thaise wortel taugesalade

Thaise wortel taugésalade

Bijzondere subtiele smaken in deze Thaise wortel taugésalade. Lekker knapperige rauwe groentes overgoten met een zachte romige kokos-gemberdressing. Op zich al heel bijzondere smaken, maar de verse koriander maakt deze salade helemaal één van mijn favorieten als we gasten krijgen. Overigens kun je die koriander uiteraard vervangen door peterselie. Deze saade is beslist een aanrader want het is namelijk ook nog eens ontzettend makkelijk te maken én snel klaar. Ik heb de wortel gesneden met de geweldige Spirelli, de Spirelli heeft 2 standen: fijn en superfijn. (Gekocht bij gobento.nl). Zo handig, een degelijke soort puntenslijper die in no time lange slierten maakt van wortel, courgette of komkommer, alles wat ongeveer die vorm heeft.

Gebruik en voordelen van kokoscrème

Door kokosmelk in te koken ontstaat kokoscrème, ook wel bekend als santen. Zo’n blok santen is heel erg lang houdbaar. Je kunt santen vervolgens weer met water aanlengen om kokosmelk te maken. Een blikje kokosmelk is na openen niet lang houdbaar en moet dus eigenlijk gelijk helemaal gebruiken, in ons tweepersoonshuishouden redden we dat meestal niet. Het blok kokoscrème is dus veel en veel praktischer in het gebruik. Bovendien kan je de ‘sterkte’ zelf bepalen! Je bewaart het in de koeling (blijft jaren goed!) en je neemt er van wat je nodig hebt. Snijd er een stuk vanaf of rasp het direct over een gerecht. Op die manier doe je er heel lang mee en hoef je nooit meer iets weg te gooien.  Een blok santen koop ik meestal bij de toko want die heeft een beter kwaliteit dan de meeste supermarktketens.

thaise wortel taugesalade

 

Zo maak je de Thaise wortel taugésalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan, maar ook op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

thaise wortel taugesalade

Thaise wortel taugésalade

Bijzondere subtiele smaken heeft deze Thaise wortel taugésalade, door de zachte romige kokos-gemberdressing en garnering van de verse koriander. Een van mijn persoonlijke all-time favorietjes!
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Oosters
Trefwoord: maaltijdsalade
Voorbereiden: 2 min
Koken: 13 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

5,6 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Dressing
Salade
Garneren

Bereiden

DRESSING
  • Breng voor de dressing het water aan de kook en los de santen (kokoscream) al roerend erin op. Je hebt dan een vrij 'lobbige' saus. Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte gember eraan toe en knijp er een teentje knoflook boven uit. Roer door, proef en breng op smaak met sambal, citroensap en zout. Laat de dressing afkoelen.
SALADE
  • Voor de salade was je de komkommer en snijd in de lengte door de helft. Haal de pitjes eruit met een lepel. Snijd in dunne halve maantjes. Meng de komkommer en taugé op een platte schaal en leg de fijngesneden wortel erbovenop. Schenk de dressing over de salade.
  • Garneer deze bijzondere salade met verse koriander.
  • Ah, die kleuren en geuren van dit gerecht! Lekker bij witvis. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Thaise wortel taugésalade”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

181 Shares
Share145
Pin36
Tweet