tonijn met courgette en muntsaus

Tonijn met courgette en muntsaus

Verrassend lekker deze malse tonijn met courgette en muntsaus. Een moot tonijn vind ik persoonlijk het lekkerst als-ie even gemarineerd is in wat sojasaus (tamari). Het sesamzaad kan je meebakken, maar ik vind later erover strooien veiliger i.v.m. verbranden. Verder kan er aan de tonijn met courgette en muntsaus weinig mis gaan, als je de tonijn niet te lang bakt tenminste…

Ik heb de courgette in plakken geschaafd en gegrild in mijn multi-grill. Het kan natuurlijk ook in een grillpan, die is kleiner dus dat duurt langer. Heb je die allebei niet? Geen nood, dan maak je van de courgette slierten met de Spirelli die je vervolgens kort roerbakt. Nog geen Spirelli, je kan ‘m kopen bij via de Gobento website! Zo’n handig apparaat…

tonijn met courgette en muntsaus

 

Zo maak je de tonijn met courgette en muntsaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


tonijn met courgette en muntsaus

Tonijn met courgette en muntsaus

door Anna-Karina van Denderen
Verrassend lekker deze malse tonijn met courgette en muntsaus. Een moot tonijn vind ik het lekkerst als-ie even gemarineerd is in wat sojasaus.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: grillen, roosteren & bbq
Voorbereiden: 15 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

3,5 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 3.5 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Muntsaus
Garneer

Bereiden

  • Bestrijk de tonijn met de sojasaus en zet apart. (gebruik een kwastje)
  • Schaaf de courgette in plakken met een kaasschaaf.
  • Bestrijk de plakken courgette met een klein beetje olie (gebruik een kwastje) en grill de plakken 4-5 minuten in een grillpan of ruime koekenpan.
  • Meng Griekse yoghurt, verse heel fijn gesneden munt, olie en azijn tot een mooie dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de tonijn 2,5 minuut per kant. Bestrooi de tonijn met een beetje sesamzaad.
  • Serveer warm en geef de overgebleven saus er los bij.
  • Grote eters kunnen er nog een tomaten salsa bij maken. Heerlijk fris, echt smullen hoor...!
Tip
  • De gegrilde courgette kan je ook heel goed koud eten!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 


(Gezien 64 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like