Groenten snijden, met olijfolie bedekken en dan op een bakplaat in de oven bakken is een eenvoudige en bijzonder succesvolle methode om een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden. Deze traybake venkel paksoi met pindadressing is zo’n topper. Makkelijk te maken en een feestje om te verorberen. De bijbehorende pindadressing geeft een fantastische twist aan het geheel. Eveneens in een handomdraai gemaakt, terwijl de smaak je doet vermoeden dat er heel wat werk in zit. Het meeste werk is nog het klein maken van de groenten. Daarvoor is het reuzehandig om goede keukenspullen onder handbereik te hebben, voor het kookplezier en voor het resultaat. Een goede mandoline (nee, niet dat muziekinstrument) is een echte aanrader.
Variatietips & bewaren
Natuurlijk kun je makkelijk variëren met de groenten. Zorg er wel voor dat je harde groenten kiest. Knolselderij (in het formaat friet gesneden) is een uitstekend bruikbare groente voor dit doel. Wortel kan ook, maar die moet je dan wel in dunne frietjes snijden, anders zijn ze na 20 minuten nog lange niet gaar. Je kunt de pindadressing ook zonder rijstwijnazijn maken, maar dan krijg je wel een andere, mildere smaak. Maar misschien vind je dat juist lekkerder.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je traybake venkel paksoi met pindadressing
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Traybake venkel paksoi met pindadressing
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 venkel, in dunne plakken geschaafd
- 1 stronk paksoi, in stukjes van 2 cm gesneden
- 250 g champignons, in plakjes of kwarten
- olijfolie
- peper
Pindadressing
- 100 g pindakaas
- 2 el sojasaus, type tamari, begin met 1 el.
- 1 el rijstwijnazijn
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst of fijngesneden
- 2 cm gember, geraspt
- snufje chilipoeder
- water, naar behoefte
Bloemkoolrijst
- 300 g bloemkoolrijst
- 2 el olijfolie
- ½ tl zout
- 1 el paprikavlokken, optioneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Snijd venkel, paksoi en champignons zoals aangegeven.
- Meng de plakken venkel, gesneden paksoi en champignons met de olijfolie. Spreid uit over de beklede bakplaat. Bestrooi naar smaak met peper. Rooster de groente 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Pindadressing
- Maak ondertussen de pindadressing door pindakaas, sojasaus (begin met 1 el), rijstwijnazijn, knoflook, gember en chilipoeder met elkaar te mengen. Verwarm langzaam op een zacht/matig vuur. Voeg als het geheel voldoende verwarmd is, zo veel water toe dat het vloeibaar genoeg is. Houd warm op de laagste stand.
Bloemkoolrijst
- Verwarm de olie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de bloemkoolrijst met zout (en eventueel paprikavlokken) 2 tot 3 minuten. Schep de rijst constant om met twee houten spatels. Zet het vuur daarna op de laagste stand.
Serveren
- Serveer op grote borden. De dressing is zowel lekker op de traybake, als op de bloemkoolrijst. Smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet