uien pompoensoep

Kruidige uien pompoensoep

Koud wil het maar niet worden, maar onguur was het in februari zeker. Vriezen dat het kraakt zullen we wel niet snel meer meemaken, maar – gelukkig zou je bijna zeggen – een halfbevroren gezicht is niet het enige winterse kenmerk dat je doet verlangen naar stevige kost. Ik ben toch wel een paar keer uit mijn vestje gewaaid. En tot op de draad doorweekt geweest, omdat ik er toch voor had gekozen om op de fiets het huis uit te gaan. Ook op dat soort momenten kun je extra genieten van deze krachtige uien pompoensoep. Stoere smaak met een zoetig accent.

Pittig, kruidig, zoet

De uien pompoensoep is een snelle maaltijd, die samen met gegrilde knolselderij pompoen spiesjes een volwaardig gerecht vormt. Echter die spiesjes vragen iets meer tijd. Dus mocht de tijd je ontbreken, dan kun je natuurlijk ook koolhydraatarm brood er bij serveren. Maar die spiesjes maken er wat speciaals van. Bovendien eet je dan nog wat meer groente, wat toch de basis is van koolhydraatarm eten.

Uien pompoensoep op smaak brengen

Franse uiensoep met een doorweekt (!) stokbroodje erin, met kaas eroverheen gebakken in de oven, dat was in mijn tienerjaren een ultiem restaurantgerecht. Betaalbaar, ietwat exotisch en fraai om te zien. Maar eigenlijk ook wel een beetje monotoon qua smaak. Dus door de ui te combineren met andere smaken – pittig, kruidig, zoet – is die smaakbeleving veel gevarieerder. Wat de juiste verhouding daarbij is, moet je vooral zelf ervaren. Dus ook bij deze uien pompoensoep zelf goed proeven tijdens de bereiding.
uien pompoensoep

uien pompoensoep

Ook lekker:

Zo maak je de uien pompoensoep

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


uien pompoensoep

Uien pompoensoep

door Hans van Deelen
Een winterse hartverwarmende uien pompoensoep, waarin het pittige van de ui mooi combineert met het zoete van de pompoen en het kruidige van de laurier.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: meeneem maaltijd, soep, super makkelijk
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

4,9 gram koolhydraten per portie.
Koolhydraten 4.9 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Een hokkaido pompoen hoef je niet te schillen. Snijd in blokjes.
  • Snijd 2 uien in grove stukken en fruit ze in de olie in een soeppan samen met de laurierblaadjes.
  • Voeg de pompoenblokjes, kurkuma en tijm toe en pers de knoflook erboven uit. Laat enkele minuten zachtjes bakken.
  • Voeg de (groenten)bouillon toe, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Snijd 2 uien in kleine stukjes en bak ze in wat olie glazig. Houd apart.
  • Haal de laurierbladen uit de pan en pureer de soep. Verwarm opnieuw en voeg peterselie, bieslook en gebakken ui toe. Voeg naar smaak peper en eventueel nog wat zout toe.
  • Serveer de uien pompoensoep met gegrilde pompoen knolselderij spiesjes of enkele sneetjes koolhydraatarm brood.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 42 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like