Tonijntapenade in avocado 2

tonijntapenade

Hoe je het ook eet, zelfs voor de strengste koolhydraatpolitie is deze heerlijk grove tonijntapenade zeer verantwoord! Lekker makkelijk te maken, geschikt voor vele toepassingen en toch telkens weer anders. Ik vulde er kaasmandjes mee en een kwart avocado, samen goed voor een vorstelijke en feestelijke lunch!

 

Veelzijdige tonijntapenade

Ik maak de tonijntapenade lekker grof, dat vind ik voor deze toepassing beter. Het restje kan ik altijd nog mengen met wat meer tomaat en olie fijner malen.  Op die manier smeert het lekker makkelijk op een cracker. Leg ook eens tonijntapenade op een plakje komkommer of stop het als vulling in tomaat, op een oopsie bij een tomatensoepje of wat te denken als saus over je courgetti? 

tonijntapenade

Oorsprong van tapenade

Tapenade is van oorsprong Provençaals; het is een dikke koude saus bereid uit olijven en kappertjes. (Tapéno = kappertje) De ingrediënten van het originele recept zijn: kappertjes, zwarte olijven, ansjovis, gemarineerde tonijn en mosterd fijngemalen en vermengd met olijfolie, cognac en Provençaalse kruiden. Inmiddels worden er diverse smeersels onder de naam ‘tapenade’ of ‘pesto’ verkocht. Maar pesto is officieel altijd op basis van basilicum. Hoewel ook ‘pesto’ tegenwoordig als benaming gebruikt wordt voor van alles en nog wat.

tonijntapenade

 

Koolhydraten berekenen

Het aantal koolhydraten datje rekent hangt af van hoe en wat je precies eet. Dit recept heb ik als lunch gegeten, dan is het met de overige ingrediënten erbij voor 2 porties. Het bevat dan per portie ongeveer 3 gram koolhydraten inclusief kaasmandje/ei/sla en avocado.
Als tussendoortje, dus zonder sla etc. bevat het totale recept voor de tonijntapenade slechts 3,6 gram koolhydraten. 2 porties komt neer op 1,8 gram koolhydraten per portie.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de tonijntapenade zelf

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Tonijntapenade in avocado

tonijntapenade

Door Anna-Karina Geplaatst maart 22, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2 gr. khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Hoe je het ook eet, zelfs voor de strengste koolhydraatpolitie is deze heerlijk grove tonijntapenade zeer verantwoord! Lekker …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal olijven, kappertjes en tomaat in een keukenmachine of met de staafmixer grof door elkaar.
  2. Meng dan de tonijn, mayonaise en yoghurt erdoor en breng op dikte met wat goede olijfolie. Proef en breng nog verder op smaak met peper en kruiden.
  3. Gebruik deze heerlijke grove tapenade op een cracker, plakje komkommer of in een uitgeholde tomaat of besmeer er een stukje (khd-arm) brood mee! Smullen verzekerd!
  4. Vulling voor kaasmandjes Leg een blaadje ijsbergsla in een kaasmandje en vul met tonijnsalade. garneer met gekookt ei en bieslook. Geef er een kwart avocado gevuld met tapenade los bij en je hebt een complete lunch voor 2 personen. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Tonijntapenade in avocado

  • Willy Dieks

    Heeeelijk. vanmiddag de tonijntapenade gemaakt. Wellicht ben ik te gemakkelijk geweest om de olijven en kappertjes zo uit het potje te vissen en niet eerst even uit te laten lekken. Tapenade viel wat aan de “dunne” kant uit. Dus olijfolie gebruiken zou te veel “nattigheid” geven. Volgende keer beter. Maar nogmaals, heerlijk op een avocado. Morgen mee voor lunch naar de zaak.