bloemkoolcappuccino

Veelzijdige hartige kaassticks

De Kaassticks zijn heel goed gelukt! Ik had er veel vertrouwen in want ik kende natuurlijk het fenomeen kaas in de magnetron al van de rookkaascrackers, die zijn echt heerlijk maar die rooklucht… ik wilde iets zonder dat mijn keuken gelijk naar rook zou stinken. Met 30+ kaas was een tip, ik gebruik eigenlijk nooit 30+ kaas. Ik hou niet zo erg van dieetproducten, vaak zit daar allerlei rommel in. Maar deze 30+ kaas heeft onmiddellijk een vaste plaats op mijn boodschappenlijst verdiend. De rookkaascrackers moeten even wachten tot het voorjaar als het raam weer wagenwijd open kan!

Bros

De kaassticks zijn een beetje schuimig, ontzettend bros en knapperig, dat maakt ze natuurlijk onweerstaanbaar lekker. Ze zijn enorm veelzijdig en je kan je op elk gewenst moment tevoorschijn toveren, pas ze eenvoudig aan qua smaak. Bij Italiaanse gerechten strooi je er Italiaanse kruiden op, bij meer oosterse gerechten strooi je er wat kummel en koriander op! Lekker als tussendoortje, als snelle avondsnack, bij een lekkere soep of bij koolhydraatarme borrelhapjes. Ze zijn in 2,5 minuut klaar, in de tijd van een reclameblok bak jij deze heerlijke hartige snacks zelf. Bewaar de kaassticks in een afgesloten trommel.

borrelplankje

Tips voor toevoegingen: peper, paprika- of chilipoeder, komijn, kummel, sesamzaad, maanzaad, kerrie, etc. etc.
Walnoot, zaden, pitten het best in 1x wat korter bakken, want die verbranden eerder.  Zie recept onderaan.
(Ik probeerde ook gojibessen, maar die waren helaas verbrand.)

Gewone oven
Naar aanleiding van de vele vragen of de kaassticks ook in de gewone oven kunnen i.p.v. in de magnetron, heb ik zelf ook een test gedaan.  Neem 30+-kaas (Dirk/gerijpt), snijd repen. Doe er kruiden/zaadjes naar wens op.
Bak 5 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht), draai voorzichtig om en bak nog eens 3 minuten. Laat ze beslist niet bruin worden dan worden ze bitter. Als je ze eruit haalt zijn ze een klein beetje zacht/taai, maar laat ze goed uitdampen/afkoelen dan worden ze mooi knapperig. Wij aten ze bij de bloemkoolcappuccino met zalm. (Gewone oven, zie laatste 3 foto’s)

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de kaassticks

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Veelzijdige hartige kaassticks


bloemkoolcappuccino

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 25, 2014

 • Aantal of hoeveelheid: 14
 • Koolhydraten: 1 khd (14 uit recept)
 • Voorbereiding: 1 min
 • Kooktijd: 2 minuten
 • Klaar in: 3 minuten

Kaassticks als tussendoortje, avondsnack, bij de soep of borrel. Handig: in de tijd van een reclameblok bak jij deze heerlijke kaassticks.

Ingrediënten

 • 2 plakken 30+ kaas 0 khd
 • EXTRA, zie onder

Bereiding

 1. (zie boven voor tijden in een heteluchtoven)
  Snijd 1 plak kaas in 7 repen. Leg met 3 cm tussenruimte op bakpapier, bestrooi naar wens.
  Het gaat spetteren, het water in de kaas gaat verdampen, dus daar hoef je niet van te schrikken. Na het bakken gelijk van de bakmat halen en omgekeerd laten 'uitdampen' voor een nog brosser resultaat.
 2. EXTRA: noten, zaden, pitten, kruiden, specerijen naar keuze, zie tekst boven voor tips.
 3. Met kruiden en specerijen:
  Magnetron op 1000 W, 2 x 1 minuut, tussendoor omdraaien. Zo bakte ik 1 plak (7 sticks) tegelijk.
 4. Met noten en zaden:
  Magnetron op 1000 W, 1 minuut en 30 seconden in 1x bakken, die verbranden sneller. Zo bakte ik 13 uitgestoken vormpjes tegelijk.
 5. Deze combinaties van tijden en vermogen zijn voor mijn eigen magnetron met de hoeveelheden zoals op de foto's staat. Probeer zelf hoe het bij jouw apparaat het best uitpakt.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 gedachten over “Veelzijdige hartige kaassticks”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

174 Shares
Share68
Pin106
Tweet