Een wel heel leuke variatie op het thema tomaat, spinazie en ei! Deze gevulde tomaat met spinazie en heel ei heeft een heerlijk kruiden dakje. Dit is toch weer een heel ander gerecht dan de makkelijke spinazie en tomaat ovenschotel in laagjes van een paar dagen geleden. Zo grappig vind ik dat, je maakt met dezelfde ingrediënten totaal iets anders. Ik verbaas me er ook altijd weer over dat als je bijvoorbeeld een komkommer anders snijdt het toch weer anders smaakt. Of je die komkommer nu raspt zonder schil of in grove plakken snijdt…dat maakt nogal een verschil zeg! Blijft boeiend hè, kokkerellen? Bevat calorieën 194.8 kcal ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 13.45 g ⋆ vetten 14 g ⋆ vezels 2.25 g per stuk.
Oventijden
In deze gevulde tomaat gaat een heel ei, afhankelijk van hoe hard je je eitje wilt, bak je de tomaten 12 -25 minuten in een ovenschaaltje. Die op de foto hebben er 15 minuten ingestaan. Ik ga er daarbij vanuit dat je tomaat echt tot op het stevige vlees hebt uitgehold. Het kan in jouw oven best langer duren voor de warmte het ei bereikt heeft en het ei volledig gestold is. Altijd even voorzichtig gluren en prikken dus. Als de tomaat gaat rimpelen aan de buitenkant zou het ei gestold moeten zijn.
Porties en macro’s
Wij aten ieder één tomaat als onderdeel in een hapjes buffet, per stuk bevat één gevulde tomaat in deze vorm 3 gram koolhydraten. Maar met wat uitbreiding in de vorm van een salade of een stukje vis maak je er evengoed een prima lunch of hoofdgerecht van! Neem er dus gerust twee als je het als hoofdgerecht eet.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze tomaat met spinazie en ei
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Tomaat met spinazie en ei
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 vleestomaat, 150 gram uitgehold
- 3 deelblokjes spinazie (wilde)
- 4 cm bosui, in ringetjes
- peper en zout
- 2 eieren
- handje platte peterselie
- handje dille
- 10 g amandelmeel
- 40 g geraspte kaas, 0 khd indien zelf geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
- Snijd een plak van de bovenkant van de vleestomaten en hol de tomaten uit met een meloenboor, wat eruit komt gebruik je niet. Zet de uitgeholde tomaten in het ovenschaaltje.
- Ontdooi de spinazie in de magnetron. Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui met wat peper en zout toe aan de spinazie. Verdeel de spinazie over de 2 uitgeholde tomaten.
- Breek in elke tomaat nu een ei, probeer de dooier heel te houden! Eventueel gemorst eiwit wegvegen.
- Hak de verse kruiden en meng met amandelmeel, 1 el geraspte kaas en peper. Verdeel het mengsel over de tomaten. Dek af met de rest van de geraspte kaas.
- Bak de gevulde tomaten 15-20 minuten in de oven. Controleer na 12 minuten of het ei al begint te stollen Nee? Dan nog wat langer.
Serveren
- Giet er desgewenst een scheutje olijfolie over en serveer onmiddellijk, lekker met een salade en/of een stukje vis. Serveer één tomaat per persoon als voorgerecht of lunch, twee tomaten per persoon als hoofdgerecht.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Deze viel bij mij en mijn vrouw erg in de smaak, hier mag ik vaker mee aankomen werd mij verteld 😉
Haha, nou dat kan maar duidelijk zijn dan!
Kun je deze twee dagen eerder maken en dan ipv een rauw ei, geklutst ei gesnipperd erbij doen? Wij eten met de familie allerlei “lif lafjes” en vond dit o.a. ook wel een geschikt kha alternatief…
Als het voor kerst is zou ik dat eerst zelf uitproberen, twee dagen is wel erg lang…
Mooi recept en erg smakelijk, alleen de eieren blijven rauw. (geprobeerd met verschillende tijden en temperaturen)
Je kan beter een ei pocheren en dan er boven op doen!
maar wel erg smakelijk!
Je ziet op de laatste foto toch echt geen rauw ei? Als je de instructies allemaal opvolgt blijven ze echt niet rauw.
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker uitproberen…
Complimenten voor jouw recepten, ik vergeet meestal er iets onder te zetten maar ik geniet en ben blij met heel veel van jouw lekkere recepten. Dank je wel 🙂
Groetjes, Diana
Helaas…. de eieren waren niet goed gaar. Ook niet na 40 minuten…
de smaak is verukkuluk….
Hè wat vervelend, heb je de temperatuur van je oven weleens gecontroleerd? En de schaal op een rooster zetten, niet op de bakplaat.
Leuk! Lijkt me ook lekker in een halve paprika met broccoli bijvoorbeeld. Ben benieuwd naar andere variaties.
Goed idee, inderdaad!