Varkenshaasjes uit de oven, van Saskia

varkenshaasjes uit de oven van Saskia

Bezoekersrecept van de maand augustus 2020! Deze heerlijke malse varkenshaasjes uit de oven hebben we aan Saskia te danken. Het is een zeer makkelijk recept met een korte voorbereidingstijd. Om het vlees ook echt mals te houden is absoluut noodzakelijk om het op hoog vuur dicht te schroeien. Het gerecht wordt daarna in een roomsaus met groente verder gegaard in de oven. In de tussentijd kun je gezellig bijkletsen met je visite (maximaal 6 en op de juiste afstand sinds gisteren). Het is namelijk een zalige schotel om aan gasten voor te zetten. Saskia adviseert om er een koolhydraatarm broodje bij te maken, zodat er niets van die heerlijke saus verloren gaat. Wij denken dat onze lekkere focaccia er helemaal perfect mee zou matchen. Bevat 6.95 gram koolhydraten per portie (zonder brood). 

Scaloppine

In Italië zou dit gerecht onder de scaloppine vallen. Het komt in vele varianten voor.  Scaloppine bestaat uit dungesneden vlees. Dat kan zowel varkens-, rund-, kalfs- als kippenvlees zijn. Bij de originele Italiaanse recepten worden de stukken vlees eerst door bloem gewenteld.  Het vlees wordt vervolgens op hoog vuur dichtgeschroeid en verder gegaard in een ingekookte saus.

Er zijn een paar heel bekende sauzen voor de scaloppine. We geven je een paar variatietips mee. Je kunt een saus maken op basis van tomaat en wijn, met citroen en kappertjes, paddenstoelen en wijn of op basis van room en/of kaas. Elke regio in Italië heeft wel een eigen geheim recept. Aan dit recept voor varkenshaasjes uit de oven is niks geheim. Wij zijn blij dat Saskia het recept met ons wilde delen, dank je wel! 

Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je eigen recept met foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

varkenshaasjes uit de oven van Saskia

Zo maak je varkenshaasjes uit de oven

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Varkenshaasjes uit de oven, van Saskia

Bezoekersrecept

Door: Saskia
4.89 van 9 stemmen
Je eet je vingers er bij op! Ook heerlijk als je mensen krijgt te eten. Makkelijk van te voren te bereiden
Voorbereiden10 min
Koken/oven30 min
Totaal40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: super makkelijk, vleesgerecht

Voedingswaarden

Per portie (exclusief kha brood)
Calorieën 524.25 kcal
Koolhydraten 6.95 g
Eiwit 7.07 g
Vetten 39.8 g
Vezels 1.72 g

Uit recept:

4 porties

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Snijd de courgettes flinterdun en bak kort aan met peper en zout en leg ze op de bodem van de ovenschaal.
  • Snijd de varkenshaasjes in stukken. Kruid de varkenshaas met peper en zout en snijd in grove stukken. Schroei het vlees kort (ongeveer in 3 minuten) om en om dicht op hoog vuur.
  • Doe de slagroom met uitgeperste knoflook in een pannetje en kook het iets in.
  • Leg de stukjes varkenshaas op de courgette en verdeel de slagroom er overheen.
  • Doe op ieder stukje vlees een theelepeltje crème fraîche en bestrooi ruim met geraspte kaas.
  • Dek af met aluminiumfolie en gaar de varkenshaasjes verder in de oven gedurende 30 minuten.
  • Eet smakelijk! 😋

Tip

  • Misschien met een lekkere salade? En bak een koolhydraatarm broodje bij de varkenshaasjes uit de oven om in de saus te dippen. Wij denken dat onze lekkere focaccia er helemaal perfect mee zou matchen. Eet ze!


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem-Jan
Willem-Jan
1 maand geleden

Was lekker. Alleen was de slagroom gaan schiften. Misschien iets indikken met crème fraiche? Dan wordt het nog lekkerder. Mijn zoon en ik hebben genoten.

Lilian Lindhout
Lilian Lindhout
4 maanden geleden

5 sterren
Echt een topper! Eenvoudig om te makken en het was een groot succes bij de gasten!

Johan
Johan
4 maanden geleden

5 sterren
Ik heb dit gerecht gisteren aan mijn vrouw voorgezet en het viel in zeer goede en smaakvolle aarde 😉 Wel vond ik de hoeveelheid courgette een beetje te veel, dus ik heb het bij 1 stuks gehouden. Dit is zeker een blijvertje voor ons.

Lilian Lindhout
Lilian Lindhout
4 maanden geleden

5 sterren
Een echte topper en eenvoudig te maken.

Gerrie
Gerrie
4 maanden geleden

5 sterren
Deze gisteren gemaakt, wat heerlijk! samen met de focacia (https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarm-focaccia-brood/)een compleet gerecht. Deze komt zeker vaker op tafel!

Annèt
Annèt
4 maanden geleden

5 sterren
We wisten niet helemaal wat we er van moesten verwachten, maar het heeft héérlijk gesmaakt! Dit gaan we zeker vaker op tafel zetten!

Cona
Cona
4 maanden geleden

Vooral die slagboom met knoflook in stap 4 intrigeert me zeer…. 😉
Hij gaat voor komend weekend op het menu! Zeer benieuwd!