tonijnburgertjes met knoflookdip

Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*

Soms pakken keuken experimenten wel heel appetijtelijk uit. Deze tongstrelende tonijnburgertjes met knoflookdip gaan de komende tijd absoluut vaker op mijn bordje prijken. Ze zijn niet alleen ultralaag in koolhydraten, 0.16 gram koolhydraten per burgertje inclusief dip, maar ook super makkelijk om te maken. Je serveert ze bij een salade tijdens de lunch of als extraatje bij het hoofdgerecht. Door de lekkere dipsaus zijn ze ook bijzonder geschikt als fingerfood. Omdat zowel de burgertjes als het sausje makkelijk vooraf te maken zijn, kun je ze ook als feesthapje inzetten. Bovendien zijn de burgertjes koud ook bijzonder smakelijk.

Voorraad = slim!

Uit het recept haal je 8 burgers van ongeveer 6-7 cm doorsnee. Maak echter voor gebruik als borrelhapje de tonijnburgertjes wel de helft kleiner. Bak ze vervolgens in een poffertjespan, in 1 x 15 tegelijk en klaar ben je! Ik ben sowieso wel dol op tonijn (uit blik) lekker hartig voor de lunch of bij de borrel. Een tonijnsalade is altijd makkelijk te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Ideaal is ook dat je die blikjes natuurlijk koopt als ze in de aanbieding zijn en ze blijven zowat eeuwig goed. Oja en 0 koolhydraten, tof spul dus om op voorraad te hebben!

Mocht je liever geen vis eten, dan kan je de tonyn van De Vegetarische Slager nemen, niet van ‘echt’ te onderscheiden. Wel wat meer koolhydraten, maar dat is voor dit gerecht geen probleem er zit verder nauwelijks koolhydraten in namelijk.

tonijnburgertjes met knoflookdip

tonijnburgertjes met knoflookdip

Zo maak je deze tonijnburgertjes met knoflookdip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*

door Anna-Karina van Denderen
Heel geschikt voor een feestje, zowel de tonijnburgertjes als het sausje zijn namelijk makkelijk vooraf te maken. Bovendien zijn de tonijnburgertjes koud ook bijzonder smakelijk. TIP: Bak ze in poffertjespan!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Europees, Mediterraan
Trefwoord: burger, vis
Voorbereiden: 5 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

Per stuk (bij 8 stuks)
Calorieën 36.77 kcal
Koolhydraten 0.16 g
Eiwit 4.48 g
Vet 2.05 g
Vezels 0.1 g

Uit recept

8 stuks

Ingrediënten

Tonijnburgertjes
Knoflookdip

Bereiden

  • Laat de de tonijn uitlekken, druk het vocht eruit. Meng de tonijn met het ei, bieslook, pimentón, peper, zout en de geraspte kaas.
  • Schep 8 hoopjes in de koekenpan met olijfolie. Vorm er platte ronde burgertjes van met een diameter van ca. 6-7 cm. Bak de tonijnburgertjes in 5 minuten mooi goudgeel op middelhoog vuur. Halverwege omdraaien.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflookdip.
  • Serveer als lunch of voorgerecht 4 tonijnburgertjes per persoon op een bordje met wat sla en de knoflookdip er apart bij. *Mjum*
TIP
  • Bak ze als (feest) borrelhapjes in de poffertjespan, in 1 x 15 tegelijk en klaar ben je!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 3.065 keer, 517 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

52 reacties op “Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like