Tomaten-komkommersoep, lekker zomers

Deze kruidige tomaten-komkommersoep is perfect als lunch of beginnetje van een zomerse, koolhydraatarme maaltijd. Of stel je voor dat je moe thuiskomt uit je werk en dan even lekker uit kunt puffen met zo’n oppeppende, verfrissende amuse… Of serveer ‘m als vrolijke vitamineboost bij een vrienden- of buurtbarbecue. Je maakt de koude zomersoep heel eenvoudig een grote hoeveelheid voor meer mensen. Werkelijk ideaal! Mijn favoriete seizoen is zeker weten de zomer. Zo tussen 20 en 25 graden dan functioneer ik het best. Maar ja, wie niet? Ook de daarbij behorende zomerse gerechten vind ik eigenlijk allemaal even lekker. Zeker als ze koolhydraatarm blijven. Dat verbaast je of niet? 🙂

Soep verslaafd

Mijn persoonlijke verslaving deze zomer is wel dit soort makkelijke koude soepjes in diverse soorten! Ik heb de soep geheel veganistisch gemaakt vanwege visite met een plantaardig dieet. Als topping kun je in dat geval ook kiezen voor (plantaardige) zuivel. We hebben  gekozen voor de makkelijkste groenten van het seizoen: tomaat en komkommer en hebben die eenvoudig aangevuld met het frisse zomerse van watermeloen. Zo kun je het ook aan iedereen voorschotelen. De tomaten-komkommersoep hoef je niet te koken. Dat is een groot voordeel in de zomer wanneer je niet boven een warm fornuis wilt staan! Je pureert de ingrediënten en brengt de soep op smaak met kruiden en groentebouillon. Dan moet je zorgen dat de soep voldoende koud kan worden. De smaken moeten een mooie verbintenis met elkaar aan kunnen gaan (met elkaar kunnen trouwen). Je kunt de tomaten-komkommersoep gerust een dagje van tevoren maken!

 

tomaten-komkommersoep, zomers koolhydraatarm

tomaten-komkommersoep, zomers koolhydraatarm

Ook lekker:

Zo maak je de zomerse tomaten-komkommersoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Tomaten-komkommersoep, lekker zomers

Deze verfrissende, kruidige tomaten-komkommersoep hoef je niet te koken. Dat is een groot voordeel in de zomer, als je niet boven een warm fornuis wilt staan!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Soep
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, overnight, seizoenen
Voorbereiden: 10 min
Koelen: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 10 glaasjes

Ingrediënten

Kruidenolie, zie onder
    GARNEREN
    • 10 minipuntjes watermeloen
    • zuivel

    Bereiden

    • Snijd de tomaten, komkommer, ui, knoflook en watermeloen in grove stukken. Stop alles in de blender met de bouillon. Pureer tot een gladde soep.
    • Proef en breng de soep op smaak met een scheutje azijn en paprikapoeder (of cayennepeper als van pittiger houdt). Zet koel weg. Minstens 2 uur, maar een nacht kan prima.
    Kruidenolie
    • Maak kruidenolie van een el olijfolie met een flinke hand verse kruiden. Peterselie, basilicum en munt is lekker!
    • Roer de zuivel voor de garnering los. Neem kokosroom, roomkaas, plantaardige of Griekse yoghurt.
    • Serveer de koude soep in een glaasje met een rietje. Geef er ook een lepeltje bij. Garneer met een beetje kruidenolie, schepje zuivel en een puntje watermeloen.

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like

     

    207 Shares
    Share87
    Pin120
    Tweet