venkel in paprika uit de oven

Venkel in paprika uit de oven

Gevulde paprika is altijd goed eigenlijk. Zelf heb ik ook steeds meer plezier gekregen in het vullen van paprika’s. Ze lenen zich er uitstekend voor, ze garen voorbeeldig in een oven en ze laten zich met heel veel verschillende smaken combineren. Ik wilde wel eens een heel andere smaakcombinatie proberen en kwam bij mijn zoektocht uit bij venkel in paprika uit de oven. En omdat ik een beetje lui was heb ik gewoon de hele halve venkel in die paprika gestopt. Verrassend leuke combinatie, niet? En echt zo makkelijk! Het gerecht bevat 6.8 gram koolhydraten per gevulde helft.

Advertentie

Zuivel en nootjes

Naast de paprika en venkel, wordt het aroma bepaald door de toevoeging van zuivel (ricotta) en nootjes (pistaches). En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen van deze venkel in paprika uit de oven? Stel je er een zonnig terrasje bij voor, in een pittoresk smal Italiaans straatje. We moeten het deze corona-zomer vooral van onze fantasie hebben tenslotte. Maar oeh, dan loopt het water je toch in de mond?

Formaat

Het is wel belangrijk dat je een groot formaat paprika’s op de kop kunt tikken. Meestal zal het gewoon wel passen. Gewoon even opletten bij de aankoop, dat de venkelknollen niet te groot zijn en de paprika’s niet te klein. Natuurlijk kun je altijd de buitenste rok van een te grote venkel eraf halen. Echter, dat maakt het wel minder leuk. En omdat je het ricotta-pistache mengsel in de paprika legt, voordat de venkel er bij gaat, is de grootte van de paprika wel essentieel. Maar, als dat geregeld is, heb je wel een heel bijzonder gerecht. Prachtig om te zien en bijzonder smakelijk. Misschien nog wat veldsla erbij?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

venkel in paprika uit de oven
venkel in paprika uit de oven

Zo maak je venkel in paprika uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


venkel in paprika uit de oven

Venkel in paprika

Bij deze venkel in paprika wordt het aroma mede bepaald door ricotta en pistache. En daarbij dan een uitje en een teentje knoflook. Kun je je de smaak al voorstellen?
4.75 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per helft
kcal 144.63 koolhydraten 6.8 geiwitten 6.55 gvetten 9.18 gvezels 4.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 helften

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de venkelknollen in tweeën. Verwijder de houtachtige vingers. Bewaar het venkelloof voor de garnering. Blancheer de venkelhelften 8 minuten in kokend water. Haal de groente uit het water en laat ze goed uitlekken.
  • Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en spoel ze schoon.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Bak de sjalot en het geperste knoflookteentje even aan in een eetlepel olie. Laat even afkoelen en doe over in een kom. Meng ricotta, fijngehakte pistachenoten erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk de halve paprika's aan de binnenkant met het ricotta mengsel. Druk in elke helft een ½ venkel (met de bolle kant naar beneden). Zet de helften in de ovenschaal en besprenkel met wat olie.
  • Bak 30 minuten in de oven, of tot het gaar is.

Serveren

  • Strooi wat venkelloof over de groente voor het serveren. Lekker met een groene salade. Nou, dat wordt smullen…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


14 gedachten over “Venkel in paprika uit de oven”

  1. Zo lekker een sneetje voor het vocht. Voortaan doe ik al de gevulde paprika’s door de lengte, werkt lekkerder vind ik. Ik had er een tilapia visje bij en heb een beet blauwe kaas door het ricotta mengsel gedaan, vind ik ook lekker bij de venkel. De restjes venkel geschaafd voor vandaag in een salade 🤔🤔

  2. gewéldig toch, online ovenschotel venkel & paprika ingeven, en páts, meteen op dit recept gebotst waarvoor ik -hoe vaak overkomt je dat- werkelijk álle ingrediënten in huis heb 😀 Love it! Ziet er overheerlijk uit, bevestigd door de reacties, dus gaan we maken! Vraag: kan ik dit vandaag volledig preppen en klaar hebben en dan morgen gewoon in de oven duwen en ‘afbakken’ ?? Of wordt het dan ‘zompig’ …?

  3. Vandaag dit recept gemaakt, het was verrassend lekker! Ik had geen pistachenootjes in huis, maar wel walnoten. Deze gepeld, klein gemaakt en toegevoegd. Smaakte ook heerlijk. Heb het recept meteen afgedrukt. Gaan we zeker vaker op het menu zetten. Bedankt!

  4. Jacqueline S.

    Na terugkomst van vakantie, bleken de venkelknollen jn de groentetuin flink gegroeid! Opeten, dus. Dit recept gemaakt. De venkelhelften pasten niet helemaal (eerlijk gezegd: bijna niet) in de paprikahelften, maar dat mocht de (kook-) pret niet drukken.
    Erbij een ovenschaaltje met zelf gekweekte tomaten 😋 en een stukje gebakken zalm. We hebben gesmuld! Ook hier voor herhaling vatbaar.

    Wat qua tijd wat tegenviel, was het doppen van de pistachenoten. Ik kon alleen ongepelde, gezouten nootjes vinden.

  5. Gisteren gegeten. P is even klaar met venkel, dus heb ik het gegeten op een dag dat ik alleen aan tafel zit. Wat sneu, hij weet niet wat ie gemist heeft, het was heerlijk. Voor mij de volle 5 sterren.

  6. m’n maag begint spontaan te knorren. Snel op speurtocht naar forse paprika’s. Dat gaat vast smaken. Garoeten uit de oost 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven