Deze geweldige ketogene tomaten carpaccio bevat 4.4 gram koolhydraten per portie. Het best gebruik je voor deze snelle groente carpaccio zogenaamde Coeur de Boeuf tomaten. Coeur de Boeuf tomaten zijn fraaie grote, onregelmatig gevormde tomaten met dikke ribbels. Door die unieke vorm, is de coeur de boeuf tomaat erg decoratief. De tomaat is ook minder zuur en minder waterig dan de gewone tomaat. Daarom is deze variant ideaal om fijne schijfjes van te snijden. Helemaal perfect voor deze tomaten carpaccio…
Carpaccio van vlees, vis of groente?
Carpaccio is oorspronkelijk gemaakt van dungesneden rauwe runderlende. Maar in deze tij waarin mensen graag op hun vleesconsumptie letten zijn er ook vleesloze, of vis-varianten. Met bijvoorbeeld bietjes, koolrabi, tonijn, forel of zalm. Maar tomaten carpaccio kan wat mij betreft ook voortreffelijk! Liefst wel echt met zo’n fraai gevormde Coeur de boeuf tomaat, dat is zoveel feestelijker. Ik legde eerst een paar spinazieblaadjes op het bord en daarop de mooi gesneden plakken Coeur de boeuf. Je verdeelt dan simpelweg je andere ingrediënten erover en klaar is je vorstelijke tomaten carpaccio! Niet alleen lekker als lunch maar ook als bijgerecht geweldig. Of presenteer eens 1 mooie plak opgemaakt als borrelhapje!
Vegetarisch, flexitarisch of toch omnivoor?
Ik heb al eens verklapt dat wij thuis eigenlijk al jaren geen vlees eten, we eten soms wel vis. Als mijn heer Hans en ik uit eten gaan dan eet ik vaak wel vlees, hij niet. Ik heb nog wat meer oerdriften misschien, ik ben toch een omnivoor. Ik kies eigenlijk altijd voor carpaccio, spareribs óf lamskoteletjes. En dan wel het liefst op deze adressen:
- een (ossenhaas) carpaccio salade, zonder brood maar met extra pesto, Wonders Zaandam (bestaat helaas niet meer) heeft echt de lekkerste van heel Nederland, geloof me!
- een enorm bord met spareribs om eens lekker te kluiven, daarvoor ga (gingen we) je dan weer naar Bistro Santé in Purmerend of…
- malse koteletjes van zielige lammetjes (1 x per jaar is genoeg), met een beetje geluk serveren ze die bij De Hoop op d’Swarte Walvis
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze mooie tomaten carpaccio
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Tomaten carpaccio
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g tomaat, liefst Coeur de Boeuf
- handje spinazie (wilde), rucola, ijsbergsla ofzo kan ook hè?
- 100 g feta
- 1 bosui
- peper en zout
- 2 tl zelfgemaakte pesto, < Klik voor recept. Iets verdund met olijfolie
- 2 tl olijfolie, om de pesto te verdunnen
- handje basilicum, vers
- Parmezaanse kaas
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de (Coeur de Boeuf) tomaat in dunne plakken. Maak blokjes van de feta. Snijd de bosui in ringetjes. En snijd een paar blaadjes basilicum in reepjes.
- Schik de spinazie op een platte schaal. Verdeel de plakken Coeur de Boeuf over de spinazie, zoals bij een carpaccio. Verdeel feta, bosui , feta en reepjes basilicum erover.
- Verdun de pesto met de olijfolie, zodat het meer een dressing wordt. Drizzle wat van de pestodressing over de tomaten carpaccio en rasp er Parmezaanse kaas over. Geef de rest van de pesto dressing er los bij.
- Geniet ervan, eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Net begonnen met kha eten en wat een heerljke recepten! Ik heb als lunch genoten van deze heerlijke salade. Dank je wel.
Graag gedaan Rita en welkom!
Ik hou van deze smaken…dankjewel voor het delen van dit recept!
Ik ga jou versie ook proberen, morgen. Heb Coeur de Boeuf liggen, spinzaie haal ik wel effe.
Maar… echt lekkere pesto is wel essentieel. Nogmaals dank en succes!
Ziet er lekker uit, alleen hier zijn de Coeur de boeuf niet te koop, ik zal het zaterdag op de markt eens vragen.
Bedankt voor het lekkere recept.
Oh en anders desnoods met ‘gewoon andere lekkere’ tomaten! Eet ze Nolly!