tomaat met spinazie en ei

Tomaat met spinazie en heel ei

Een wel heel leuke variatie op het thema tomaat, spinazie en ei! Deze gevulde tomaat met spinazie en heel ei heeft een heerlijk kruiden dakje. Dit is toch weer een heel ander gerecht dan de makkelijke spinazie en tomaat ovenschotel in laagjes van een paar dagen geleden. Zo grappig vind ik dat, je maakt met dezelfde ingrediënten totaal iets anders. Ik verbaas me er ook altijd weer over dat als je bijvoorbeeld een komkommer anders snijdt het toch weer anders smaakt. Of je die komkommer nu raspt zonder schil of in grove plakken snijdt…dat maakt nogal een verschil zeg! Blijft boeiend hè, kokkerellen?

Oventijden

In deze gevulde tomaat gaat een heel ei, afhankelijk van hoe hard je je eitje wilt, bak je de tomaten 12 -25 minuten in een ovenschaaltje. Die op de foto hebben er 15 minuten ingestaan. Ik ga er daarbij vanuit dat je tomaat echt tot op het stevige vlees hebt uitgehold. Het kan in jouw oven best langer duren voor de warmte het ei bereikt heeft en het ei volledig gestold is. Altijd even voorzichtig gluren en prikken dus. Als de tomaat gaat rimpelen aan de buitenkant zou het ei gestold moeten zijn. Wij aten ieder één tomaat als onderdeel in een hapjes buffet. Maar met wat uitbreiding in de vorm van een salade of een stukje vis maak je er een prima lunch of hoofdgerecht van! Neem er gerust twee als je het als hoofdgerecht eet.

 

tomaat met spinazie en ei

Zo maak je deze tomaat met spinazie en ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


tomaat met spinazie en ei

Tomaat met spinazie en ei

door Anna-Karina van Denderen
Een variatie op het thema tomaat, spinazie en ei. Je vult de tomaat met spinazie, een heel ei en een heerlijk krokant kruiden dakje.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 153

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

3,1 gram koolhydraten per stuk
Koolhydraten 3.1 g

Uit recept

2 stuks

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
  • Snijd een plak van de bovenkant van de vleestomaten en hol de tomaten uit met een meloenboor. Zet de uitgeholde tomaten in het ovenschaaltje.
  • Ontdooi de spinazie in de magnetron. Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui met wat peper en zout toe aan de spinazie. Verdeel de spinazie over de 2 uitgeholde tomaten.
  • Breek in elke tomaat nu een ei, probeer de dooier heel te houden! Eventueel gemorst eiwit wegvegen.
  • Hak de verse kruiden en meng met amandelmeel, 1 el geraspte kaas en gemalen peper. Verdeel het mengsel over de tomaten. Dek af met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de gevulde tomaten 15-20 minuten in de oven. Controleer na 12 minuten of het ei al begint te stollen Nee? Dan nog wat langer.
Serveren
  • Giet er desgewenst een scheutje olijfolie over en serveer onmiddellijk, lekker met een salade en/of een stukje vis. Serveer één tomaat per persoon als voorgerecht of lunch, twee tomaten per persoon als hoofdgerecht. (3,1 gram koolhydraten per stuk)

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 75 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Tomaat met spinazie en heel ei”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like