tomaten carpaccio

Tomaten carpaccio

Het best gebruik je voor deze snelle tomaten carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn fraaie grote, onregelmatig gevormde tomaten met dikke ribbels. Door die unieke vorm, is de coeur de boeuf tomaat erg decoratief. De tomaat is ook minder zuur en minder waterig dan de gewone tomaat, en daarom ideaal om fijne schijfjes van te snijden. Perfect voor deze tomaten carpaccio…

Carpaccio van vlees, vis of… groente

Carpaccio is oorspronkelijk gemaakt van dungesneden rauwe runderlende, tegenwoordig zijn er vele vlees-, of vis-varianten, met bijvoorbeeld rauwe biefstuk, tonijn, forel of zalm. Maar tomaten carpaccio kan wat mij betreft ook voortreffelijk! Liefst wel echt met zo’n fraai gevormde Coeur de boeuf tomaat, dat is zoveel feestelijker. Ik legde eerst een paar spinazieblaadjes op het bord en daarop de mooi gesneden plakken Coeur de boeuf. Je verdeelt dan simpelweg je andere ingrediënten erover en klaar is je vorstelijke tomaten carpaccio bijgerecht! Lunch kan natuurlijk ook. Of leg 1 mooie plak opgemaakt op een schoteltje als borrelhapje!

o.a. Coeur de Boeuf tomaten

Vorige week had ik deze foto op Facebook geplaatst van een heel doosje prachtige tomaten van Deen – Kwekerij Osdorp. Ik kreeg gelijk een lekkere receptsuggestie opgestuurd voor die mooie Coeur de Boeuf van Marloes, lief toch? Het recept was o.a. met geitenkaas, dat had ik even niet in huis. Ik had wel net spinazie, een stuk feta en een lading pesto waar ik vanaf moest. Dus heb ik er mijn eigen draai aan gegeven… Maar Marloes, heel erg dank voor de inspiratie!

Vegetarisch, flexitarisch of toch omnivoor?

Ik heb al eens verklapt dat wij thuis al jaren geen vlees eten, we eten soms wel vis. Als mijn heer Hans en ik uit eten gaan dan eet ik wel vlees, hij niet. Ik heb nog wat meer oerdriften misschien, want ik kies eigenlijk altijd voor een van deze drie:

  • een (ossenhaas) carpaccio salade, zonder brood maar met extra pesto, Wonders Zaandam heeft echt de lekkerste van heel Nederland, geloof me!
  • een enorm bord met spareribs om eens lekker te kluiven, daarvoor ga je dan weer naar Bistro Santé in Purmerend of…
  • malse koteletjes van zielige lammetjes (1 x per jaar is genoeg), met een beetje geluk serveren ze die bij De Hoop op  d’Swarte Walvis

Zo zie je maar, niets menselijks is mij vreemd, wij zijn toch omnivoren tenslotte…

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze mooie tomaten carpaccio

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Tomaten carpaccio

tomaten carpaccio

Door Anna-Karina Geplaatst juni 7, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 5 gr. per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 7 minuten

Het best gebruik je voor deze tomaten carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Dat zijn prachtige grote, fraai gevormde tomaten met dikke ribbels.

Ingrediënten

Bereiding

  1. SNIJDEN:
    Coeur de Boeuf tomaat in dunne plakken.
    Feta in blokjes
    Bosui in ringetjes
    Paar blaadjes basilicum in reepjes
  2. Leg de (gewassen) spinazieblaadjes op een platte schaal.
  3. Schik de plakken Coeur de Boeuf op de spinazie.
  4. Verdeel bosui , feta en reepjes basilicum over de plakken tomaat.
  5. Verdun de pesto -als je wilt- iets met olijfolie, zodat het meer een dressing wordt. Drizzle wat van de pestodressing over de tomaten carpaccio en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over. Geef de rest van de pesto dressing er los bij.
  6. Wij aten de tomaten carpaccio als bijgerecht, maar als lunch is het ook een prima maal! Geniet ervan, eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 gedachten over “Tomaten carpaccio”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

79 Shares
Share60
Pin19
Tweet