaus erover. Rasp er tot slot (oude) kaas over. Gratineer de venkel 10-15 minuten tot de kaas begint te kleuren.

Salade (3.4 g khd pp)

  • Snijd de ingrediënten voor de salade. Maak de dressing en meng alles door elkaar.
  • Garneer de venkel uit de oven met wat vers gesneden venkelgroen. Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



24 gedachten over “Venkel uit de oven met salade”

  1. 5 sterren
    Omdat wij een eigen groentetuin hebben, varieer ik erop los met allerlei gerechten.Er lagen nog zo,n 4 venkelknollen te wachten om opgegeten te worden. Heb het gerecht gemaakt voor ons hele gezin. Nadat alles op was, heb ik gevraagd of het voor herhaling vatbaar was. Reactie: hoor je ons klagen dan? Ik vond het heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.

  2. En ook dit recept deze week gemaakt. Had twee venkelknollen gekocht en geen idee wat er mee te doen. Maar daar weten jullie goed raad mee bleek ook bij deze groente weer. Wist ik veel dat je per keer aan één knol voldoende had haha. En nu dus een fan erbij van deze groente. Ook ‘de man’ heeft genoten. Dank jullie wel!

  3. Venkel was tot nu toe voor mij een onbekend terrein. De smaak verraste mij volkomen. Echt heerlijk in combinatie met de blauwaderkaas. Wordt zeker herhaald!

  4. Pien van Leeuwen

    Nogmaals gemaakt en wederom gesmuld. Ik had helaas geen salade in huis en het was al te laat voor de winkel, dus zónder alleen de venkelschotel gegeten. Maar dat is écht een te kleine portie om de avond/nacht door te komen. Dus ’s avonds nog maar 2 koolhydraatarme crackers met kaas bij de koffie genomen….Maar het blijft een aanrader!!

  5. Voor de 1e keer venkel gegeten. Ik ben om !! Komt vaker op het menu. Had ipv een salade een stukje kabeljauw erbij. Lekker plain gebakken in wat roomboter! Smullen !!! 🙂

  6. Nèt gegeten, en notjedikkie….wat was dit ontzettend lekker zeg. Ik had nog nooit venkel gegeten, en met die kaas….echt super! De salade erbij is een heerlijke combi. Ik heb enorm genoten. Dank je voor het recept.

  7. Wat een heerlijk recept voor venkel! Ik heb er wel een beetje op gevarieerd. Had namelijk geitenkaas in huis en roomkaas met kruiden
    Heb de geitenkaas niet echt opgelost in de slagroom en roomkaas, maar gewoon in een bakje met elkaar losgeroerd.
    De combinatie van geitenkaas met venkel was ook erg lekker.

    Bedankt voor je leuke recept!

  8. Sorry, ben ik weer, maar dit wilde ik je niet onthouden. Omdat míjn heer geen venkel lust, heb ik dit gerecht regelmatig voor mezelf gemaakt. Deze week toch maar eens geprobeert voor ons 2tjes: “Lieve schat probeer het een keertje, het is erg lekker”. Gelukkig heeft hij het inderdaad geprobeerd en………hij is ‘om’. Hij vindt de ‘Anna Karina venkel’ heerlijk. Je begrijpt, dit wilde ik je niet onthouden.

    Lees op je FB pagina dat je niet lekker bent. Nou, met al die Jan Sixen onder de wol moet het toch lukken snel weer op te knappen. Beterschap.

    1. Hoi Erna,
      Dank voor je opbeurende woorden! (ben alweer opgeknapt hoor…) Ik vind dit soort verhalen zo leuk, niet alleen omdat het een compliment aan mijn adres is. Maar oprecht ben ik blij voor jouw heer dat hij nu weer iets aan zijn smaakpalet heeft toegevoegd. Gefeliciteerd daarmee! Doe hem mijn hartelijke groeten. Kan ik ‘m met nog meer ingrediënten overtuigen?

  9. Gisteren gemaakt met plakken koolrabi, hij lag er nog, moest op en ik dacht: “moet ook lekker zijn”. Inderdaad het was het proberen zeker waard. Leuk een beetje ‘knutselen’ met die heerlijke recepten van je. Op dit moment staat er clafoutis in de oven voor een vriendin die straks komt. Ook al zo’n toprecept.

  10. Venkel uit oven was heerlijk. Dank voor het recept. De salade was ook heerlijk. Maar de combi was een beetje bijzonder. Maar wel erg lekker gegeten.

  11. Heerlijk. Zag pas later dat jij de venkel overdwars had gesneden maar dat maakt voor de smaak niets uit. Het waren 2 porties maar had het bijna helemaal alleen opgegeten ?. In de salade had ik forelfillet gedaan ipv tonijn.

    1. Ja overdwars dan heb je de hele stonk, dat is soms leuker dan losse stukken.
      1 portie is 6,6 khd dus 2 porties is 13,2 khd, incl. de salade. Als dat in je dagtotaal past, dan is het niet zo erg misschien?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top