Varkenshaasjes uit de oven, van Saskia

varkenshaasjes uit de oven van Saskia

Bezoekersrecept van de maand augustus 2020! Deze heerlijke malse varkenshaasjes uit de oven hebben we aan Saskia te danken. Het is een zeer makkelijk recept met een korte voorbereidingstijd. Om het vlees ook echt mals te houden is absoluut noodzakelijk om het op hoog vuur dicht te schroeien. Het gerecht wordt daarna in een roomsaus met groente verder gegaard in de oven. In de tussentijd kun je gezellig bijkletsen met je visite (maximaal 6 en op de juiste afstand sinds gisteren). Het is namelijk een zalige schotel om aan gasten voor te zetten. Saskia adviseert om er een koolhydraatarm broodje bij te maken, zodat er niets van die heerlijke saus verloren gaat. Wij denken dat onze lekkere focaccia er helemaal perfect mee zou matchen. Bevat 6.95 gram koolhydraten per portie (zonder brood). 

Scaloppine

In Italië zou dit gerecht onder de scaloppine vallen. Het komt in vele varianten voor.  Scaloppine bestaat uit dungesneden vlees. Dat kan zowel varkens-, rund-, kalfs- als kippenvlees zijn. Bij de originele Italiaanse recepten worden de stukken vlees eerst door bloem gewenteld.  Het vlees wordt vervolgens op hoog vuur dichtgeschroeid en verder gegaard in een ingekookte saus.

Er zijn een paar heel bekende sauzen voor de scaloppine. We geven je een paar variatietips mee. Je kunt een saus maken op basis van tomaat en wijn, met citroen en kappertjes, paddenstoelen en wijn of op basis van room en/of kaas. Elke regio in Italië heeft wel een eigen geheim recept. Aan dit recept voor varkenshaasjes uit de oven is niks geheim. Wij zijn blij dat Saskia het recept met ons wilde delen, dank je wel! 


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

varkenshaasjes uit de oven van Saskia

Zo maak je varkenshaasjes uit de oven

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Varkenshaasjes uit de oven, van Saskia

varkenshaasjes uit de oven van Saskia
Door: Saskia
Je eet je vingers er bij op! Ook heerlijk als je mensen krijgt te eten. Makkelijk van te voren te bereiden
4.74 van 15 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie (exclusief kha brood)
kcal 524.25 koolhydraten 6.95 geiwitten 7.07 gvetten 39.8 gvezels 1.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Snijd de courgettes flinterdun en bak kort aan met peper en zout en leg ze op de bodem van de ovenschaal.
  • Snijd de varkenshaasjes in stukken. Kruid de varkenshaas met peper en zout en snijd in grove stukken. Schroei het vlees kort (ongeveer in 3 minuten) om en om dicht op hoog vuur.
  • Doe de slagroom met uitgeperste knoflook in een pannetje en kook het iets in.
  • Leg de stukjes varkenshaas op de courgette en verdeel de slagroom er overheen.
  • Doe op ieder stukje vlees een theelepeltje crème fraîche en bestrooi ruim met geraspte kaas.
  • Dek af met aluminiumfolie en gaar de varkenshaasjes verder in de oven gedurende 30 minuten.
  • Eet smakelijk! 😋

Tip

  • Misschien met een lekkere salade? En bak een koolhydraatarm broodje bij de varkenshaasjes uit de oven om in de saus te dippen. Wij denken dat onze lekkere focaccia er helemaal perfect mee zou matchen. Eet ze!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top