Tonijn met courgette en muntsaus

tonijn met courgette en muntsaus

Verrassend lekker deze malse tonijn met courgette en muntsaus. Een moot tonijn vind ik persoonlijk het lekkerst als-ie even gemarineerd is in wat sojasaus (tamari). Het sesamzaad kan je meebakken, maar ik vind later erover strooien veiliger i.v.m. verbranden. Verder kan er aan de tonijn met courgette en muntsaus weinig mis gaan, als je de tonijn niet te lang bakt tenminste…

Ik heb de courgette in plakken geschaafd en gegrild in mijn multi-grill. Het kan natuurlijk ook in een grillpan, die is kleiner dus dat duurt langer. Heb je die allebei niet? Geen nood, dan maak je van de courgette slierten met de Spirelli die je vervolgens kort roerbakt. Nog geen Spirelli, je kan ‘m kopen bij via de Gobento website! Zo’n handig apparaat…

Klik  voor vergrotingen

Zo maak je de tonijn met courgette en muntsaus

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Tonijn met courgette en muntsaus


tonijn met courgette en muntsaus

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst augustus 1, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 2
 • Koolhydraten: 3,5 khd per portie (2 uit recept)
 • Voorbereiding: 15 minuten
 • Kooktijd: 5 minuten
 • Klaar in: 20 minuten

Verrassend lekker deze malse tonijn met courgette en muntsaus. Een moot tonijn vind ik het lekkerst als-ie even gemarineerd is in wat sojasaus.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Bestrijk de tonijn met de sojasaus en zet apart. (gebruik een kwastje)
 2. Was de courgette en snijd de steelaanzet eraf. Schaaf in plakken, ik gebruikte de kaasschaaf voor dunnen plakken.
 3. Bestrijk de plakken met een klein beetje olie (gebruik een kwastje) en grill de plakken. Bij mijn apparaat duurt dat ongeveer 4 minuten. De gegrilde courgette kan je ook heel goed koud eten!
 4. Maak in de blender of met een staafmixer ondertussen een saus van de Griekse yoghurt, verse munt, olie en azijn. Proef en breng op smaak met peper en zout.
 5. De tonijn heeft maar kort nodig, terwijl de tweede lading courgette in de grill gaat bak ik de tonijn kort 2 minuten per kant, vind ik voldoende.
 6. Serveer warm en geef de overgebleven saus er los bij. Grote eters kunnen er nog een tomaten salsa bij maken. Heerlijk fris, echt smullen hoor...!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

189 Shares
Share174
Pin15
Tweet