tonijnspiesjes

Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild

De boterzachte koolhydraatarme tonijnspiesjes kunnen kort onder de warme grill geschoven worden of leg ze even op een zomerse barbecue. In plaats van tonijn is zalm, kip of zelfs gehakt lekker voor de afwisseling. Maak de spiesjes eenvoudig van te voren klaar zodat je er weinig werk aan hebt als je een keer minder tijd hebt om te koken. Ook heel erg handig als je gasten krijgt waar je op je gemak mee wilt bijkletsen.

 

Eigenschappen van tonijn

Tonijn is familie van de makreelachtigen. Ze komen voor in de tropische en gematigde gebieden van alle oceanen. Het vlees van de tonijn heeft een kenmerkende roze kleur. Dit in tegenstelling tot de meeste andere vissoorten, die een witte kleur hebben. Tonijn heeft een stevige structuur, meer vergelijkbaar met die van vlees dan vis, heerlijk als het even kort gegrild is. En dat is precies wat we ermee gaan doen!
NB: de marinade wordt voor het grootste deel weggegooid en ik heb alleen de knoflook gerekend + afgerond naar boven.


Serveertips

Het is even een beetje uitkienen met de spiesjes en de hoeveelheden. Ik maakte voor twee personen 6 spiesjes, dus ieder 3 spiesjes. Je kunt natuurlijk ook langere spiesen maken of toevallig wat grotere stukken hebben gesneden dan ik. Maar qua hoeveelheid blijft het uiteindelijk precies hetzelfde. Ze smaken echt voortreffelijk Oosters bij Paksoi met ei of eet ze samen met de sambal goreng boontjes of een lekkere salade.

Ook een aanrader:  zalmspiezen met avocadosaus.
Meer oosterse recepten
Meer recepten met tonijn

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de gegrilde tonijnspiesjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild

tonijnspiesjes

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 5, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 6 spiesjes
  • Koolhydraten: 3,9 gr. pp/ 2 personen (6 spiesjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 4 minuten
  • Klaar in: 29 minuten

Deze boterzachte gegrilde tonijnspiesjes kunnen onder de grill of op de BBQ. De marinade kan maak je eerder klaar zodat je er weinig werk aan hebt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de paprika in vierkantjes en de ui in zes stukken en haal de rokken van de ui los. Je gaat paprika en ui aan het spiesje moeten rijgen namelijk.
  2. Bak paprika en ui ong. 2 minuten halfgaar in een wok, laat even afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de de tonijn in mooie blokken.
  3. Leg de stukjes tonijn met de paprika en ui een kwartier in de marinade.
  4. Rijg om en om een stukje tonijn, paprika en ui aan elk spiesje. Gooi de overgebleven marinade weg. (Bewaar de spiesen koel onder huishoudfolie)
  5. Verwarm de grill goed voor en gril de tonijnspiesjes kort, hooguit 3 à 4 minuten onder de hete grill. Keer halverwege even om.
  6. De tonijn mag een beetje rauw zijn van binnen, door de marinade is het boterzacht! Serveer 3 spiesjes per persoon met wat sambal goreng boontjes bijvoorbeeld. Oh my, wat een feestje weer, vind je niet? Eet smakelijk.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

59 Shares
Share31
Pin28
Tweet