Tomaat met spinazie en heel ei

tomaat met spinazie en ei

Een wel heel leuke variatie op het thema tomaat, spinazie en ei! Deze gevulde tomaat met spinazie en heel ei heeft een heerlijk kruiden dakje. Dit is toch weer een heel ander gerecht dan de makkelijke spinazie en tomaat ovenschotel in laagjes van een paar dagen geleden. Zo grappig vind ik dat, je maakt met dezelfde ingrediënten totaal iets anders. Ik verbaas me er ook altijd weer over dat als je bijvoorbeeld een komkommer anders snijdt het toch weer anders smaakt. Of je die komkommer nu raspt zonder schil of in grove plakken snijdt…dat maakt nogal een verschil zeg! Blijft boeiend hè, kokkerellen? Bevat calorieën 194.8 kcal ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 13.45 g ⋆ vetten 14 g ⋆ vezels 2.25 g per stuk.

Oventijden

In deze gevulde tomaat gaat een heel ei, afhankelijk van hoe hard je je eitje wilt, bak je de tomaten 12 -25 minuten in een ovenschaaltje. Die op de foto hebben er 15 minuten ingestaan. Ik ga er daarbij vanuit dat je tomaat echt tot op het stevige vlees hebt uitgehold. Het kan in jouw oven best langer duren voor de warmte het ei bereikt heeft en het ei volledig gestold is. Altijd even voorzichtig gluren en prikken dus. Als de tomaat gaat rimpelen aan de buitenkant zou het ei gestold moeten zijn.

Porties en macro’s

Wij aten ieder één tomaat als onderdeel in een hapjes buffet, per stuk bevat één gevulde tomaat in deze vorm 3 gram koolhydraten. Maar met wat uitbreiding in de vorm van een salade of een stukje vis maak je er evengoed een prima lunch of hoofdgerecht van! Neem er dus gerust twee als je het als hoofdgerecht eet.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tomaat met spinazie en ei

Zo maak je deze tomaat met spinazie en ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


tomaat met spinazie en ei

Tomaat met spinazie en ei

Een variatie op het thema tomaat, spinazie en ei. Je vult de tomaat met spinazie, een heel ei en een heerlijk krokant kruiden dakje.
5 van 1 stem

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 153

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 194.8 koolhydraten 3 geiwitten 13.45 gvetten 14 gvezels 2.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
  • Snijd een plak van de bovenkant van de vleestomaten en hol de tomaten uit met een meloenboor, wat eruit komt gebruik je niet. Zet de uitgeholde tomaten in het ovenschaaltje.
  • Ontdooi de spinazie in de magnetron. Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui met wat peper en zout toe aan de spinazie. Verdeel de spinazie over de 2 uitgeholde tomaten.
  • Breek in elke tomaat nu een ei, probeer de dooier heel te houden! Eventueel gemorst eiwit wegvegen.
  • Hak de verse kruiden en meng met amandelmeel, 1 el geraspte kaas en peper. Verdeel het mengsel over de tomaten. Dek af met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de gevulde tomaten 15-20 minuten in de oven. Controleer na 12 minuten of het ei al begint te stollen Nee? Dan nog wat langer.

Serveren

  • Giet er desgewenst een scheutje olijfolie over en serveer onmiddellijk, lekker met een salade en/of een stukje vis. Serveer één tomaat per persoon als voorgerecht of lunch, twee tomaten per persoon als hoofdgerecht.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



11 gedachten over “Tomaat met spinazie en heel ei”

  1. Johan Schurink-Krauts

    Deze viel bij mij en mijn vrouw erg in de smaak, hier mag ik vaker mee aankomen werd mij verteld 😉

  2. Kun je deze twee dagen eerder maken en dan ipv een rauw ei, geklutst ei gesnipperd erbij doen? Wij eten met de familie allerlei “lif lafjes” en vond dit o.a. ook wel een geschikt kha alternatief…

  3. Mooi recept en erg smakelijk, alleen de eieren blijven rauw. (geprobeerd met verschillende tijden en temperaturen)
    Je kan beter een ei pocheren en dan er boven op doen!
    maar wel erg smakelijk!

  4. Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker uitproberen…
    Complimenten voor jouw recepten, ik vergeet meestal er iets onder te zetten maar ik geniet en ben blij met heel veel van jouw lekkere recepten. Dank je wel 🙂
    Groetjes, Diana

  5. Leuk! Lijkt me ook lekker in een halve paprika met broccoli bijvoorbeeld. Ben benieuwd naar andere variaties.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top