Bezoekersrecept van de maand augustus 2020! Deze heerlijke malse varkenshaasjes uit de oven hebben we aan Saskia te danken. Het is een zeer makkelijk recept met een korte voorbereidingstijd. Om het vlees ook echt mals te houden is absoluut noodzakelijk om het op hoog vuur dicht te schroeien. Het gerecht wordt daarna in een roomsaus met groente verder gegaard in de oven. In de tussentijd kun je gezellig bijkletsen met je visite (maximaal 6 en op de juiste afstand sinds gisteren). Het is namelijk een zalige schotel om aan gasten voor te zetten. Saskia adviseert om er een koolhydraatarm broodje bij te maken, zodat er niets van die heerlijke saus verloren gaat. Wij denken dat onze lekkere focaccia er helemaal perfect mee zou matchen. Bevat 6.95 gram koolhydraten per portie (zonder brood).
Scaloppine
In Italië zou dit gerecht onder de scaloppine vallen. Het komt in vele varianten voor. Scaloppine bestaat uit dungesneden vlees. Dat kan zowel varkens-, rund-, kalfs- als kippenvlees zijn. Bij de originele Italiaanse recepten worden de stukken vlees eerst door bloem gewenteld. Het vlees wordt vervolgens op hoog vuur dichtgeschroeid en verder gegaard in een ingekookte saus.
Er zijn een paar heel bekende sauzen voor de scaloppine. We geven je een paar variatietips mee. Je kunt een saus maken op basis van tomaat en wijn, met citroen en kappertjes, paddenstoelen en wijn of op basis van room en/of kaas. Elke regio in Italië heeft wel een eigen geheim recept. Aan dit recept voor varkenshaasjes uit de oven is niks geheim. Wij zijn blij dat Saskia het recept met ons wilde delen, dank je wel!
Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je eigen recept met foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!
Alle bezoekersrecepten

Zo maak je varkenshaasjes uit de oven
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!
Varkenshaasjes uit de oven, van Saskia
Bezoekersrecept
Voedingswaarden
Uit recept:
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Ingrediënten
- 700 g courgette 2 stuks, in dunne plakjes
- peper en zout
- 500 g varkenshaas 2 stuks in stukken
- roomboter om in te braden
- 250 ml slagroom
- 1 teentje knoflook
- 125 ml crème fraîche
- Parmezaanse kaas indien zelf geraspt
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
- Snijd de courgettes flinterdun en bak kort aan met peper en zout en leg ze op de bodem van de ovenschaal.
- Snijd de varkenshaasjes in stukken. Kruid de varkenshaas met peper en zout en snijd in grove stukken. Schroei het vlees kort (ongeveer in 3 minuten) om en om dicht op hoog vuur.
- Doe de slagroom met uitgeperste knoflook in een pannetje en kook het iets in.
- Leg de stukjes varkenshaas op de courgette en verdeel de slagroom er overheen.
- Doe op ieder stukje vlees een theelepeltje crème fraîche en bestrooi ruim met geraspte kaas.
- Dek af met aluminiumfolie en gaar de varkenshaasjes verder in de oven gedurende 30 minuten.
- Eet smakelijk! 😋
Tip
- Misschien met een lekkere salade? En bak een koolhydraatarm broodje bij de varkenshaasjes uit de oven om in de saus te dippen. Wij denken dat onze lekkere focaccia er helemaal perfect mee zou matchen. Eet ze!
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |
Was lekker. Alleen was de slagroom gaan schiften. Misschien iets indikken met crème fraiche? Dan wordt het nog lekkerder. Mijn zoon en ik hebben genoten.
Echt een topper! Eenvoudig om te makken en het was een groot succes bij de gasten!
Ik heb dit gerecht gisteren aan mijn vrouw voorgezet en het viel in zeer goede en smaakvolle aarde 😉 Wel vond ik de hoeveelheid courgette een beetje te veel, dus ik heb het bij 1 stuks gehouden. Dit is zeker een blijvertje voor ons.
Dank je wel namens Saskia. Klopt hoor Johan, portiegrootte blijft persoonlijk. Aanpassen aan je eigen behoefte, dat werkt altijd.
Een echte topper en eenvoudig te maken.
Deze gisteren gemaakt, wat heerlijk! samen met de focacia (https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarm-focaccia-brood/)een compleet gerecht. Deze komt zeker vaker op tafel!
We wisten niet helemaal wat we er van moesten verwachten, maar het heeft héérlijk gesmaakt! Dit gaan we zeker vaker op tafel zetten!
Vooral die slagboom met knoflook in stap 4 intrigeert me zeer…. 😉
Hij gaat voor komend weekend op het menu! Zeer benieuwd!
Ja mij ook wel. Maar ik vrees toch dat het gewoon saaie slagroom is 😉 (Ik heb de slagboom verwijderd)