tonijnbodem belegd als pizza

Tonijnbodem belegd als pizza

Buon appetito!! Want deze heerlijk kruidige tonijnbodem is eenvoudig te beleggen als pizza met je eigen favoriete groenten en kaas.  I.v.m. een op handen zijnde vakantie moest onze koelkast plotseling leeg. Van die last minute bedachte vakanties vind ik altijd het leukst, alsof het nog meer een cadeautje is. We gaan een meerdaagse fietstocht maken in Duitsland. Tegen de tijd dat dit recept online komt zijn we alweer terug!

Simpel restjes eigen ingrediënten

Ik beschrijf hier de tonijnpizza zoals ik ‘m belegd heb maar kijk vooral in je eigen koelkast wat er ligt, en wat je lekker lijkt, op deze koolhydraatarme pizzabodem kan je vrijwel alle groenten wel kwijt. Ik vond in mijn koelkast een ongebruikte bloemkool, over van een feestje, een bijna vol bakje champignons, een bosuitje, een bolletje mozzarella (1 dag over de datum, dat durf ik nog wel aan), een paar tomaatjes en een flinke hand rucola. Die rest heb ik altijd wel in huis. Blikje tonijn, ei, kaas en kruiden. De pizza is koud ook lekker, meenemen naar je werk? Wij aten een soepje en de pizza als hoofdmaaltijd. Maar als lunch of tussendoor vult een stukje pizza met tonijnbodem ook uitstekend!

Knapperige bodem?

Dikwijls krijg ik vragen over of zo’n alternatieve pizzabodem een beetje knapperig blijft. Daar kan ik vrij kort over zijn, nee. Alleen de onbelegde randjes geven een kraak. Als je niet zonder een krakende pizzabodem kunt, dan zul je naar een klassieke pizzeria moeten. Het zijn namelijk heel specifieke eigenschappen van tarwemeel die maken dat een pizzabodem kraakt. Die eigenschappen hebben tonijn of bloemkool met ei gewoon niet. Is dat erg? Welnee uiteraard niet! Immers, de smaak van deze oergezonde tonijnbodem is namelijk geweldig lekker, gewoon een kwestie van een passende mindset.

Liever helemaal vegetarisch koolhydraatarme pizza eten? Dan vind je hier een bloemkoolpizza bodem zonder tonijn.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze tonijnbodem belegd als pizza

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Tonijnbodem belegd als pizza

tonijnbodem belegd als pizza

Door Anna-Karina Geplaatst april 29, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4,5 gr. khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Op deze heerlijke kruidige tonijnbodem verwerkte ik restjes groenten, maar hij is eenvoudig te beleggen met je eigen favoriete groenten en kaas.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht 190 graden).
    Maal voor de bodem 100 gram bloemkool fijn in een keukenmachine. (raspen kan ook) Maak de bloemkool even beetgaar, dat kan op 2 manieren: Roerbak de bloemkool 2 minuten in een koekenpan of verwarm de bloemkoolkorrels 1-1½ minuut op 600 W in de magnetron. Meng bloemkool met 1 blikje uitgelekte tonijn, een rauw ei en naar smaak Italiaanse kruiden goed door elkaar. Stort de massa op een ingevet bakblik of gebruik ingevet bakpapier. Vorm er met een vork een mooie dunne bodem van, rond of rechthoekig, wat je zelf leuk vindt. Goed aandrukken! Ik had ongeveer een A4-tje zo groot. Bak de tonijnbodem 20 minuten in het midden van de oven, tot de randen beginnen te kleuren.
  2. Snijd voor het beleg (ca. 150 gram) bloemkool in roosjes, kook de roosjes in water beetgaar. Snijd ondertussen de bosui in ringen en bak ze in wat boter zacht. Doe over in een kommetje, bak in dezelfde pan plakjes champignons gaar en doe ook in een kommetje, roer er fijngehakte peterselie en een klontje boter door. Snijd de tomaat en de bol mozzarella in plakjes.
  3. Haal de tonijnbodem uit de oven en keer 'm voorzichtig om. TIP: gebruik een snijplank als hulpje!
  4. Beleg de de omgekeerde bodem met de zachte bosui, gebakken champignons en de gegaarde bloemkoolroosjes. Verdeel de plakjes tomaat en mozzarella erover, bestrooi met Italiaanse kruiden en desgewenst peper en zout. Rasp er tenslotte nog wat gewone kaas over en schuif nog 10 minuten in de oven. Serveer warm, heerlijk met wat gehakte verse rucola erover! Buon appetito!!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

38 gedachten over “Tonijnbodem belegd als pizza”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

320 Shares
Share242
Pin78
Tweet