Bezoekersrecept van de maand augustus 2020! Deze heerlijke malse varkenshaasjes uit de oven hebben we aan Saskia te danken. Het is een zeer makkelijk recept met een korte voorbereidingstijd. Om het vlees ook echt mals te houden is absoluut noodzakelijk om het op hoog vuur dicht te schroeien. Het gerecht wordt daarna in een roomsaus met groente verder gegaard in de oven. In de tussentijd kun je gezellig bijkletsen met je visite (maximaal 6 en op de juiste afstand sinds gisteren). Het is namelijk een zalige schotel om aan gasten voor te zetten. Saskia adviseert om er een koolhydraatarm broodje bij te maken, zodat er niets van die heerlijke saus verloren gaat. Wij denken dat onze lekkere focaccia er helemaal perfect mee zou matchen. Bevat 6.95 gram koolhydraten per portie (zonder brood).
Scaloppine
In Italië zou dit gerecht onder de scaloppine vallen. Het komt in vele varianten voor. Scaloppine bestaat uit dungesneden vlees. Dat kan zowel varkens-, rund-, kalfs- als kippenvlees zijn. Bij de originele Italiaanse recepten worden de stukken vlees eerst door bloem gewenteld. Het vlees wordt vervolgens op hoog vuur dichtgeschroeid en verder gegaard in een ingekookte saus.
Er zijn een paar heel bekende sauzen voor de scaloppine. We geven je een paar variatietips mee. Je kunt een saus maken op basis van tomaat en wijn, met citroen en kappertjes, paddenstoelen en wijn of op basis van room en/of kaas. Elke regio in Italië heeft wel een eigen geheim recept. Aan dit recept voor varkenshaasjes uit de oven is niks geheim. Wij zijn blij dat Saskia het recept met ons wilde delen, dank je wel!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je varkenshaasjes uit de oven
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Varkenshaasjes uit de oven, van Saskia
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 700 g courgette, 2 stuks, in dunne plakjes
- peper en zout
- 500 g varkenshaas, 2 stuks in stukken
- roomboter, om in te braden
- 250 ml slagroom
- 1 teentje knoflook
- 125 ml crème fraîche
- Parmezaanse kaas, indien zelf geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
- Snijd de courgettes flinterdun en bak kort aan met peper en zout en leg ze op de bodem van de ovenschaal.
- Snijd de varkenshaasjes in stukken. Kruid de varkenshaas met peper en zout en snijd in grove stukken. Schroei het vlees kort (ongeveer in 3 minuten) om en om dicht op hoog vuur.
- Doe de slagroom met uitgeperste knoflook in een pannetje en kook het iets in.
- Leg de stukjes varkenshaas op de courgette en verdeel de slagroom er overheen.
- Doe op ieder stukje vlees een theelepeltje crème fraîche en bestrooi ruim met geraspte kaas.
- Dek af met aluminiumfolie en gaar de varkenshaasjes verder in de oven gedurende 30 minuten.
- Eet smakelijk! 😋
Tip
- Misschien met een lekkere salade? En bak een koolhydraatarm broodje bij de varkenshaasjes uit de oven om in de saus te dippen. Wij denken dat onze lekkere focaccia er helemaal perfect mee zou matchen. Eet ze!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik ben een nieuwkomer v.w.b. Koolhydraatarm koken en eten. Tot op heden smaakte alles lekker, echter deze varkenshaas met courgette vonden mijn man ik niet niet zo, veel te weinig smaak. Kan dit eventueel met andere groente waar meer smaak aan zit? De varkenshaas was wel lekker. Elke tip is welkom!
Smaken verschillen nu eenmaal, je dient gerechten eigenlijk altijd naar eigen voorkeur op smaak te brengen. Saskia (bezoeker) gebruikt hier alleen peper en zout. Blijkbaar houden jullie niet zo van pure smaken, dat kan natuurlijk. Bij varkensvlees passen peper & zout, oregano, rozemarijn, salie en tijm uitstekend. Je kunt het vlees daarmee inwrijven. Mocht je er een andere groente aan toe willen voegen, dan lijkt mij paprika of tomaat een leuke aanvulling, ook qua kleur.
Dat bedoelde ik niet helemaal, we vindende courgette niet lekker, daar zijn we absoluut geen fan van. Vandaar mijn vraag of andere groente ook mogelijk is.
Wat leuk dat je het dan wel geprobeerd hebt, maar jammer. Uiteraard kun je elke groente nemen die je zelf lekker vindt én past bij varkensvlees. Witlof vind ik zelf erg lekker, maar ja ik ken jullie smaak niet natuurlijk 😉 Andijvie, champignons, chinese kool, courgette, komkommer, knolselderij, koolrabi, paksoi, paprika, peultjes, postelein, prei, snijbonen, sperziebonen, spinazie, spitskool, spruitjes enzovoort! Of je neemt simpel een zak voorgesneden wokgroente die je lekker vindt. Daar zit hoop ik toch wel iets tussen? Eet smakelijk!
Was lekker. Alleen was de slagroom gaan schiften. Misschien iets indikken met crème fraiche? Dan wordt het nog lekkerder. Mijn zoon en ik hebben genoten.
Echt een topper! Eenvoudig om te makken en het was een groot succes bij de gasten!
Ik heb dit gerecht gisteren aan mijn vrouw voorgezet en het viel in zeer goede en smaakvolle aarde 😉 Wel vond ik de hoeveelheid courgette een beetje te veel, dus ik heb het bij 1 stuks gehouden. Dit is zeker een blijvertje voor ons.
Dank je wel namens Saskia. Klopt hoor Johan, portiegrootte blijft persoonlijk. Aanpassen aan je eigen behoefte, dat werkt altijd.
Een echte topper en eenvoudig te maken.
Deze gisteren gemaakt, wat heerlijk! samen met de focacia (https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarm-focaccia-brood/)een compleet gerecht. Deze komt zeker vaker op tafel!
We wisten niet helemaal wat we er van moesten verwachten, maar het heeft héérlijk gesmaakt! Dit gaan we zeker vaker op tafel zetten!
Vooral die slagboom met knoflook in stap 4 intrigeert me zeer…. 😉
Hij gaat voor komend weekend op het menu! Zeer benieuwd!
Ja mij ook wel. Maar ik vrees toch dat het gewoon saaie slagroom is 😉 (Ik heb de slagboom verwijderd)