Tomaten carpaccio

tomaten carpaccio

Deze geweldige ketogene tomaten carpaccio bevat 4.4 gram koolhydraten per portie. Het best gebruik je voor deze snelle groente carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn fraaie grote, onregelmatig gevormde tomaten met dikke ribbels. Door die unieke vorm, is de coeur de boeuf tomaat erg decoratief. De tomaat is ook minder zuur en minder waterig dan de gewone tomaat. Daarom is deze variant ideaal om fijne schijfjes van te snijden. Helemaal perfect voor deze tomaten carpaccio…

Carpaccio van vlees, vis of groente?

Carpaccio is oorspronkelijk gemaakt van dungesneden rauwe runderlende. Maar in deze tij waarin mensen graag op hun vleesconsumptie letten zijn er ook vleesloze, of vis-varianten. Met bijvoorbeeld bietjes, koolrabi, tonijn, forel of zalm. Maar tomaten carpaccio kan wat mij betreft ook voortreffelijk! Liefst wel echt met zo’n fraai gevormde Coeur de boeuf tomaat, dat is zoveel feestelijker. Ik legde eerst een paar spinazieblaadjes op het bord en daarop de mooi gesneden plakken Coeur de boeuf. Je verdeelt dan simpelweg je andere ingrediënten erover en klaar is je vorstelijke tomaten carpaccio! Niet alleen lekker als lunch maar ook als bijgerecht geweldig. Of presenteer eens 1 mooie plak opgemaakt als borrelhapje!

Vegetarisch, flexitarisch of toch omnivoor?

Ik heb al eens verklapt dat wij thuis eigenlijk al jaren geen vlees eten, we eten soms wel vis. Als mijn heer Hans en ik uit eten gaan dan eet ik vaak wel vlees, hij niet. Ik heb nog wat meer oerdriften misschien, ik ben toch een omnivoor. Ik kies eigenlijk altijd voor carpaccio, spareribs óf lamskoteletjes. En dan wel het liefst op deze adressen:

  • een (ossenhaas) carpaccio salade, zonder brood maar met extra pesto, Wonders Zaandam (bestaat helaas niet meer) heeft echt de lekkerste van heel Nederland, geloof me!
  • een enorm bord met spareribs om eens lekker te kluiven, daarvoor ga (gingen we) je dan weer naar Bistro Santé in Purmerend of…
  • malse koteletjes van zielige lammetjes (1 x per jaar is genoeg), met een beetje geluk serveren ze die bij De Hoop op  d’Swarte Walvis

Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

tomaten carpaccio
tomaten carpaccio

Zo maak je deze mooie tomaten carpaccio

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Tomaten carpaccio

tomaten carpaccio
Door: Anna-Karina van Denderen
Het best gebruik je voor deze tomaten carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Dat zijn prachtige grote, fraai gevormde tomaten met dikke ribbels.
5 van 2 stemmen
Trefwoord maaltijdsalade
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 254.65 kcalkoolhydraten 4.4 geiwitten 13.5 gvetten 20.2 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de (Coeur de Boeuf) tomaat in dunne plakken. Maak blokjes van de feta. Snijd de bosui in ringetjes. En snijd een paar blaadjes basilicum in reepjes.
  • Schik de spinazie op een platte schaal. Verdeel de plakken Coeur de Boeuf over de spinazie, zoals bij een carpaccio. Verdeel feta, bosui , feta en reepjes basilicum erover.
  • Verdun de pesto met de olijfolie, zodat het meer een dressing wordt. Drizzle wat van de pestodressing over de tomaten carpaccio en rasp er Parmezaanse kaas over. Geef de rest van de pesto dressing er los bij.
  • Geniet ervan, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



(Visited 6 times, 1 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties