venkel paprika quiche

Venkel paprika quiche met korst

De heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is  heel makkelijk om te maken. Je kunt met quiches altijd eindeloos variëren met de ingrediënten en smaken. Ik ben dol op venkel (slechts 2 gr. khd!), de smaak van venkel is licht anijs-achtig en dat combineert schitterend met de zoetige paprika. Een restje quiche kun je ook uitstekend koud oppeuzelen, meenemen naar je werk bijvoorbeeld en je collega’s jaloers zien kijken. Of snijdt de taart in kleinere puntjes en serveer als voorafje of borrelhapje.

 

Advertisements

Aanpassen en eigen smaak
Ik heb de venkel paprika quiche geserveerd als zomerse lunch dus daarom maakte ik de bodem voor de quiche wat dunner, ik gebruikte ¾ van het deeg van de rest maakte ik heerlijke kaascrackertjes! Maak de bodem (of het deeg) gerust van te voren al klaar, lekker makkelijk! Ik heb in deze venkel paprika quiche gekozen voor Provençaalse kruiden met extra lavendel erin. Wil je liever een minder stoere smaak neem dan alleen wat dille. Ik ben een enorm voorstander van je eigen draai geven aan recepten.

crackers met kaas-koolhydraatarm recept

Experimenteer (altijd voorzichtig beginnen) met verschillende ingrediënten en kruiden of kruidenmixen, zo leer je je eigen smaakvoorkeur het beste kennen. Het maakt koken ook een stuk interessanter als je het ziet als een ontdekkingstocht. Heel leerzaam en tenslotte is niets zo persoonlijk als smaak. De een houd nu eenmaal van stoere, uitgesproken smaken, de ander van mild en zacht of juist heel erg pittig. Met dit recept voor venkel paprika quiche kan je diverse kanten op! Voeg ook eens wat peultjes toe of bak wat paddenstoelen mee, of voeg wat (vega) kip of worst toe…

Venkel
Venkel is in Nederland niet heel erg populair helaas. We eten er maar 1 ons per persoon per jaar van, ter vergelijking: in Italië eten ze wel 7 kilo pp per jaar. Volgens de NEVO-tabel bevat venkel slechts 2 gram khd per 100 gram, dat is dus een uitstekende koolhydraatarme groente, mijn advies: vaker eten! Koop venkel wel altijd zo vers mogelijk. Als venkel te lang ligt, dan loopt de smaak terug. Een verse venkel ziet er fris, mooi groen uit en voelt stevig aan en heeft witte ‘rokken’. Verpakt in plastic folie of vershoudfolie is venkel een week in de koelkast houdbaar. Langer bewaren? Blancheer repen venkel en bewaar in de vriezer, ze blijven zeker 3 maanden lekker.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze venkel paprika quiche

Laat je het even weten als je de venkel paprika quiche gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Venkel paprika quiche met korst


venkel paprika quiche

Door Anna-Karina Geplaatst augustus 9, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 8 stukken
  • Koolhydraten: 2,8 gr. khd vulling + 2 korst = 4,8 gr. khd per stuk (8 stukken uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Klaar in: 55 minuten

Heerlijk zachte maar toch stoere venkel paprika quiche is makkelijk te maken. Venkel is anijs-achtig en dat combineert schitterend met de zoetige paprika.

Ingrediënten

Bereiding

  1. KORST
    + 25 minuten. Bak eerst de korst volgens dit recept.
    Ongeveer ¾ van het deeg gebruiken voor een lichtere lunche quiche en iets korter bakken (!).
    (Het restje deeg bakte ik met wat kaas erop tot heerlijke kaaskoekjes. Uitrollen wat kaas + oregano erop. 15 minuten bakken op 160 graden. )
  2. VULLING
    Breng water met wat zout (of bouillonpoeder) aan de kook. Maak de venkelknol schoon en snijd in niet te dikke repen (ong. 1 cm ). Blancheer de repen 5 minuten in het kokende water en laat uitlekken. Snijd ondertussen ui in ringen. Van de paprika snijd je eerst 5-6 mooie ringen de rest in stukjes.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 190º graden.
  4. Fruit de uiringen in een grote koekenpan. Voeg de paprika en de geblancheerde venkel toe en bak 5 minuten mee. Voeg dan een scheutje balsamicoazijn toe en smoor de groente nog eens 5 minuten.
  5. Verdeel de groenten, behalve de paprikaringen over de taartbodem. Klop de eieren met slagroom, ricotta, knoflook, de gekozen kruiden en zout en peper naar smaak. Roer de geraspte kaas erdoor. Wil je de subtiele anijssmaak benadrukken kies dan voor een milder kruid zoals dille. Hou je van stoerder? Neem dan tijm, rozemarijn of oregano.
  6. Schenk het eimengsel over de groente en leg de paprikaringen erop, druk de groente zo nodig even aan, zodat ze vastbakken. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Let wel even op dat de korst niet verbrand, anders even afdekken.
  7. Erbij: avocado en/of een eenvoudige frisse bladsla met zwarte olijven. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 reacties op “Venkel paprika quiche met korst”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

388 Shares
Share170
Pin218
Tweet