Tropical Passion kwarktaart, van Petra

Tropical Passion kwarktaart

Ik weet zeker dat Petra jullie een groot plezier doet met deze geweldige Tropical Passion kwarktaart! Wat een plaatje hè? De koolhydraatarme kwarktaart van Petra is opgebouwd uit 2 lagen cake en 2 verschillende smaken kwark crème. Daarna alles afgedekt met een mooie spiegel van gelei. Ja klopt, dat is even wat werk. De cakelaag moet je bakken en de kwarklagen moeten tussendoor opstijven, maar dat doet de koelkast. Enne… dan heb je natuurlijk wel een superlekkere en heel feestelijke taart! Als je taart wilt eten, dan deze 😉

Kwarktaart met jam en siroop

Petra gebruikt verschillende suikervrije producten om de Tropical Passion kwarktaart zoveel mogelijk koolhydraatarm te krijgen: siroop en een abrikozen jam. Let wel even op bij dit soort producten met welke zoetstoffen men de suiker heeft vervangen. dat kan enorm schelen in het gehalte aan netto koolhydraten. Wij hebben Abrikozen jam slim van het merk Damhert berekend. De koolhydraatarme kwarktaart bevat al met al per puntje 3.45 gram koolhydraten.

Zoetstoffen

Wij gebruiken overigens zelf tegenwoordig eigenlijk voornamelijk erythritol en stevia zoetstoffen. Je leest daar alles over in ons uitgebreide artikel over suiker vervangen.

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Tropical Passion kwarktaart

Zo maak je de Tropical Passion kwarktaart

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Tropical Passion kwarktaart

Tropical Passion kwarktaart
Door: Petra
Ik weet zeker dat Petra jullie een groot plezier doet met deze geweldige Tropical Passion kwarktaart! Wat een plaatje hè? De koolhydraatarme kwarktaart van Petra is opgebouwd uit 2 lagen cake, 2 verschillende smaken kwark crème. En afgedekt met een mooie spiegel van gelei.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 40 min
Opstijven 6 uur
Totale tijd 7 uur 40 min

Ook gebruikt

  • Springvorm Ø 18 cm

Voedingswaarde

Per puntje, zonder de extra garnering
kcal 296.8 koolhydraten 3.45 geiwitten 11.25 gvetten 25.72 gvezels 1.86 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 puntjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Cakebodem

Tropical crème

Besmeren

Naturel crème

Geleilaag

Garnering, optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een springvorm van Ø 18 cm in.

Cakebodem

  • Splits de eieren. Mix het eiwit stijf met zoetstof (naar smaak).
  • Roer de eidooiers met het water en wat zoetstof met een garde schuimig.
  • Spatel (dus niet mixen of roeren, dan gaat alle lucht er weer uit) het geklopte eiwit schep voor schep door het schuimige eigeel.
    Meng het amandelmeel eerst even met het bakpoeder en spatel het meel dan door het eimengsel. Stort de massa in de bakvorm en bak 40 minuten of tot het gaar is. Laat de bodem afkoelen.

Tropical crème

  • Week 2 blaadjes gelatine 5-10 minuten volgens de verpakking.
  • Meng de kwark met Teisseire tropical siroop.
  • Verwarm 50 ml slagroom en los hierin de geweekte blaadjes helemaal op, laat iets afkoelen en meng dit door de tropical kwark.
  • Klop de rest van de slagroom stijf met wat zoetstof en spatel dit door het tropical kwarkmengsel. Proef of het zoet genoeg is.
  • Snijd de bodem horizontaal door en besmeer de onderste laag met abrikozen jam slim. Leg deze helft terug in de springvorm. Stort dan de tropical crème erop en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
    Leg daarna de andere helft van de bodem erop en maak de naturel crème.

Naturel crème

  • Week de blaadjes gelatine 5-10 minuten volgens de verpakking.
  • Meng de kwark met neutrale zoetstof.
  • Verwarm 50 ml slagroom en los hierin de geweekte blaadjes helemaal op, laat iets afkoelen en meng dit door de neutrale kwark.
  • Klop de rest van de slagroom stijf met wat zoetstof en spatel dit door het neutrale kwarkmengsel. Proef of het zoet genoeg is. Stort dit op de bovenste cakelaag en laat de taart weer 2 uur uur opstijven in de koelkast. Begin daarna aan de geleilaag.

Geleilaag

  • Week de blaadjes gelatine 5-10 minuten volgens de verpakking.
  • Los de siroop op in 100 ml water. Verwarm de helft daarvan en los de geweekte gelatine blaadjes er in op. Lepel de gelei voorzichtig bovenop de neutrale crème. Laat de taart wederom minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Optioneel

  • Garneer de Tropical Passion kwarktaart eventueel nog met slagroom en chocolade.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Trefwoorden

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top