tomaten carpaccio

Koolhydraatarme tomaten carpaccio

Deze geweldige ketogene tomaten carpaccio bevat 4.4 gram koolhydraten per portie. Het best gebruik je voor deze snelle groente carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn fraaie grote, onregelmatig gevormde tomaten met dikke ribbels. Door die unieke vorm, is de coeur de boeuf tomaat erg decoratief. De tomaat is ook minder zuur en minder waterig dan de gewone tomaat. Daarom is deze variant ideaal om fijne schijfjes van te snijden. Helemaal perfect voor deze tomaten carpaccio…

Advertentie

Carpaccio van vlees, vis of groente?

Carpaccio is oorspronkelijk gemaakt van dungesneden rauwe runderlende. Maar in deze tij waarin mensen graag op hun vleesconsumptie letten zijn er ook vleesloze, of vis-varianten. Met bijvoorbeeld bietjes, koolrabi, tonijn, forel of zalm. Maar tomaten carpaccio kan wat mij betreft ook voortreffelijk! Liefst wel echt met zo’n fraai gevormde Coeur de boeuf tomaat, dat is zoveel feestelijker. Ik legde eerst een paar spinazieblaadjes op het bord en daarop de mooi gesneden plakken Coeur de boeuf. Je verdeelt dan simpelweg je andere ingrediënten erover en klaar is je vorstelijke tomaten carpaccio! Niet alleen lekker als lunch maar ook als bijgerecht geweldig. Of presenteer eens 1 mooie plak opgemaakt als borrelhapje!

Vegetarisch, flexitarisch of toch omnivoor?

Ik heb al eens verklapt dat wij thuis eigenlijk al jaren geen vlees eten, we eten soms wel vis. Als mijn heer Hans en ik uit eten gaan dan eet ik vaak wel vlees, hij niet. Ik heb nog wat meer oerdriften misschien, ik ben toch een omnivoor. Ik kies eigenlijk altijd voor carpaccio, spareribs óf lamskoteletjes. En dan wel het liefst op deze adressen:

  • een (ossenhaas) carpaccio salade, zonder brood maar met extra pesto, Wonders Zaandam (bestaat helaas niet meer) heeft echt de lekkerste van heel Nederland, geloof me!
  • een enorm bord met spareribs om eens lekker te kluiven, daarvoor ga (gingen we) je dan weer naar Bistro Santé in Purmerend of…
  • malse koteletjes van zielige lammetjes (1 x per jaar is genoeg), met een beetje geluk serveren ze die bij De Hoop op  d’Swarte Walvis

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tomaten carpaccio
tomaten carpaccio

Zo maak je deze mooie tomaten carpaccio

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


tomaten carpaccio

Tomaten carpaccio

Het best gebruik je voor deze tomaten carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Dat zijn prachtige grote, fraai gevormde tomaten met dikke ribbels.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 254.65 koolhydraten 4.4 geiwitten 13.5 gvetten 20.2 gvezels 2.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de (Coeur de Boeuf) tomaat in dunne plakken. Maak blokjes van de feta. Snijd de bosui in ringetjes. En snijd een paar blaadjes basilicum in reepjes.
  • Schik de spinazie op een platte schaal. Verdeel de plakken Coeur de Boeuf over de spinazie, zoals bij een carpaccio. Verdeel feta, bosui , feta en reepjes basilicum erover.
  • Verdun de pesto met de olijfolie, zodat het meer een dressing wordt. Drizzle wat van de pestodressing over de tomaten carpaccio en rasp er Parmezaanse kaas over. Geef de rest van de pesto dressing er los bij.
  • Geniet ervan, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Koolhydraatarme tomaten carpaccio”

  1. Net begonnen met kha eten en wat een heerljke recepten! Ik heb als lunch genoten van deze heerlijke salade. Dank je wel.

  2. Ik ga jou versie ook proberen, morgen. Heb Coeur de Boeuf liggen, spinzaie haal ik wel effe.

  3. Ziet er lekker uit, alleen hier zijn de Coeur de boeuf niet te koop, ik zal het zaterdag op de markt eens vragen.
    Bedankt voor het lekkere recept.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven