tomaat selderij cappuccino

Tomaat selderij cappuccino

Deze bijzonder smaakvolle tomaat selderij cappuccino kan je prima serveren als voor- of tussengerecht bij een uitgebreide maaltijd, een feestje bijvoorbeeld? De soep is namelijk ontzetten goed (vooraf) te maken. Het meeste werk is eigenlijk het pureren en goed door de zeef wrijven. Als het niet helemaal vega hoeft, dan kun je als extra garnering nog een mooie garnaal, gerookte vis of wat gesneden Parma ham o.i.d. toevoegen. Je serveert de soep warm of koud. Als je de soep warm wilt serveren en je hebt ook al je gaspitten nodig, houd de soep dan warm in een goede thermosfles. Toch liever een echt ijskoude soep? Kijk eens naar het recept voor koude gazpacho of de soep van geroosterde tomaten.

Pittige tomaat selderij cappuccino

Zorg dat de de tomaat selderij cappuccino een stevige hartige smaak heeft, misschien een pepertje toevoegen? Ik heb pimentón gebruikt in de soep en veel gemalen peper. De soep is heerlijk bij bijvoorbeeld de mooie zalm groente quiche.

Zijn jullie al met de kerstmaaltijd bezig? Maak je er extra veel werk van of draait het toch vooral om de gezelligheid? Vorig jaar hebben wij bij ons een uitgebreide maaltijd geserveerd voor de familie van mijn heer Hans. Helaas waren we zelf veel te druk om foto’s te maken van de verschillende gerechten, wel vond ik nog een plaatje van de gedekte tafel.

2014-kerstdis-detail
Kerstdis 2014

Ik was vooral erg blij met het idee voor de decoratie die ik ergens voorbij zag komen, onmiddellijk toegepast. Beetje versiering in een omgekeerd groot glas, de glazen kocht Hans bij de kringloop. Ook ideaal toch?!  Ik zal het maar bekennen, ik heb eigenlijk niet zoveel met kerst, ik kan niet zo goed tegen dat verplichte gezellige gedoe, dat komt op mij een beetje hypocriet over als de rest van het jaar daar niets van te merken is. Maar ik doe braaf mee hoor 😀

Trouwens…

Dit recept voor de tomaat selderij cappuccino is voldoende voor 8 glaasjes. Op de foto’s zie je de cappuccino in de Reko Ikea glaasjes, nee ik word niet gesponsord. Dat zijn gewoon echt fijne glaasjes en maar € 0,99 voor 6 stuks! Wij hebben er meer dan 100 inmiddels, die gebruiken we altijd tijdens feestjes. Met een beetje fantasie zijn ze geschikt voor van alles en nog wat: koffie, thee, wijn, bier en fris! Ik drink liever uit glas dan plastic. Ze zijn goed stevig, stapelen uitstekend en passen met bergen tegelijk in onze afwasmachine. Ideaal!

tomaat selderij cappuccino

tomaat selderij cappuccino

Zo maak je tomaat selderij cappuccino

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

tomaat selderij cappuccino

Tomaat selderij cappuccino

door Anna-Karina van Denderen
Deze bijzonder smaakvolle tomaat selderij cappuccino kan je prima serveren als voor- of tussengerecht bij een uitgebreide maaltijd.
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Soep, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 12 min
Totale tijd: 17 min

Voedingswaarden

2,3 gram koolhydraten per glaasje

Uit recept

8 glaasjes

Ingrediënten

Topping

Bereiden

  • Snijd ui, tomaten en bleekselderij (bewaar het groen) grof (en optioneel een stukje rode peper) en bak alles 3 minuten aan in boter.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en bouillon toe, breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
  • Klop ondertussen de slagroom half stijf met kruidenzout. De room hoeft niet heel zout te worden maar zeker niet laf. Proef!
  • Pureer de soep glad en druk met een lepel door een zeef om te filteren. Proef of het zout genoeg is en voldoende pit heeft.
  • Snijd het groen van de bleekselderij ragfijn.
Serveren
  • Spoel acht glaasjes warm om. Schenk ze halfvol en schep er slagroom op, garneer met selderijgroen en maal er wat peper over.
  • Extra feestelijk met een garnaal, stukje gerookte vis of wat gesneden ham. Mooie en vooral gezellige maaltijd gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 126 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties op “Tomaat selderij cappuccino”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like