tomaat selderij cappuccino

Tomaat selderij cappuccino

Deze bijzonder smaakvolle tomaat selderij cappuccino kan je prima serveren als voor- of tussengerecht bij een uitgebreide maaltijd, een feestje bijvoorbeeld? De soep is namelijk heel makkelijk (vooraf) te maken. Het meeste werk is eigenlijk het pureren en goed door de zeef wrijven. Als het niet helemaal vega hoeft, dan kun je als extra garnering nog een mooie garnaal, gerookte vis of wat gesneden Parma ham o.i.d. toevoegen. Je serveert de soep warm of koud. Als je de soep warm wilt serveren en je hebt ook al je gaspitten nodig, houd de soep dan warm in een goede thermosfles. Toch liever echt een ijskoude soep? Dan eet je ‘m gewoon koud (zonder de slagroom) of kijk eens naar het recept voor koude gazpacho of de soep van geroosterde tomaten.

 

Maak de tomaat selderij cappuccino een beetje pittig

Zorg dat de de tomaat selderij cappuccino een stevige hartige smaak heeft, misschien zelfs een pepertje toevoegen? Ik heb pimentón gebruikt in de soep en veel gemalen peper. De soep is heerlijk bij bijvoorbeeld de  zalm groente quiche.

Zijn jullie al met de kerstmaaltijd bezig? Maak je er extra veel werk van of draait het toch vooral om de gezelligheid? Vorig jaar hebben wij bij ons een uitgebreide maaltijd geserveerd voor de familie van mijn heer Hans. Helaas waren we zelf veel te druk om foto’s te maken van de verschillende gerechten, wel vond ik nog een plaatje van de gedekte tafel.

2014-kerstdis-detail
Kerstdis 2014

 

Ik was vooral erg blij met het idee voor de decoratie die ik ergens voorbij zag komen, onmiddellijk toegepast. Beetje versiering in een omgekeerd groot glas, de glazen kocht Hans bij de kringloop. Ook ideaal toch?!  Ik zal het maar bekennen, ik heb eigenlijk niet zoveel met kerst, ik kan niet zo goed tegen dat verplichte gezellige gedoe, dat komt op mij een beetje hypocriet over als de rest van het jaar daar niets van te merken is. Maar ik doe braaf mee hoor…

Trouwens…
Dit recept voor de tomaat selderij cappuccino is voldoende voor 8 glaasjes. Op de foto’s zie je de cappuccino in de Reko Ikea glaasjes, nee ik word niet gesponsord. Dat zijn gewoon echt fijne glaasjes en maar € 0,99 voor 6 stuks! Wij hebben er meer dan 100 inmiddels, die gebruiken we altijd tijdens feestjes. Met een beetje fantasie zijn ze geschikt voor van alles en nog wat: koffie, thee, wijn, bier en fris! Ik drink liever uit glas dan plastic. Ze zijn goed stevig, stapelen uitstekend en passen met bergen tegelijk in onze afwasmachine. Ideaal!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze tomaat selderij cappuccino

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Tomaat selderij cappuccino

tomaat selderij cappuccino

Door Anna-Karina Geplaatst december 5, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 8 glaasjes
  • Koolhydraten: 2,3 gr. khd per glaasje (8 glaasjes uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 12 minuten
  • Klaar in: 17 minuten

Deze bijzonder smaakvolle tomaat selderij cappuccino kan je prima serveren als voor- of tussengerecht bij een uitgebreide maaltijd.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd sjalot, tomaten en bleekselderij grof en bak alles 3 minuten aan in kokosolie.Bewaar het groen van de bleekselderij voor de garnering.
  2. Voeg de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en bouillon toe, breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
  3. Klop ondertussen de slagroom half stijf met wat selderij- of kruidenzout. De room hoeft niet heel zout te worden maar zeker niet laf. Proef dus of het mooi in balans is met de smaak van de soep.
  4. Pureer de soep glad en druk met een lepel door een zeef om te filteren. Proef de soep af en breng op smaak.
  5. Snijd het groen van de bleekselderij ragfijn.
  6. Spoel acht glaasjes warm om. Schenk dan de glaasjes voor de helft vol en schep er slagroom op, garneer met selderijgroen en maal er wat peper over.
  7. Extra feestelijk met een garnaal, stukje gerookte vis of wat gesneden ham. Mooie en vooral gezellige maaltijd gewenst!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 gedachten over “Tomaat selderij cappuccino”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

205 Shares
Share99
Pin106
Tweet