Deze bijzonder smaakvolle tomaat selderij cappuccino kan je prima serveren als voor- of tussengerecht bij een uitgebreide maaltijd, een feestje bijvoorbeeld? De soep is namelijk ontzetten goed (vooraf) te maken. Het meeste werk is eigenlijk het pureren en goed door de zeef wrijven. Als het niet helemaal vega hoeft, dan kun je als extra garnering nog een mooie garnaal, gerookte vis of wat gesneden Parma ham o.i.d. toevoegen. Je serveert de soep warm of koud. Als je de soep warm wilt serveren en je hebt ook al je gaspitten nodig, houd de soep dan warm in een goede thermosfles. Toch liever een echt ijskoude soep? Kijk eens naar het recept voor koude gazpacho of de soep van geroosterde tomaten. Dit recept voor tomatencappuccino bevat 2.41 gram koolhydraten per glaasje.
Pittige tomaat selderij cappuccino
Zorg dat de de tomaat selderij cappuccino een stevige hartige smaak heeft, misschien een pepertje toevoegen? Ik heb pimentón gebruikt in de soep en veel gemalen peper. De soep is heerlijk bij bijvoorbeeld de mooie zalm groente quiche.
Zijn jullie al met de kerstmaaltijd bezig? Maak je er extra veel werk van of draait het toch vooral om de gezelligheid? Vorig jaar hebben wij bij ons een uitgebreide maaltijd geserveerd voor de familie van mijn heer Hans. Helaas waren we zelf veel te druk om foto’s te maken van de verschillende gerechten, wel vond ik nog een plaatje van de gedekte tafel.
Ik was vooral erg blij met het idee voor de decoratie die ik ergens voorbij zag komen, onmiddellijk toegepast. Beetje versiering in een omgekeerd groot glas, de glazen kocht Hans bij de kringloop. Ook ideaal toch?! Ik zal het maar bekennen, ik heb eigenlijk niet zoveel met kerst, ik kan niet zo goed tegen dat verplichte gezellige gedoe, dat komt op mij een beetje hypocriet over als de rest van het jaar daar niets van te merken is. Maar ik doe braaf mee hoor 😀
Trouwens…
Dit recept voor de tomaat selderij cappuccino is voldoende voor 8 glaasjes. Op de foto’s zie je de cappuccino in de Reko Ikea glaasjes, nee ik word niet gesponsord. Dat zijn gewoon echt fijne glaasjes en maar € 0,99 voor 6 stuks! Wij hebben er meer dan 100 inmiddels, die gebruiken we altijd tijdens feestjes. Met een beetje fantasie zijn ze geschikt voor van alles en nog wat: koffie, thee, wijn, bier en fris! Ik drink liever uit glas dan plastic. Ze zijn goed stevig, stapelen uitstekend en passen met bergen tegelijk in onze afwasmachine. Ideaal!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je tomaat selderij cappuccino
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Tomaat selderij cappuccino
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui
- 350 g tomaat
- 150 g bleekselderij, groen voor garnering
- klontje roomboter, of ghee geschikt om te bakken
- 2 tl Italiaanse kruiden, naar smaak
- 1 -2 tl pimentón, gerookt paprikapoeder naar smaak
- 500 ml (groente)bouillon
Topping
- 100 ml slagroom, half geslagen
- selderij- of kruidenzout
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd ui, tomaten en bleekselderij (bewaar het groen) grof (en optioneel een stukje rode peper) en bak alles 3 minuten aan in boter.
- Voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en bouillon toe, breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
- Klop ondertussen de slagroom half stijf met kruidenzout. De room hoeft niet heel zout te worden maar zeker niet laf. Proef!
- Pureer de soep glad en druk met een lepel door een zeef om te filteren. Proef of het zout genoeg is en voldoende pit heeft.
- Snijd het groen van de bleekselderij ragfijn.
Serveren
- Spoel acht glaasjes warm om. Schenk ze halfvol en schep er slagroom op, garneer met selderijgroen en maal er wat peper over.
- Extra feestelijk met een garnaal, stukje gerookte vis of wat gesneden ham. Mooie en vooral gezellige maaltijd gewenst!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Al vele malen gemaakt. Errrrrg lekker enne…. het is zo gemaakt.
Wij gebruiken dubbelwandige Bodum glazen. Ziet er prachtig uit.
Oh ja goed hoor. Als je er een foto van hebt mag je die ook onze Facebookpagina plaatsen als je dat leuk vindt?
Hallo, op 31 december 2016 gemaakt als onderdeel van een 6 gangen diner. De gasten en wij vonden het een heerlijk soepje. (een van de gasten gaf vroeger restaurant-kookles op een vmbo school) Voor herhaling vatbaar.
Tof! En bedankt dat je het laat weten, blijf ik leuk vinden 😉
Hoi,
Bestaan er ook alcoholvrije koolhydraatarme cocktails voor de feestdagen. Ik denk aan iets met tonic light of bitter lemon light of iets met citroen/limoen.
Alvast bedankt.
Inge
Oeh ik ben echt een slechte om dat aan te vragen 😉 Frisdrank heb ik nooit gedronken…. Ik ben zowat geheelonthouder dus qua drankjes (1x koffie, verder water, water, water en heel af en toe T 1x per maand). Als ik alcohol drink doe het ook stevig, dan neem ik Duvel!
Hai AK, heb je ook een alternatief voor slagroom? Dat verdraag ik nl niet zo goed. Zou amandelroom ook kunnen bijvoorbeeld?
Hmmm… amandelmelk kan je niet echt opkloppen denk ik? Dan zou ik eerder denken aan crème fraîche, mascarpone o.i.d. Iets wat al een beetje dik is dan los kloppen met wat amandelmelk kan wel. Of echt de room van kokosmelk (de dikke substantie die bovenin een blikje drijft als je niet hebt geschud). Maar de smaak van kokos combineert misschien niet zo geweldig met de tomaat en selderij? Hoewel ’t kan wel… Maar kokos is wel heel erg lekker met deze pompoensoep, die kan je ook nemen, koriander of peterselie erop…of zoals ik deed garnalen erbij?
Hoi,
Eet je deze soep warm of koud?
groetjes Astrid
Wat mij betreft kan het allebei! Zorg wel als je ‘m koud eet dat er voldoende smaak aan zit. Als je echt een ijskoude soep wilt serveren kan je ook deze koude gazpacho nemen.
Leuk die versiering Anna-Karina, en de soep lijkt mij zaaaalig.
Moet mijn ergernis met betrekking tot Ikea (zo druk, zo groot, zoveel slenterende mensen) dan maar even aan de kant schuiven want die glaasjes zijn echt multi inzetbaar zeg.
Echt heel makkelijk te maken soepje! Tip: bewaar in een thermoskan als je alle pitten nodig hebt voor de rest van je kerstdiner 😉 Ikea is niet altijd even druk. Heel vroeg gaan!