veldsla met asperges en avocadodressing

Veldsla met asperges en avocadodressing

Ik moet iets bekennen: ik ben niet zo’n heel goede salade eter. Een maaltijdsalade krijg ik meestal maar met moeite op. Ik vind het vaak te veel van hetzelfde, het mondgevoel is niet helemaal fijn, of ik mis een substantiële bite. Des te meer verrast was ik toen we als lunch deze veldsla met asperges en avocadodressing aten. Anna-Karina en ik hadden de salade samen klaargemaakt. Ik ben meer van het voorbereidende fotowerk en zij meer van het in elkaar zetten en het fotograferen. Het resultaat mocht er zijn; qua opmaak, maar zeker ook wat betreft smaak en voedingswaarde: calorieën 247.8 kcal ⋆ koolhydraten 6.6 g ⋆ eiwitten 8.35 g ⋆ vetten 19.7 g ⋆ vezels 5.8 g

De juiste kooktijd

De kunst van het verwerken van groene aspergepunten in een salade is dat ze echt wel een bite mogen hebben, maar geen rauw mondgevoel meer geven. Het is niet heel ingewikkeld om dat te bereiken: kook de aspergepunten maximaal 2 minuten. Spoel ze daarna direct af met koud water, zodat het kookproces helemaal stopt. Ze blijven er tegelijkertijd ook nog mooi fris groen van. 

Ik heb gezien hoe Anna-Karina de veldsla met asperges en avocadodressing salade in elkaar zette: ze begon ermee om de plukjes veldsla op een bord te leggen, in een kringetje. Ze vouwde de courgettelinten dubbel en legde ze over de veldsla heen. Daarna drapeerde ze de asperges ertussenin, met in het midden een niet al te zuinige hoeveelheid dressing, versierd met wat doperwten en amandelschaafsel. Wat een plaatje!

Als je nog avocado-yoghurt dressing overhoudt (is in principe mogelijk), dan kun je die ook prima als dipsaus gebruiken! Deze dressing maakt ook onderdeel uit van ons artikel Zo maak je lekkere dressing, met 6 recepten.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

veldsla met asperges en avocadodressing

Zo maak je veldsla met asperges en avocadodressing

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Veldsla met asperges en avocadodressing

veldsla met asperges en avocadodressing
Door: Hans van Deelen
Als je gezond en lekker wilt lunchen, doe het dan eens met deze deze veldsla met asperges en avocadodressing. Dan kun je er de rest van de dag absoluut weer tegen!
5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 247.8 kcalkoolhydraten 6.6 geiwitten 8.35 gvetten 19.7 gvezels 5.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Salade

Avocado-yoghurt dressing (voor meerdere keren of ook als dipsaus)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Dressing

  • Maak eerst de avocado-yoghurt dressing.
    Pureer de avocado, yoghurt, citroensap, komijn, paprikavlokken, gehakte peterselie en zout, naar smaak, met de staafmixer pureren tot een gladde romige saus. Voeg beetje bij beetje water toe om te verdunnen als je dat wilt. Echt een lekkere dressing, maar door de avocado minder geschikt om heel erg lang te bewaren, maximaal 2 dagen in de koelkast.

Salade

  • Snijd de onderste, harde stukjes van de groene aspergepunten. Doe ze samen met de doperwtjes in een pannetje en kook beide 2 minuten. Spoel alles direct af met koud water en laat uitlekken in een zeef.
  • Snijd boven- en onderkant van de courgette. Schaaf met een brede dunschiller in de lengte zo dun mogelijke lange plakken van de courgette. Halveer deze in de lengte, zodat je twee aan elke kant een groen randje hebt.
  • Rooster het amandelschaafsel op hoog vuur lichtbruin in een droge koekenpan. Keer regelmatig om. Laat afkoelen.

Opmaken

  • Schik de veldsla in plukjes in een kringetje aan de rand van een (diep) bord.
  • Vouw de courgettelinten een beetje dubbel en leg op de veldsla heen, tot net over de rand van het bord. Verdeel de aspergepunten per twee ertussen.
  • Schep of schenk de avocado-yoghurt dressing in het midden van het bord. en bestrooi met de doperwten en geschaafde amandelen. Geniet!

Avocado dressing over?

  • Houd je dressing over? Gebruik dat als dipsaus met wat rauwkost. Heel erg mjum!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top