traditionele courgetti

Courgetti, met tomaten gehaktsaus

Traditionele courgetti? Daarmee bedoel ik spaghetti met een traditionele Italiaanse tomatensaus met gehackt en champignons waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten. Maar zeg nou zelf, dat is toch een veel te lange titel? Gek eigenlijk dat ik deze nog nooit met jullie heb gedeeld. Waarschijnlijk omdat het een van de meest basale gerechten is? Nou ja beter laat dan nooit.

 

Homemade Italiaanse tomatensaus!

Mijn vaste lezers weten waarschijnlijk al dat ik hiervoor mijn befaamde zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus gebruik. Het recept ervan staat ook in ons boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Ik maakte onlangs weer drie liter heerlijke kruidige basis tomatensaus waarvan het grootste deel inmiddels in de vriezer ligt. Supermakkelijk als je de tomatensaus invriest in deelblokjes (minimuffinvorm). Het ontdooien is dan een fluitje van een cent en je beschikt snel over je eigen tomatensaus zonder troep met relatief weinig koolhydraten. Verder is dit recept voor traditionele courgetti niet zo innovatief: champignons, wat paprika en (vega) gehackt bakken en de saus erbij.

Spirelli gefu Voor mijn courgetti, wortel of rettich gebruik ik altijd goed gereedschap, de échte Gefu groenteslijper ooit gekocht bij de lieve mensen van Gobento. Je kan bij Blokker ook iets dergelijks krijgen maar die vind ik niet zo stevig en dus veel minder duurzaam! Investeer dus in zo’n ding is mijn bescheiden advies. Je laat de courgette heel en slijpt ‘m als een groot potlood eenvoudig in lange slierten. Heb je een heel dikke courgette? Gebruik dan de Spirelli XL!

 

Deze Courgettepasta met champignonroomsaus en de Pasta van courgette met wortel zijn ook heel erg *nommienom*.


Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze traditionele courgetti

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Courgetti, met tomaten gehaktsaus

traditionele courgetti

Door Anna-Karina Geplaatst december 28, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 9,7 gr. khd per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Traditionele courgetti? Spaghetti met traditionele tomatensaus met gehackt en champignons waarbij de spaghetti wordt vervangen door courgetteslierten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontdooi de saus op tijd, bij voorkeur in de koelkast.
  2. Snijd de paprika in stukjes en de champignon in plakjes.
  3. Bak de champignons even aan op hoog vuur, zonder vet, blijven omscheppen tot ze hun vocht loslaten en beginnen te garen. Vuur terug naar half. Doe er dan een klontje boter of ghee bij en bak de paprika ongeveer 3 minuten mee.
  4. Bak vervolgens het gehakt mee. Vega gehakt is al 'gaar' en hoeft maar heel kort, heb je 'echt' gehakt dan bak je dat langer mee. Doe de saus erbij en warm alles lekker door op laag vuur. Voeg wat vocht toe als de saus te dik blijkt. of binden met een lepeltje kokosmeel of wat johannesbroodpitmeel als te dun. Proef je saus en breng nog op smaak met peper en zout.
  5. Ondertussen slijp je de courgetti met behulp van de Spirelli of snij er handmatig slierten van. Wok de rauwe courgetti kort. Zo'n 2 minuten is echt voldoende. Tot de slierten net hun stijfheid verliezen. Of warm de rauwe slierten gewoon even mee in de saus. Als je de courgette te gaar maakt krijg je een hele natte brei op je bord, *yek*.
  6. Verdeel de courgetti over twee -voorverwarmde- borden, schep de saus erop en rasp er als je wilt nog wat verse kaas over. Echt een heerlijke traditionele Italiaanse maaltijd. Geniet je ook zo van dit dieet?
  7. PS: de borden, verkocht als schaal, kocht ik ooit bij Xenos, ze hebben ze in diverse kleuren. #nietgesponsord

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Courgetti, met tomaten gehaktsaus”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

624 Shares
Share509
Pin115
Tweet