Zijn jullie ook zo dol op die 35% korting stickers? Mijn heer Hans had 2 heerlijke stukken kaas gescoord. Rara wat zouden we daarmee nu moeten maken? Extra lekkere koolhydraatarme tomaat kaasfondue! Je kan namelijk uitstekend af en toe kaasfondue eten als je koolhydraatarm eet. Ik ben dol op alle soorten kaasfondue. Echter ik eet het niet heel vaak. Want hoewel er de meeste kazen nul koolhydraten bevatten, ben ik er wel voorzichtig mee. Vanwege de extreem veel calorieën in kaas, er zijn grenzen. Geadviseerd wordt maximaal 100 gram kaas op een dag. (gemiddeld over een week gerekend) In deze kaasfondue zit 150 gram kaas per persoon. In totaal bevat de kaasfondue 2.75 gram koolhydraten exclusief de dipgroente en focaccia.
Homemade tomatensaus
De basis voor deze tomaat kaasfondue is de zelfgemaakte Italiaanse tomatensaus, (die ligt bij ons standaard in de diepvries), je kunt ook deze kant-en-klaar passata gebruiken. Verder gebruikten we drie soorten kaas. Je kunt de kaasfondue iets binden met johannesbroodpitmeel maar je kunt ook arrowroot en/of (rauw, beetje opgeklopt) eigeel gebruiken. Het gewone brood vervang je door bijvoorbeeld zelfgebakken focaccia en verder neem je vooral veel groenten om te dippen.
Groenten bij de kaasfondue
Ik blancheer sommige groenten kort in bospaddenstoelenbouillon. Op de foto’s zie je geblancheerde courgette in gehalveerde plakken, een stengel bleekselderij in stukken, een paar kastanje champignons, een restje bloemkool en een restje broccoli in roosjes. Daarnaast serveren we rauwkost bij de tomaten kaasfondue. Dat werd vandaag stoplicht paprika, tomaatjes en komkommer in repen gesneden. Het was weer veel teveel, maar het is weekend dus dat is niet erg. Ik weet al dat ik morgen -lekker makkelijk- restjesdag vier!
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je koolhydraatarme tomaat kaasfondue
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Koolhydraatarme tomaat kaasfondue
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 5 g bosui, ½ stengel
- 100 g bleekselderij
- roomboter
- 100 ml homemade tomatensaus, of passata
- 1 teentje knoflook
- 300 g gemengde kaas, in blokjes, 100 gram van elk: Chimay kaas, extra belegen en Brugge
- johannesbroodpitmeel, of arrowroot of opgeklopt eigeel, om te binden
- peper
Optioneel
- bospaddenstoelenbouillon, (stukje van een blokje)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Ontdooi de tomatensaus tijdig of gebruik passata.
- Snijd het bosuitje en bleekselderij fijn en fruit ze samen in een fonduepan 2 minuten in roomboter.
- Voeg de tomatensaus toe en pers er een teentje knoflook bovenuit. Laat alles 5-7 minuten zachtjes garen.
- Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes. Het spreekt voor zich dat je een kaascombinatie neemt die je zelf lekker vindt, reken bij elkaar op 150 gram kaas per persoon.
- Voeg de kaas toe aan de fonduepan en laat smelten op laag vuur. Voeg zo nodig wat bospaddestoelenbouillon toe. Binden kan met johannesbroodpitmeel. Proef en breng de tomaat kaasfondue op smaak met wat peper.
- Heerlijk met een zelfgebakken focaccia broodje (1 per persoon) en verder neem je lekker veel groenten om te dippen. Veel plezier!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: