Venkel-kaas tarte tatin, van Patrick

venkel-kaas tarte tatin

Bezoekersrecept van de maand okt. 2021! Op koolydraatarmrecept.nl kun je al enkele tarte tatins (een taart die je ondersteboven bakt) vinden. Patrick (de eerste man die een recept instuurt!) stuurde ons deze bijzondere venkel-kaas tarte tatin. Hij houdt blijkbaar ook erg van venkel, net als wij! We hebben zelf ook al de nodige recepten met venkel gemaakt, dus als deze tarte tatin met venkel je bevalt, kun je nog volop inspiratie bij ons vinden. Wij hebben zelf even alles uitgerekend en in deze vorm bevat de venkel-kaas tarte tatin: calorieën 973.9 kcal  ⋆  koolhydraten 7.8 g  ⋆  eiwitten 46.6 g  ⋆  vetten 83 g  ⋆  vezels 5.9 g per portie.

Tarte tatin, zoet of hartig

Tarte tatin, zegt Wikipedia, is een appeltaart op z’n kop en heeft een laagje van gekarameliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk uitgevonden door twee zussen, Stéphanie en Caroline Tatin, die een Hotel Tatin leidden in het Franse dorpje Lamotte-Beuvron. Het is ideaal in de ketokeuken, want zo wordt de deeglaag niet zompig. De vulling kan bestaan uit vruchten, maar ook uit groenten, zoals bij deze lekkere venkel tarte tatin. Mocht je niet zo van venkel houden, neem dan een andere harde groente, bloemkool ofzo?!

Patrick schrijft:

Omdat ik de venkel-kaas tarte tatin ondersteboven heb gebakken, zakte wel al het eimengsel naar de bodem. Toen ik de venkeltaart omdraaide, zag ik alleen gestold ei. Dus haalde ik voor de foto wat plakjes venkel naar boven. Daardoor werd het helaas wel wat rommelig. Maar aan de smaak verandert dat niks kan ik je vertellen, die is heerlijk!

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

venkel-kaas tarte tatin

Zo maak je venkel-kaas tarte tatin

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

Bezoekersrecept

Venkel-kaas tarte tatin

5 van 1 stem
venkel-kaas tarte tatin
Door: Patrick
Deze venkel-kaas tarte tatin (omgekeerde taart) is makkelijk te maken, bijzonder om te zien en ook nog een heel erg lekker. Drie keer raak!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 40 min
kcal 973.9 koolhydraten 7.8 geiwitten 46.6 gvetten 83 gvezels 5.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak de fathead bodem 10 tot 15 minuten voor, maak een bodem die past bij het formaat van je ovenschaal.
  • Snijd of schaaf – terwijl de bodem aan het voorbakken is – de venkel in plakken van maximaal 0,5 cm dik. Bak de plakken met roomboter 10 minuten op matig vuur in een hapjespan, zonder deksel. Roer af en toe om.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de gebakken venkel over de schaal.
  • Hak de peterselie en rasp de kaas.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng 50 g geraspte kaas en de gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de vulling. Leg de voorgebakken bodem erover en druk lichtjes aan. Strooi de rest (25 g) van de boerenkaas erover en bak de taart nog 15 tot 25 minuten in het midden van de oven (hetelucht 180 °C).
  • Laat 5 minuten rusten in de vorm en keer ‘m dan pas om. Snijd in stukken en serveer. Smakelijk!

Extra

  • Ook lekker om eerst plakjes ham, gerookte zalm of kip op de bodem te leggen. Of verwerk in de vulling vis of spekjes.
  • Hou je wat deeg over? Maak een paar kaasstengels!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top