Ik moet iets bekennen: ik ben niet zo’n heel goede salade eter. Een maaltijdsalade krijg ik meestal maar met moeite op. Ik vind het vaak te veel van hetzelfde, het mondgevoel is niet helemaal fijn, of ik mis een substantiële bite. Des te meer verrast was ik toen we als lunch deze veldsla met asperges en avocadodressing aten. Anna-Karina en ik hadden de salade samen klaargemaakt. Ik ben meer van het voorbereidende fotowerk en zij meer van het in elkaar zetten en het fotograferen. Het resultaat mocht er zijn; qua opmaak, maar zeker ook wat betreft smaak en voedingswaarde: calorieën 247.8 kcal ⋆ koolhydraten 6.6 g ⋆ eiwitten 8.35 g ⋆ vetten 19.7 g ⋆ vezels 5.8 g
De juiste kooktijd
De kunst van het verwerken van groene aspergepunten in een salade is dat ze echt wel een bite mogen hebben, maar geen rauw mondgevoel meer geven. Het is niet heel ingewikkeld om dat te bereiken: kook de aspergepunten maximaal 2 minuten. Spoel ze daarna direct af met koud water, zodat het kookproces helemaal stopt. Ze blijven er tegelijkertijd ook nog mooi fris groen van.
Ik heb gezien hoe Anna-Karina de veldsla met asperges en avocadodressing salade in elkaar zette: ze begon ermee om de plukjes veldsla op een bord te leggen, in een kringetje. Ze vouwde de courgettelinten dubbel en legde ze over de veldsla heen. Daarna drapeerde ze de asperges ertussenin, met in het midden een niet al te zuinige hoeveelheid dressing, versierd met wat doperwten en amandelschaafsel. Wat een plaatje!
Als je nog avocado-yoghurt dressing overhoudt (is in principe mogelijk), dan kun je die ook prima als dipsaus gebruiken! Deze dressing maakt ook onderdeel uit van ons artikel Zo maak je lekkere dressing, met 6 recepten.
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je veldsla met asperges en avocadodressing
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Veldsla met asperges en avocadodressing
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Salade
- 100 g aspergetips, groene
- 30 g doperwten, diepvries
- 100 g courgette, in dunne plakken gesneden
- 50 g veldsla
- 20 g amandelschaafsel, geroosterd
Avocado-yoghurt dressing (voor meerdere keren of ook als dipsaus)
- 1 avocado, het vruchtvlees
- 175 g Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- snufje komijn
- 2 tl paprikavlokken
- handje platte peterselie, vers gehakt
- selderij- of kruidenzout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Dressing
- Maak eerst de avocado-yoghurt dressing.Pureer de avocado, yoghurt, citroensap, komijn, paprikavlokken, gehakte peterselie en zout, naar smaak, met de staafmixer pureren tot een gladde romige saus. Voeg beetje bij beetje water toe om te verdunnen als je dat wilt. Echt een lekkere dressing, maar door de avocado minder geschikt om heel erg lang te bewaren, maximaal 2 dagen in de koelkast.
Salade
- Snijd de onderste, harde stukjes van de groene aspergepunten. Doe ze samen met de doperwtjes in een pannetje en kook beide 2 minuten. Spoel alles direct af met koud water en laat uitlekken in een zeef.
- Snijd boven- en onderkant van de courgette. Schaaf met een brede dunschiller in de lengte zo dun mogelijke lange plakken van de courgette. Halveer deze in de lengte, zodat je twee aan elke kant een groen randje hebt.
- Rooster het amandelschaafsel op hoog vuur lichtbruin in een droge koekenpan. Keer regelmatig om. Laat afkoelen.
Opmaken
- Schik de veldsla in plukjes in een kringetje aan de rand van een (diep) bord.
- Vouw de courgettelinten een beetje dubbel en leg op de veldsla heen, tot net over de rand van het bord. Verdeel de aspergepunten per twee ertussen.
- Schep of schenk de avocado-yoghurt dressing in het midden van het bord. en bestrooi met de doperwten en geschaafde amandelen. Geniet!
Avocado dressing over?
- Houd je dressing over? Gebruik dat als dipsaus met wat rauwkost. Heel erg mjum!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Het recept is verrassend lekker. Heb er wat citroensap meer gedaan. Lekker fris
Ik vond de avocado dressing laf en geen smaak aan! Pas toen ik er een flinke scheut mosterd doorroerde begon het ergens op te
lijken. Jammer want ik vind de meeste van uw recepten wel lekker.
Smaken verschillen uiteraard, wij vinden dat de smaak van avocado juist te delicaat om er al te veel tegenaan te gooien. Gelukkig is het nog goed gekomen!