Venkel paprika quiche met korst

venkel paprika quiche met korst

De heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is heel makkelijk om te maken. Je kunt met koolhydraatarme quiches altijd eindeloos variëren met de ingrediënten en smaken. Wij zijn echt dol op koolhydraatarme venkel, per 100 gram bevat venkel  Per 100 gram 17 kcal, Koolhydraten 2 g, Eiwitten 1 g, Vetten 0 g, Vezels 2.4 g. (NEVO). De smaak van venkel is licht anijsachtig en dat combineert schitterend met de zoetige paprika. In deze vorm bevat de taart 4.33 gram koolhydraten per portie. Een restje quiche kun je ook uitstekend koud oppeuzelen. Of meenemen naar je werk bijvoorbeeld en je collega’s jaloers zien kijken. Of snijdt de taart in kleinere puntjes en serveer als voorafje of borrelhapje.

Aanpassen en eigen smaak

Als je de venkel paprika quiche serveert als zomerse lunch, maak dan een iets dunnere quichebodem. Daartoe gebruik je ¾ van het deeg. En van de rest maak je heerlijke kaascrackertjes! Maak de bodem (of het deeg) gerust van te voren al klaar, lekker makkelijk! Ik heb in deze venkel paprika quiche gekozen voor Provençaalse kruiden met extra lavendel erin. Wil je liever een minder stoere smaak neem dan alleen wat dille. Ik ben een enorm voorstander van je eigen draai geven aan recepten.

Experimenteer (altijd voorzichtig beginnen) met verschillende ingrediënten en kruiden of kruidenmixen, zo leer je je eigen smaakvoorkeur het beste kennen. Het maakt koken ook een stuk interessanter als je het ziet als een ontdekkingstocht. Heel leerzaam en tenslotte is niets zo persoonlijk als smaak. De een houd nu eenmaal van stoere, uitgesproken smaken, de ander van mild en zacht of juist heel erg pittig. Met dit recept voor venkel paprika quiche kan je diverse kanten op! Voeg ook eens wat peultjes toe of bak wat paddenstoelen mee, of voeg wat (vega) kip of worst toe…

Venkel

Venkel is in Nederland niet heel erg populair helaas. We eten er maar 1 ons per persoon per jaar van, ter vergelijking: in Italië eten ze wel 7 kilo per persoon per jaar. Het is zoals gezegd een uitstekende koolhydraatarme groente, 2 g per 100 g. Ons advies: vaker eten! Misschien van de week eens deze venkel paprika quiche maken? Koop venkel wel altijd zo vers mogelijk. Als venkel te lang ligt, dan loopt de smaak terug. Een verse venkel ziet er fris, mooi groen uit en voelt stevig aan en heeft witte ‘rokken’. Verpakt in vershoudfolie is venkel een week in de koelkast houdbaar. Langer bewaren? Blancheer repen venkel en bewaar in de vriezer, ze blijven zeker 3 maanden lekker.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

venkel paprika quiche met korst
venkel paprika quiche met korst
venkel paprika quiche met korst

Zo maak je deze venkel paprika quiche

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Venkel paprika quiche met korst

venkel paprika quiche met korst
Door: Anna-Karina van Denderen
Heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is makkelijk te maken. Venkel is anijs-achtig en dat combineert schitterend met de zoetige paprika.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 127

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Korst voorbakken 20 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 378 kcalkoolhydraten 4.33 geiwitten 13.99 gvetten 32.46 gvezels 5.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stukken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Korst

Vulling

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Korst

  • Maak het deeg voor de korst volgens dit recept. Bak de korst 10 minuten voor.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C.

Vulling

  • Maak de venkelknol schoon en snijd in repen van 1 cm. Blancheer de repen 5 minuten in kokend water en laat uitlekken.
  • Snijd de ui in ringen. Snijd uit de paprika eerst 4-5 mooie ringen, vervolgens snijd je de rest in stukjes.
  • Fruit de uiringen in een ruime koekenpan in olie samen met paprika (ringen en stukjes) en de geblancheerde venkel 5 minuten. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en smoor de groente nog eens 5 minuten. Verdeel de groenten, behalve de paprikaringen over de voorgebakken taartbodem.
  • Klop de eieren los met slagroom, ricotta, gehakte knoflook, kruiden* en zout en peper naar smaak. Roer de geraspte kaas erdoor. Schenk het eimengsel over de groente en leg de paprikaringen erop, druk de groente zo nodig even aan, zodat ze vastbakken.
  • Bak de quiche 30 – 40 minuten of tot de bovenkant goudbruin kleurt. Let op dat de korst niet verbrand, anders even afdekken.
  • Erbij: avocado en/of een eenvoudige frisse bladsla met zwarte olijven. Eet smakelijk!

Voorkeur kruiden

  • Wil je de subtiele anijssmaak benadrukken kies dan voor een milder kruid zoals dille. Houd je van stoer? Neem dan tijm, rozemarijn of oregano.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties