thaise wortel taugesalade

Thaise wortel taugésalade

Bijzondere subtiele smaken in deze Thaise wortel taugésalade. De lekker knapperige rauwe groentes met de zachte  romige kokos-gemberdressing en de afwerking met verse koriander maakt deze salade tot tot een van mijn favorieten als we gasten krijgen. Het is ontzettend makkelijk te maken en snel klaar. Ik heb de wortel zelf gesneden met de geweldige Spirelli, de Spirelli heeft 2 standen: fijn en superfijn. (gekocht bij gobento.nl). Zo handig, een degelijke soort puntenslijper die in no time lange slierten maakt van wortel, courgette of komkommer, alles wat ongeveer die vorm heeft.

Gebruik en voordelen van kokoscrème

Door kokosmelk in te koken ontstaat kokoscrème, ook wel bekend als santen. Een blok santen is heel erg lang houdbaar. Je kunt santen vervolgens weer met water aanlengen om kokosmelk te maken. Een blikje kokosmelk is na openen niet lang houdbaar en moet dus eigenlijk gelijk helemaal gebruiken, in ons tweepersoonshuishouden redden we dat meestal niet.

Advertisements

thaise wortel taugesalade

Zo’n blok kokoscrème is dus veel en veel praktischer in het gebruik. Bovendien kan je de ‘sterkte’ zelf bepalen! Je bewaart het in de koeling (blijft jaren goed!) en je neemt er van wat je nodig hebt, snijd er een stuk vanaf of rasp het direct over een gerecht. Op die manier doe je er heel lang mee en hoef je nooit meer iets weg te gooien.  Een blok santen koop ik meestal bij de toko want die heeft een beter kwaliteit dan de meeste supermarktketens. Kokos is gezond, dus doe er je voordeel mee!

 Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Thaise wortel taugésalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Thaise wortel taugésalade


thaise wortel taugesalade

Door Anna-Karina Geplaatst november 15, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 5,8 gr. khd per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 13 minuten
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Bijzondere subtiele smaken in deze Thaise wortel taugésalade. De lekker knapperige rauwe groentes met de zachte  romige …

Ingrediënten

Bereiding

  1. DRESSING: Breng het water aan de kook en los de santen (kokoscream) al roerend erin op. Je hebt dan een vrij 'lobbige' saus. Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte gember eraan toe en knijp er een teentje knoflook boven uit.
  2. Roer alles even door en breng de dressing verder op smaak met sambal, citroensap en zout. Laat de dressing afkoelen.
  3. SALADE: Voor de salade was je de komkommer en snijd in de lengte door de helft. Haal de pitjes eruit met een lepel. Snijd in dunne halve maantjes. Meng de komkommer en taugé op een platte schaal en leg de fijngesneden wortel erbovenop. Schenk de dressing over de salade.
  4. Garneer deze bijzondere salade met blaadjes verse koriander en knip wat fijn boven de wortel. Ah, die kleuren en geuren van dit gerecht! Lekker bij witvis, met een glaasje droge witte wijn. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Thaise wortel taugésalade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

179 Shares
Share145
Pin34
Tweet