tonijnsalade met ei

Tonijnsalade met ei

Je kan voor de tonijnsalade met ei natuurlijk een bakje kant-en-klaar tonijnsalade in de winkel kopen en daar een slablad mee vullen en hup klaar! Maar waarom niet ietsje meer aandacht*(zie onder) aan je voedsel besteden? Vaak heeft de fabrikant aan die salades een lading suiker, teveel zout en conserveermiddelen aan toegevoegd en groente zit er al helemaal niet in. Al met al niet echt gezond of koolhydraatarm dus…beter en leuker is het om het zelf even te maken.

Hoeveelheid tonijnsalade met ei

Of je deze tonijnsalade met ei nu als eenpersoonslunch maakt of meerdere mensen, dat maakt qua werk eigenlijk niks uit. Ik heb niet één standaardrecept voor tonijnsalade, het ligt er een beetje aan wat er in de koelkast ligt en wat we er eventueel verder bij serveren. Al eerder deelde ik met jullie de pittige tonijnsalade en avocado gevuld met tonijn, daar kan je ook kijken voor andere ideeën.

Vooraf maken

Als je de tonijnsalade met ei van te voren wilt maken, houd dan de gesneden ingrediënten en de dressing even gescheiden. Leg eventueel de ijsbergslabladen in een kom met ijswater, zodat ze lekker knapperig en stevig blijven. Zodra je de borden gaat opmaken zwier je ze droog. Ook een perfecte truc trouwens als je (ijsberg)sla al wat slapjes is geworden en daarom wel een oppepper kan gebruiken. Een half uurtje in fris koud water is vaak al genoeg, ondertussen kun jij alvast bijkletsen met je visite. Op onze zomerse lunchtafel stond trouwens ook nog een eiersalade, wat overgebleven uitgelekte tonijn, aardbeien, boter, kaas, lijnzaadcrackers en brood.

Bewust

Je voedsel is echt zó belangrijk, het is waar je van lééft, de brand- en bouwstof van jouw ‘machientje’. Wat je allemaal wel, of heel bewust niet, in je mond stopt en met welke aandacht je dat doet zegt heel veel over hoe je in het algemeen in het leven staat. Bewust eten (gezond en verantwoord) is meer dan het zelf vers koken alleen, het begint al bij het recepten zoeken, leuke bezigheid! Dan lijstjes maken en boodschappen doen: Zijn die tomaten wel echt lekker vers of zijn die daarnaast net ietsje beter? Alles biologisch of  alleen bepaalde dingen? Vlees of maar eens een keertje niet? Etc. etc.

Aandacht

Er kunnen vele keuzes gemaakt worden. Eet je vaak hetzelfde of probeer je weleens iets anders dan anders? Ook de manier waarop je het eten opdient doet ertoe, doe je je best om het er smakelijk uit te laten zien of ‘kwak’ je et op een bord en schuift het vervolgens vrij gedachteloos naar binnen? Het een beetje leuk dekken van de tafel kost weinig moeite en geeft sfeer aan een maaltijd, dat draagt allemaal bij aan een leuke dag of een prettig gesprek. NB: ik zie dat het tafelkleed niet helemaal perfect gestreken is, ojee… Zo zie je maar dat al die aandacht geven in de praktijk soms nog knap lastig is 😉

tonijnsalade met ei

tonijnsalade met ei

Zo maak je deze tonijnsalade met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

tonijnsalade met ei

Tonijnsalade met ei

door Anna-Karina van Denderen
Je kan voor de tonijnsalade met ei natuurlijk een bakje kant-en-klaar tonijnsalade in de winkel kopen. Lekkerder en leuker om de tonijnsalade zelf maken.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken, seizoenen
Voorbereiden: 15 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

1,8 koolhydraten per portie

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Zorg voor twee leuke tafelgenoten...
  • Kook een ei hard in 8 minuten.
  • Haal van de ijsbergsla voorzichtig 3 mooie bladen af en leg ze tot gebruik in een bak koud water. Zo blijven ze lekker stevig.
Tonijnsalade
  • Snijd paprika, bosui, ijsbergsla en olijven en doe alles in een ruime kom. Meng met een lepel kappertjes, de mayonaise, Griekse yoghurt en ¾ van de uitgelekte tonijn. Proef en breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout, sambal, chili- en paprikapoeder
  • Haal de ijsbergbladen uit het water, dep ze droog en leg ze als een kommetje op een bord. Vul met de tonijnsalade en garneer met de achtergehouden ¼ van de tonijn. Pel en prak het ei en verdeel het over de salade, strooi er tenslotte een snufje paprikapoeder over.
  • Dek de tafel, vul een karaf met verse munt, limoen en fris water. En voor de liefhebbers misschien een gaasje koele witte wijn?
  • Dien de tonijnsalade met ei op, ontvang de complimentjes, begin een mooi gesprek en... vergeet niet te genieten. Proost, op het goede leven!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

(Gezien 241 keer, 10 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Tonijnsalade met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like