vegan furikake

Vegan Furikake – homemade

Wij hebben een simpel recept voor een heerlijk, hartige vegan furikake. Furikake is een Japanse uitvinding. Daar gebruiken ze het zoals wij peper gebruiken Het is een krokant strooisel voor over diverse gerechten. Het mengsel heeft een duidelijke umami (hartige, zilte) smaak. In toko’s en supermarkten zijn verschillende kant-en-klaar soorten verkrijgbaar. Vaak bestaat zo’n mengsel uit gedroogde vis, zeewier, sesamzaad, zout, suiker en smaakversterkers.

Advertentie

Vegan furikake zonder toevoegingen

Maar juist die vis en de toevoegingen vormen voor veel mensen een probleempje. Niet getreurd, voor een gezondere keto & vegan furikake zonder toevoegingen hebben we een leuk simpel receptje. We nemen in plaats van vis heerlijke gedroogde paddenstoelen. Die geven de furikake  namelijk ook een prima umami smaak.  Uiteraard zijn er talloze versies van furikake-recepten en je geeft aan dit basisrecept misschien ook weer je eigen twist? Laat het ons maar weten als je een favoriete toevoeging hebt.

Gebruiken en bewaren

Gebruik de vegan furikake niet alleen in, op of over je koude komkommersoep, gare bloemkoolrijst, groente of vis. Maar ook op je sushi, avocado, radijs, een gekookt dan wel gebakken eitje, rauwe tonijn, of salade bowl is deze Japanse smaakmaker heerlijk. Je kunt het ook gebruiken als droge marinade voor vlees en (vega) kip. Wij maakten met dit recept 80 gram en 1 el ervan woog 4 gram. Dus als je een eetlepel furikake gebruikt bevat dat 0.3 gram koolhydraten.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

vegan furikake

Zo maak je zelf vegan furikake

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

vegan furikake

Vegan Furikake

Voor een gezondere keto & vegan furikake zonder toevoegingen hebben we een simpel recept. We nemen in plaats van vis gewoon gedroogde paddenstoelen. Die geven deze homemade furikake namelijk ook een prima umami smaak.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie à 4 g (ongeveer een eetlepel)
Hoeveelheid 4 gkcal 18.98 koolhydraten 0.3 geiwitten 0.9 gvetten 1.43 gvezels 0.71 g
Hoeveelheid (aan te passen)20 à 4 g porties (1 potje = 80 gram)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster het gemengde sesamzaad in een droge koekenpan. Laat afkoelen uit de pan, anders verbrandt het alsnog.
    Rooster ook de norivellen kort (extra knapperig) in een droge pan. Verkruimel het zo klein mogelijk of maal het kort.
  • Maal de gedroogde paddenstoelen samen met de szechuanpeper en de Greensweet icing GROF in een koffiemolentje, of met een staafmixer of keukenmachine, zeker niet tot poeder malen. Meng dit met het geroosterde sesamzaad en de verkruimelde nori tot een vegan furikake (ongeveer 80 gram).
    Zout laten we nu achterwege, dat kan er afhankelijk van het gerecht altijd nog bij.

Bewaren

  • Bewaar de furikake mix zo’n 2 maanden luchtdicht, donker en koel.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven