tomaat met spinazie en heel ei

Tomaat met spinazie en heel ei

Een wel heel leuke variatie op het thema tomaat, spinazie en ei! Deze gevulde tomaat met spinazie en heel ei heeft een heerlijk kruiden dakje. Dit is toch weer een heel ander gerecht dan de makkelijke spinazie en tomaat ovenschotel in laagjes van een paar dagen geleden. Zo grappig vind ik dat, je maakt met dezelfde ingrediënten totaal iets anders. Ik verbaas me er ook altijd weer over dat als je bijvoorbeeld een komkommer anders snijdt het ook telkens weer anders smaakt. Of je die komkommer nu raspt zonder schil of in grove plakken snijdt…dat maakt nogal een verschil zeg! Blijft boeiend hè, kokkerellen?

Oventijden
In deze gevulde tomaat gaat een heel ei, afhankelijk van hoe hard je je eitje wilt, bak je de tomaten 12 -25 minuten in een ovenschaaltje. Die op de foto hebben er 15 minuten ingestaan. Ik ga er daarbij vanuit dat je tomaat echt tot op het stevige vlees hebt uitgehold. Het kan in jouw oven best langer duren voor de warmte het ei bereikt heeft en het ei volledig gestold is. Altijd even voorzichtig gluren en prikken dus. Als de tomaat gaat rimpelen aan de buitenkant zou het ei gestold moeten zijn.

Wij aten ieder één tomaat als onderdeel in een hapjes buffet, maar met wat uitbreiding in de vorm van een salade of een stukje vis maak je er een prima lunch of hoofdgerecht van! Neem er gerust twee als je het als hoofdgerecht eet.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze tomaat met spinazie en ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Tomaat met spinazie en heel ei

tomaat met spinazie en heel ei

Door Anna-Karina Geplaatst januari 22, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 stuks
  • Koolhydraten: 3,1 gr. per gevulde tomaat (2 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Een variatie op het thema tomaat, spinazie en ei, deze gevulde tomaat met spinazie en heel ei met een heerlijk krokant kruiden dakje.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd een plakje van de bovenkant van de tomaten en hol de tomaten uit. Ik deed dat heel makkelijk met een zogenaamde meloenboor. Eerst scheppen/draaien en dan voorzichtig schrapen tot de tomaat mooi egaal is van binnen maar nog wel stevig. Zet ze in een passend ovenschaaltje.
    Ontdooi de spinazie even in de magnetron.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Snijd ringetjes van de bosui. Roer de bosui met wat peper en zout door de spinazie. Verdeel de spinazie over de 2 uitgeholde tomaten.
  3. Breek in elke tomaat nu een ei, probeer de dooier heel te houden! Eventueel gemorst eiwit even wegvegen.
  4. Hak en meng kruiden, amandelmeel en 1 eetlepel geraspte kaas en wat gemalen peper door elkaar en verdeel het mengsel over het rauwe ei. Daarbovenop komt de rest van de geraspte kaas. Zet de ovenschaal op het rooster voor 15-20 minuten iets boven het midden in de oven. Gluur na 12 minuten even onder het dekseltje of het ei al gestold is. Nee? Dan nog wat langer.
  5. Serveer 1 tomaat pp als voorgerecht, 2 tomaten pp als hoofdgerecht. Giet er desgewenst een scheutje olijfolie over en serveer onmiddellijk, lekker met een salade en/of een stukje vis. Geniet ze!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 gedachten over “Tomaat met spinazie en heel ei”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

162 Shares
Share115
Pin47
Tweet