tonijnsalade met knapperige kappertjes

Tonijnsalade met knapperige kappertjes

Als ik tonijnsalade maak is het geen twee keer hetzelfde, hoe gaat dat bij jullie? Zoiets ontstaat bij mij altijd pas als ik het blikje tonijn uit de trapkast haal en de koelkastdeur open om te kijken wat er allemaal nog staat. Voor deze tonijnsalade met knapperige kappertjes gebruikte ik de fantastische knapperige Oost-Indische kers kappertjes van Potje toe. Potje Toe heeft een breed assortiment aan producten. Alles komt uit eigen tuin of wordt zelf geplukt op streng geselecteerde locaties. Alles is puur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Ik kocht het op een Streekmarkt. Wellicht kan je zelf, bijvoorbeeld in een streekwinkel, ook zoiets lekkers bemachtigen?

 

Lekker, lekkerder, lekkerst!
Die met liefde gekweekte kappertjes van Oost-Indische kers zijn niet te vergelijken met die zachte kappertjes die je kent uit de winkel! Dit zijn echt by far de aller lekkerste kappertjes die ik ooit in een salade deed! Ze zijn niet alleen veel en veel knapperiger ook de smaak is ongelooflijk veel verfijnder, lekker fris zoet en zuur tegelijk. Ik hoop dat de dames volgend jaar voldoende op voorraad hebben, dan sla ik mijn slag!

Ik maakte twee verschillende gerechtjes met dezelfde tonijnsalade als basis:

  • tonijnsalade op rucola met fijngesneden paprika (lunch of voorgerecht)
  • fijngesneden rucola door de tonijnsalade met krakende kaas crackertjes en amandelmelk (lunch, ontbijt of snack)

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze heerlijke tonijnsalade met knapperige kappertjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dan hebben anderen er ook nog wat aan. Altijd leuk & alvast dank!

Tonijnsalade met knapperige kappertjes


tonijnsalade met knapperige kappertjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 11, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2,8 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Voor deze tonijnsalade met knapperige kappertjes gebruikte ik de fantastische knapperige kappertjes van Potje toe.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng alles behalve een paar kappertjes, de rucola en paprika goed door elkaar tot een smeuïge salade. Voeg iets meer of minder slagroom toe voor de juiste dikte, proef en breng op smaak met ingrediënten naar keuze.
  2. Verdeel de rucola over twee borden. Schep de tonijnsalade op de rucola en strijk een beetje glad en rond. Garneer met een paar kappertjes en piepklein gesneden paprika. Zo simpel kan het zijn...

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

121 Shares
Share67
Pin54
Tweet