Tomaten-komkommersoep, lekker zomers

Deze kruidige tomaten-komkommersoep is perfect als lunch of beginnetje van een zomerse, koolhydraatarme maaltijd. Of stel je voor dat je moe thuiskomt uit je werk en dan even lekker uit kunt puffen met zo’n oppeppende, verfrissende amuse… Of serveer ‘m als vrolijke vitamineboost bij een vrienden- of buurtbarbecue. Je maakt de koude zomersoep heel eenvoudig een grote hoeveelheid voor meer mensen, werkelijk ideaal! Mijn favoriete seizoen is zeker weten de zomer. Zo tussen 20 en 25 graden dan functioneer ik het best, maar ja wie niet? Ook de daarbij behorende zomerse gerechten vind ik eigenlijk allemaal even lekker, zeker als ze koolhydraatarm blijven. Dat verbaast je of niet? 🙂

Soep verslaafd

Mijn persoonlijke verslaving deze zomer zijn wel dit soort makkelijke koude soepjes in diverse soorten! Ik heb de soep geheel veganistisch gemaakt vanwege visite met een plantaardig dieet. Als topping kun je in dat geval ook kiezen voor (plantaardige) zuivel. We hebben  gekozen voor de makkelijkste groenten van het seizoen: tomaat en komkommer en hebben die eenvoudig aangevuld met het frisse zomerse van watermeloen. Zo kun je het ook aan iedereen voorschotelen. De tomaten-komkommersoep hoef je niet te koken. Dat is een groot voordeel in de zomer wanneer je niet boven een warm fornuis wilt staan! Je pureert de ingrediënten en brengt de soep op smaak met kruiden en groentebouillon. Dan moet je zorgen dat de soep voldoende koud kan worden en de smaken een mooie verbintenis met elkaar aan kunnen gaan (met elkaar kunnen trouwen). Je kunt de tomaten-komkommersoep gerust een dagje van tevoren maken!

 

tomaten-komkommersoep, zomers koolhydraatarm

tomaten-komkommersoep, zomers koolhydraatarm

Ook lekker:

Zo maak je de zomerse tomaten-komkommersoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Tomaten-komkommersoep, lekker zomers


Door Hans van Deelen Geplaatst augustus 9, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 10 glaasjes
  • Koolhydraten: 5 gr khd per portie (10 glaasjes uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten

Deze verfrissende, kruidige tomaten-komkommersoep hoef je niet te koken. Dat is een groot voordeel in de zomer wanneer je niet boven een warm fornuis wilt staan!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de tomaten, komkommer, ui, knoflook en watermeloen in grove stukken. Stop alles in de blender met de bouillon en pureer tot een gladde soep.
  2. Proef en breng de soep op smaak met een scheutje azijn en paprikapoeder of cayennepeper als van pittiger houdt. Zet koel weg, minstens 2 uur, maar een nacht kan prima.
  3. Maak kruidenolie van een el olijfolie met een flinke hand verse kruiden: peterselie, basilicum en munt is lekker!
  4. Roer de zuivel voor de garnering even los. Neem kokosroom, plantaardige of Griekse yoghurt of roomkaas.
  5. Serveer de koude soep in een glaasje met een rietje en geef er ook een lepeltje bij. Garneer met een beetje kruidenolie, schepje zuivel en een puntje watermeloen.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

123 Shares
Share21
Pin102
Tweet