Wij hebben een simpel recept voor een heerlijk, hartige vegan furikake. Furikake is een Japanse uitvinding. Daar gebruiken ze het zoals wij peper gebruiken Het is een krokant strooisel voor over diverse gerechten. Het mengsel heeft een duidelijke umami (hartige, zilte) smaak. In toko’s en supermarkten zijn verschillende kant-en-klaar soorten verkrijgbaar. Vaak bestaat zo’n mengsel uit gedroogde vis, zeewier, sesamzaad, zout, suiker en smaakversterkers.
Vegan furikake zonder toevoegingen
Maar juist die vis en de toevoegingen vormen voor veel mensen een probleempje. Niet getreurd, voor een gezondere keto & vegan furikake zonder toevoegingen hebben we een leuk simpel receptje. We nemen in plaats van vis heerlijke gedroogde paddenstoelen. Die geven de furikake namelijk ook een prima umami smaak. Uiteraard zijn er talloze versies van furikake-recepten en je geeft aan dit basisrecept misschien ook weer je eigen twist? Laat het ons maar weten als je een favoriete toevoeging hebt.
Gebruiken en bewaren
Gebruik de vegan furikake niet alleen in, op of over je koude komkommersoep, gare bloemkoolrijst, groente of vis. Maar ook op je sushi, avocado, radijs, een gekookt dan wel gebakken eitje, rauwe tonijn, of salade bowl is deze Japanse smaakmaker heerlijk. Je kunt het ook gebruiken als droge marinade voor vlees en (vega) kip. Wij maakten met dit recept 80 gram en 1 el ervan woog 4 gram. Dus als je een eetlepel furikake gebruikt bevat dat 0.3 gram koolhydraten.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je zelf vegan furikake
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Vegan Furikake
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 g sesamzaad, blond en zwart gemengd, geroosterd
- 2 norivellen, geroosterd
- 20 g gedroogde paddenstoelen, droog gebruiken, dus niet wellen
- 1 el szechuanpeper, of meer, naar smaak
- 1 tl Greensweet icing, (of frost)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster het gemengde sesamzaad in een droge koekenpan. Laat afkoelen uit de pan, anders verbrandt het alsnog. Rooster ook de norivellen kort (extra knapperig) in een droge pan. Verkruimel het zo klein mogelijk of maal het kort.
- Maal de gedroogde paddenstoelen samen met de szechuanpeper en de Greensweet icing GROF in een koffiemolentje, of met een staafmixer of keukenmachine, zeker niet tot poeder malen. Meng dit met het geroosterde sesamzaad en de verkruimelde nori tot een vegan furikake (ongeveer 80 gram). Zout laten we nu achterwege, dat kan er afhankelijk van het gerecht altijd nog bij.
Bewaren
- Bewaar de furikake mix zo’n 2 maanden luchtdicht, donker en koel.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet