tonijnburgertjes met knoflookdip

Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*

Soms pakken simpele experimentjes zo grandioos appetijtelijk uit. Deze tongstrelende tonijnburgertjes met knoflookdip gaan de komende tijd absoluut vaker op mijn bordje prijken. Ultralaag in khd en heerlijk bij een salade tijdens de lunch of gewoon als extraatje bij het hoofdgerecht. Door de lekkere dipsaus zijn ze heel geschikt als fingerfood. Handig voor een feestje dus, want zowel de tonijnburgertjes als het sausje zijn makkelijk vooraf te maken. De burgertjes zijn koud ook bijzonder smakelijk. Ik bakte 8 burgers van ongeveer 6-7 cm doorsnee. Maak voor gebruik als borrelhapje de tonijnburgertjes de helft kleiner zodat je er 16 kan bakken uit dit recept. TIP van Margriet: bak ze voor borrelhapjes in de poffertjespan, in 1x 15 tegelijk en klaar ben je.

 

Voorraad = slim!
Ik ben sowieso wel dol op tonijn (uit blik) lekker hartig voor de lunch of bij de borrel. Een tonijnsalade is gewoon makkelijk te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Ideaal is ook dat je die blikjes natuurlijk koopt als ze in de aanbieding zijn en ze blijven zowat eeuwig goed. Oja en 0 khd, tof spul dus om op voorraad te hebben!

Mocht je liever geen vis eten, dan kan je de tonyn van De Vegetarische Slager nemen, niet van ‘echt’ te onderscheiden. Wel wat meer koolhydraten, maar dat is voor dit gerecht geen probleem er zit verder nauwelijks wat in namelijk.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze tonijnburgertjes met knoflookdip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*


tonijnburgertjes met knoflookdip

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 21, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 8 stuks
  • Koolhydraten: 2,5 gr. khd hele recept (8 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 3 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 8 minuten

Heel geschikt voor een feestje, zowel de tonijnburgertjes als het sausje zijn makkelijk vooraf te maken en de burgertjes zijn koud ook bijzonder smakelijk.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Knijp het overtollig vocht uit de tonijn, je houdt ongeveer 100 gram over. Meng alles goed door elkaar en schep een hoopje in een pan met boter of olie. Vorm er een rond burgertje van met een diameter van ca. 6-7 cm. Maak zo 8 burgertjes als je het als lunch of voorgerecht wilt eten. Maak 16 kleinere als je ze als borrelhapje serveert.
  2. Bak de tonijnburgertjes in zo'n 5 minuten mooi goudgeel op middelhoog vuur. Halverwege omdraaien. Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflookdip door elkaar.
  3. Serveer als lunch of voorgerecht 4 tonijnburgertjes op een bordje met wat sla. Of als borrelhapje met de knoflookdip er apart bij. *Mjum*
  4. TIP van Margriet: bak ze voor borrelhapjes in de poffertjespan, in 1x 15 tegelijk en klaar ben je.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

48 gedachten over “Tonijnburgertjes met knoflookdip, *mjum*”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

993 Shares
Share689
Pin304
Tweet