Deze kruidige tomaten-komkommersoep is perfect als lunch of beginnetje van een zomerse, koolhydraatarme maaltijd. Of stel je voor dat je moe thuiskomt uit je werk en dan even lekker uit kunt puffen met zo’n oppeppende, verfrissende amuse… Of serveer ‘m als vrolijke vitamineboost bij een vrienden- of buurtbarbecue. Je maakt de koude zomersoep heel eenvoudig een grote hoeveelheid voor meer mensen. Werkelijk ideaal! Mijn favoriete seizoen is zeker weten de zomer. Zo tussen 20 en 25 graden dan functioneer ik het best. Maar ja, wie niet? Ook de daarbij behorende zomerse gerechten vind ik eigenlijk allemaal even lekker. Zeker als ze koolhydraatarm blijven. Deze bevat calorieĆ«n 38 kcal ā koolhydraten 5 g ā eiwitten 1.06 g ā vetten 0.98 g ā vezels 0.97 g per amuseportie.
Soep verslaafd
Mijn persoonlijke verslaving deze zomer is wel dit soort makkelijke koude soepjes in diverse soorten! Ik heb de soep geheel veganistisch gemaakt vanwege visite met een plantaardig dieet. Als topping kun je in dat geval ook kiezen voor (plantaardige) zuivel. We hebbenĀ gekozen voor de makkelijkste groenten van het seizoen: tomaat en komkommer en hebben die eenvoudig aangevuld met het frisse zomerse van watermeloen. Zo kun je het ook aan iedereen voorschotelen. De tomaten-komkommersoep hoef je niet te koken. Dat is een groot voordeel in de zomer wanneer je niet boven een warm fornuis wilt staan! Je pureert de ingrediĆ«nten en brengt de soep op smaak met kruiden en groentebouillon. Dan moet je zorgen dat de soep voldoende koud kan worden. De smaken moeten een mooie verbintenis met elkaar aan kunnen gaan (met elkaar kunnen trouwen). Je kunt de tomaten-komkommersoep gerust een dagje van tevoren maken!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
ā„ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de zomerse tomaten-komkommersoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Tomaten-komkommersoep, lekker zomers – vegan
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediƫnten
- 250 g tomaten
- 400 g komkommer
- 25 g ui
- 1 teentje knoflook
- 400 g watermeloen , ongeveer
- 250 ml (groente)bouillon, vegan
- paprikapoeder , of cayennepeper naar smaak
- witte wijnazijn
Kruidenolie, zie onder
GARNEREN
- 10 minipuntjes watermeloen
- 50 g zuivel, vegan: haver fraƮche of kokosROOM
Klik op de ingrediƫnten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de tomaten, komkommer, ui, knoflook en watermeloen in grove stukken. Stop alles in de blender met de bouillon. Pureer tot een gladde soep.
- Proef en breng de soep op smaak met een scheutje azijn en paprikapoeder (of cayennepeper als van pittiger houdt). Zet koel weg. Minstens 2 uur, maar een nacht kan prima.
Kruidenolie
- Maak kruidenolie van een el olijfolie met een flinke hand verse kruiden. Peterselie, basilicum en munt is lekker!
- Roer de zuivel voor de garnering los. Neem kokosroom, roomkaas, plantaardige of Griekse yoghurt.
- Serveer de koude soep in een glaasje met een rietje. Geef er ook een lepeltje bij. Garneer met een beetje kruidenolie, schepje (vegan) zuivel en een puntje watermeloen.
Ā© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Net de tomaten-komkommersoep gemaakt. Had geen watermeloen maar Galia meloen, staat nu in de koelkast, maar wel even geproefd. Nog wat basilicum en cayennepeper in gedaan. Smaakt nu al heerlijk, strakjes als het helemaal door en door koud is waarschijnlijk nog lekkerder…der der ;))