venkel in paprika uit de oven

Venkel in paprika uit de oven

Gevulde paprika is altijd goed eigenlijk. Zelf heb ik ook steeds meer plezier gekregen in het vullen van paprika’s. Ze lenen zich er uitstekend voor, ze garen voorbeeldig in een oven en ze laten zich met heel veel verschillende smaken combineren. Ik wilde wel eens een heel andere smaakcombinatie proberen en kwam bij mijn zoektocht uit bij venkel in paprika uit de oven. En omdat ik een beetje lui was heb ik gewoon de hele halve venkel in die paprika gestopt. Verrassend leuke combinatie, niet? En echt zo makkelijk! Het gerecht bevat 6.8 gram koolhydraten per gevulde helft.

Zuivel en nootjes

Naast de paprika en venkel, wordt het aroma bepaald door de toevoeging van zuivel (ricotta) en nootjes (pistaches). En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen van deze venkel in paprika uit de oven? Stel je er een zonnig terrasje bij voor, in een pittoresk smal Italiaans straatje. We moeten het deze corona-zomer vooral van onze fantasie hebben tenslotte. Maar oeh, dan loopt het water je toch in de mond?

Formaat

Het is wel belangrijk dat je een groot formaat paprika’s op de kop kunt tikken. Meestal zal het gewoon wel passen. Gewoon even opletten bij de aankoop, dat de venkelknollen niet te groot zijn en de paprika’s niet te klein. Natuurlijk kun je altijd de buitenste rok van een te grote venkel eraf halen. Echter, dat maakt het wel minder leuk. En omdat je het ricotta-pistache mengsel in de paprika legt, voordat de venkel er bij gaat, is de grootte van de paprika wel essentieel. Maar, als dat geregeld is, heb je wel een heel bijzonder gerecht. Prachtig om te zien en bijzonder smakelijk. Misschien nog wat veldsla erbij?

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

venkel in paprika uit de oven
venkel in paprika uit de oven

Zo maak je venkel in paprika uit de oven

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Venkel in paprika

venkel in paprika uit de oven
Door: Hans van Deelen
Bij deze venkel in paprika wordt het aroma mede bepaald door ricotta en pistache. En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen?
4.77 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per helft
calorieën 144.63 kcalkoolhydraten 6.8 geiwitten 6.55 gvetten 9.18 gvezels 4.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 helften

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de venkelknollen in tweeën. Verwijder de houtachtige vingers. Bewaar het venkelloof voor de garnering. Blancheer de venkelhelften 8 minuten in kokend water. Haal de groente uit het water en laat ze goed uitlekken.
  • Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en spoel ze schoon.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Bak de sjalot en het geperste knoflookteentje even aan in een eetlepel olie. Laat even afkoelen en doe over in een kom. Meng ricotta, fijngehakte pistachenoten erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk de halve paprika's aan de binnenkant met het ricotta mengsel. Druk in elke helft een ½ venkel (met de bolle kant naar beneden). Zet de helften in de ovenschaal en besprenkel met wat olie.
  • Bak 30 minuten in de oven, of tot het gaar is.

Serveren

  • Strooi wat venkelloof over de groente voor het serveren. Lekker met een groene salade. Nou, dat wordt smullen…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top