tonijnspiesjes

Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild

De boterzachte koolhydraatarme gemarineerde tonijnspiesjes kunnen kort onder de warme grill geschoven worden of leg ze even op een zomerse barbecue. Mocht je niet van tonijn houden, neem dan gerust zalm, kip of zelfs gehakt is lekker voor de afwisseling. Je maakt de spiesjes dus eenvoudig van te voren klaar, zodat je er weinig werk aan hebt als je een keer minder tijd hebt om te koken. Ook heel erg handig als je gasten krijgt waar je op je gemak mee wilt bijkletsen.  

Eigenschappen van tonijn

Tonijn is familie van de makreelachtigen. Ze komen voor in de tropische en gematigde gebieden van alle oceanen. Het vlees van de tonijn heeft een kenmerkende roze kleur. Dit in tegenstelling tot de meeste andere vissoorten, die een witte kleur hebben. Tonijn heeft een stevige structuur, meer vergelijkbaar met die van vlees dan vis, heerlijk als het even kort gegrild is. Dus dat is precies wat we ermee gaan doen! NB: de marinade wordt voor het grootste deel weggegooid en ik heb alleen de knoflook gerekend en afgerond naar boven. 

Portiegrootte

Je kunt grote of kleine gemarineerde tonijnspiesjes maken, beoordeel zelf maar even wat de beste portiegrootte is voor jouw doel.  Misschien eet je het als bescheiden lunch of als compleet hoofdgerecht? Wij maakten voor twee personen 6 spiesjes, dus ieder 3 spiesjes. Je kunt natuurlijk ook langere spiesen maken of toevallig wat grotere stukken hebben gesneden dan ik. Maar qua hoeveelheid blijft het uiteindelijk precies hetzelfde. Ze smaken echt voortreffelijk Oosters bij Paksoi met ei of eet ze samen met de sambal goreng boontjes of een lekkere salade.

Ook warm aanbevolen:

 

Zo maak je de gegrilde tonijnspiesjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

tonijnspiesjes

Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild

door Anna-Karina van Denderen
Deze boterzachte gemarineerde tonijnspiesjes kunnen onder de grill of op de BBQ. De marinade maak je vooraf klaar zodat je er weinig werk aan hebt.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: grillen, roosteren & bbq, spiesjes, vis
Voorbereiden: 10 min
Koken: 5 min
marineren: 15 min
Totale tijd: 30 min

Voedingswaarden

1,2 g koolhydraten per spiesje (6 spiesen uit het recept).

Uit recept

6 spiesjes

Ook nodig

  • 6 houten spiesjes

Ingrediënten

  • 2 moten tonijn - in blokjes
  • 100 g paprika - 3,4 khd (rood of groen in blokjes)
  • 1 ui(en) - 3,6 khd in grove stukken
MARINADE

Bereiden

  • Leg 6 houten spiesjes in een laagje water.
  • Snijd de paprika in blokjes en de ui in zes stukken en haal de rokken van de ui los. Je gaat paprika en ui aan het spiesje moeten rijgen namelijk.
  • Bak paprika en ui 2 minuten beetgaar in een wok, laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de de tonijn in mooie blokjes.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade en meng de tonijn, paprika en ui erdoor. Laat een kwartier marineren.
  • Rijg om en om een stukje tonijn, paprika en ui aan elk spiesje. Gooi de overgebleven marinade weg. Bewaar de spiesen koel tot gebruik onder huishoudfolie.
  • Verwarm de grill goed voor en gril de tonijnspiesjes kort, hooguit 3 à 4 minuten onder de hete grill. Keer halverwege even om.
  • De tonijn mag een beetje rauw zijn van binnen, door de marinade is het boterzacht! Serveer 2-3 spiesjes per persoon met wat sambal goreng boontjes bijvoorbeeld.
  • Oh my, wat een feestje weer, vind je niet? Eet smakelijk.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

 



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

(Gezien 85 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Gemarineerde tonijnspiesjes, boterzacht gegrild”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like