Tropical Passion kwarktaart

Tropical Passion kwarktaart, van Petra

Ik weet zeker dat Petra jullie een groot plezier doet met deze geweldige Tropical Passion kwarktaart! Wat een plaatje hè? De koolhydraatarme kwarktaart van Petra is opgebouwd uit 2 lagen cake en 2 verschillende smaken kwark crème. Daarna alles afgedekt met een mooie spiegel van gelei. Ja klopt, dat is even wat werk. De cakelaag moet je bakken en de kwarklagen moeten tussendoor opstijven, maar dat doet de koelkast. Enne… dan heb je natuurlijk wel een superlekkere en heel feestelijke taart! Als je taart wilt eten, dan deze 😉

Advertentie

Kwarktaart met jam en siroop

Petra gebruikt verschillende suikervrije producten om de Tropical Passion kwarktaart zoveel mogelijk koolhydraatarm te krijgen: siroop en een abrikozen jam. Let wel even op bij dit soort producten met welke zoetstoffen men de suiker heeft vervangen. dat kan enorm schelen in het gehalte aan netto koolhydraten. Wij hebben Abrikozen jam slim van het merk Damhert berekend. De koolhydraatarme kwarktaart bevat al met al per puntje 3.45 gram koolhydraten.

Zoetstoffen

Wij gebruiken overigens zelf tegenwoordig eigenlijk voornamelijk erythritol en stevia zoetstoffen. Je leest daar alles over in ons uitgebreide artikel over suiker vervangen.

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Tropical Passion kwarktaart

Zo maak je de Tropical Passion kwarktaart

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Tropical Passion kwarktaart

4.75 van 4 stemmen
Tropical Passion kwarktaart
Door: Petra
Ik weet zeker dat Petra jullie een groot plezier doet met deze geweldige Tropical Passion kwarktaart! Wat een plaatje hè? De koolhydraatarme kwarktaart van Petra is opgebouwd uit 2 lagen cake, 2 verschillende smaken kwark crème. En afgedekt met een mooie spiegel van gelei.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Opstijven 6 uur
Totale tijd 7 uur 40 minuten

Ook gebruikt

  • Springvorm Ø 18 cm

Voedingswaarde

Per puntje, zonder de extra garnering
kcal 296.8 koolhydraten 3.45 geiwitten 11.25 gvetten 25.72 gvezels 1.86 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 puntjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Cakebodem

Tropical crème

Besmeren

Naturel crème

Geleilaag

Garnering, optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een springvorm van Ø 18 cm in.

Cakebodem

  • Splits de eieren. Mix het eiwit stijf met zoetstof (naar smaak).
  • Roer de eidooiers met het water en wat zoetstof met een garde schuimig.
  • Spatel (dus niet mixen of roeren, dan gaat alle lucht er weer uit) het geklopte eiwit schep voor schep door het schuimige eigeel.
    Meng het amandelmeel eerst even met het bakpoeder en spatel het meel dan door het eimengsel. Stort de massa in de bakvorm en bak 40 minuten of tot het gaar is. Laat de bodem afkoelen.

Tropical crème

  • Week 2 blaadjes gelatine 5-10 minuten volgens de verpakking.
  • Meng de kwark met Teisseire tropical siroop.
  • Verwarm 50 ml slagroom en los hierin de geweekte blaadjes helemaal op, laat iets afkoelen en meng dit door de tropical kwark.
  • Klop de rest van de slagroom stijf met wat zoetstof en spatel dit door het tropical kwarkmengsel. Proef of het zoet genoeg is.
  • Snijd de bodem horizontaal door en besmeer de onderste laag met abrikozen jam slim. Leg deze helft terug in de springvorm. Stort dan de tropical crème erop en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
    Leg daarna de andere helft van de bodem erop en maak de naturel crème.

Naturel crème

  • Week de blaadjes gelatine 5-10 minuten volgens de verpakking.
  • Meng de kwark met neutrale zoetstof.
  • Verwarm 50 ml slagroom en los hierin de geweekte blaadjes helemaal op, laat iets afkoelen en meng dit door de neutrale kwark.
  • Klop de rest van de slagroom stijf met wat zoetstof en spatel dit door het neutrale kwarkmengsel. Proef of het zoet genoeg is. Stort dit op de bovenste cakelaag en laat de taart weer 2 uur uur opstijven in de koelkast. Begin daarna aan de geleilaag.

Geleilaag

  • Week de blaadjes gelatine 5-10 minuten volgens de verpakking.
  • Los de siroop op in 100 ml water. Verwarm de helft daarvan en los de geweekte gelatine blaadjes er in op. Lepel de gelei voorzichtig bovenop de neutrale crème. Laat de taart wederom minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Optioneel

  • Garneer de Tropical Passion kwarktaart eventueel nog met slagroom en chocolade.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


18 gedachten over “Tropical Passion kwarktaart, van Petra”

  1. Toen ik dit recept zag dacht ik maar 1 ding: die wil ik!
    Nu gemaakt. Kan niet wachten tot het koffietijd is.

      1. Bedankt! En de taart is echt ontzettend lekker! Eindelijk een koolhydraatarm recept wat echt lekker is! Bedankt daarvoor.

  2. Er staat ‘zoetstof naar smaak’ maar ik heb geen idee in welke verhouding dat moet mengen met de ingrediënten voor de cakebodem. Ik heb erythritol maar heb het nog nooit gebruikt. Wil ook geen scheuren in mn tandglazuur (grapje) omdat het veel te zoet smaakt. Tips zijn welkom!

    1. Erythritol (zonder verdere toevoeging!) heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van suiker. Normaal zou je in een bakrecept voor biscuit ongeveer evenveel suiker gebruiken als meel. Dat vond ik vroeger al veel te zoet dus ik gebruikt altijd ongeveer 70% van de aangegeven hoeveelheid suiker in recepten. Maar ik zou zelf in dit recept eens beginnen met de helft, dus ongeveer 45 g erythritol, goed laten oplossen en even proeven. Er kan altijd nog meer bij.

  3. Heb nu de helft van de bodem in het bakblik 18 cm terug gedaan…jam erop en kwark mengsel erop en in de koelkast, maar het blik is al bijna vol…hoop dat het nog lukt er nog een bodem en laag op te doen 😬

  4. Zou je ook cacao in de bodems kunnen doen om er chocolade taart van te kunnen maken?

    Ik heb raw cacao 100%

  5. Deze kwarktaart is goed in de smaak gevallen.
    Zelfs iemand die absoluut niet van kwark houdt vond hem zalig.

    Helaas geen foto van de hele taart, was te snel aan gesneden.
    Dit is het laatste puntje.

  6. Afgelopen weekend gemaakt, maar dan met frambozen siroop van slimpie en diepvries frambozen in de tweede laag! Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar

  7. Ik wil dit in het weekend gaan maken, maar ik kan niet vinden wanneer je de abrikozenjam er op smeert. Petra?

    1. Onder het kopje Tropical een na laatste onderdeel:
      Snijd de bodem horizontaal door en besmeer de onderste laag met abrikozen jam slim. Leg deze helft terug in de springvorm. Stort dan de tropical crème erop en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
      Succes! Groetje, Anna-Karina

  8. Thérèse van der poort

    Als vergetarier wil ik dit niet eten ivm de gelatine. Is er een alternatief daarvoor?en hoe is dan de verhouding?
    Bedankt alvast voor de reactie.
    Vriendelijke groet, Thérèse van der Poort.

    1. KLIK op een ingrediënt 😉 daar staat het vaak gewoon bij… De meest voor de hand liggende vervanging is uiteraard agar agar. 10 gram agar-agar = 7 à 8 blaadjes gelatine. MAAR: lijk even voor de juiste verhouding op de verpakking, dat kan verschillen per soort. Of kijk eens naar deze taart.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven