Bezoekersrecept van de maand okt. 2021! Op koolydraatarmrecept.nl kun je al enkele tarte tatins (een taart die je ondersteboven bakt) vinden. Patrick (de eerste man die een recept instuurt!) stuurde ons deze bijzondere venkel-kaas tarte tatin. Hij houdt blijkbaar ook erg van venkel, net als wij! We hebben zelf ook al de nodige recepten met venkel gemaakt, dus als deze tarte tatin met venkel je bevalt, kun je nog volop inspiratie bij ons vinden. Wij hebben zelf even alles uitgerekend en in deze vorm bevat de venkel-kaas tarte tatin: calorieën 973.9 kcal ⋆ koolhydraten 7.8 g ⋆ eiwitten 46.6 g ⋆ vetten 83 g ⋆ vezels 5.9 g per portie.
Tarte tatin, zoet of hartig
Tarte tatin, zegt Wikipedia, is een appeltaart op z’n kop en heeft een laagje van gekarameliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk uitgevonden door twee zussen, Stéphanie en Caroline Tatin, die een Hotel Tatin leidden in het Franse dorpje Lamotte-Beuvron. Het is ideaal in de ketokeuken, want zo wordt de deeglaag niet zompig. De vulling kan bestaan uit vruchten, maar ook uit groenten, zoals bij deze lekkere venkel tarte tatin. Mocht je niet zo van venkel houden, neem dan een andere harde groente, bloemkool ofzo?!
Patrick schrijft:
Omdat ik de venkel-kaas tarte tatin ondersteboven heb gebakken, zakte wel al het eimengsel naar de bodem. Toen ik de venkeltaart omdraaide, zag ik alleen gestold ei. Dus haalde ik voor de foto wat plakjes venkel naar boven. Daardoor werd het helaas wel wat rommelig. Maar aan de smaak verandert dat niks kan ik je vertellen, die is heerlijk!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je venkel-kaas tarte tatin
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Venkel-kaas tarte tatin
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Bodem
- 1 fathead bodem, < recept *klik*, voorgebakken
Vulling
- 250 g venkel, schoongemaakt gewogen
- 20 g roomboter
- 3 g platte peterselie, fijngesneden
- 75 g boerenkaas, belegen, geraspt
- 2 eieren, maat M
- 150 ml crème fraîche
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Bak de fathead bodem 10 tot 15 minuten voor, maak een bodem die past bij het formaat van je ovenschaal.
- Snijd of schaaf – terwijl de bodem aan het voorbakken is – de venkel in plakken van maximaal 0,5 cm dik. Bak de plakken met roomboter 10 minuten op matig vuur in een hapjespan, zonder deksel. Roer af en toe om.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de gebakken venkel over de schaal.
- Hak de peterselie en rasp de kaas.
- Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng 50 g geraspte kaas en de gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de vulling. Leg de voorgebakken bodem erover en druk lichtjes aan. Strooi de rest (25 g) van de boerenkaas erover en bak de taart nog 15 tot 25 minuten in het midden van de oven (hetelucht 180 °C).
- Laat 5 minuten rusten in de vorm en keer ‘m dan pas om. Snijd in stukken en serveer. Smakelijk!
Extra
- Ook lekker om eerst plakjes ham, gerookte zalm of kip op de bodem te leggen. Of verwerk in de vulling vis of spekjes.
- Hou je wat deeg over? Maak een paar kaasstengels!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet