thaise snijbonen met bloemkoolrijst

Thaise snijbonen met bloemkoolrijst

Weekend! We publiceren deze Thaise snijbonen met bloemkoolrijst vlak voordat het weekend begint. Mocht je afgelopen dinsdag niet gelijk de koolhydraatarme groene currypasta hebben gemaakt heb je nu nog wat extra tijd! Want de vraag is namelijk helemaal niet óf je dit gaat maken maar wanneer… Zo lekker! In huize HAK zijn we dol op diverse ‘gerechten uit het oosten’. Knutselen met smaken maakt koken zoveel leuker en het eten aangenamer. En als je wat wilt afvallen draagt dat enorm bij aan de lol. Je relatie met lekker eten mag gewoon blijven bestaan. Sommige mensen doen net alsof je straf hebt als ze op dieet zijn… Dit gerecht bewijst maar weer eens echt lekker afvallen prima kan!

Advertentie

Superlatieven

Eerst vlogen een paar minuten de ah’s, nomnomnom’s en hmmm’s spontaan over tafel gevolgd door de diverse bekende superlatieven toen mijnheer Hans en ik ’s middags achter dit heerlijke bordje groente met groente en groente zaten. Werkelijk zalig, de groene currypasta smaakt zeer rijk maar toch subtiel en dat past uitstekend bij de snijbonen. Het plensje kokosmelk smeedt alle smaken aal elkaar. Je krijgt al met al zo’n 300 gram groente per persoon binnen en dat bevat dan 9.25 gram koolhydraten per portie, vrijwel alles uit de groente! Als dat niet verantwoord lekker is dan eet ik mijn spreekwoordelijke hoed op!

Nog meer voordelen

Buiten dat de Thaise snijbonen met bloemkoolrijst zo verrukkelijk smaken is het ook nog eens bijzonder snel klaar. Je maakt het gewoon op het fornuis klaar dus je hebt er geen oven voor nodig. Daarnaast is het altijd leuk om binnenshuis exotisch te eten, wij aten het gerecht ook nog met stokjes, hoe sfeer verhogend. We waren voor een half uurtje alle corona-ellende even helemaal vergeten! Oja, en tot slot: deze heerlijke koolhydraatarme Thaise snijbonen zijn ook geschikt voor veganisten!



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

thaise snijbonen met bloemkoolrijst
thaise snijbonen met bloemkoolrijst

Zo maak je Thaise snijbonen met bloemkoolrijst

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


thaise snijbonen met bloemkoolrijst

Thaise snijbonen met bloemkoolrijst

Zorg dat je altijd currypasta op voorraad hebt in je diepvries! Dan maak je de Thaise snijbonen met bloemkoolrijst in 15 minuten, met recht een snel klaar fornuisrecept.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 11 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per (diner)portie
kcal 258.25 koolhydraten 9.25 geiwitten 6.4 gvetten 20.25 gvezels 8.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bloemkoolrijst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook ze in 6 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Bak de (bevroren) groene currypasta even in de koekenpan met wat extra olijfolie. Wat ruikt dat toch zalig! Voeg de gare snijbonen, de paprikavlokken en kokosmelk toe. Verwarm op matig vuur 5 minuten. Proef en breng zo nodig op smaak met zout.
  • Roerbak op het laatst ook de bloemkoolrijst gedurende 1½-2 minuten met wat olie op hoog vuur. Blijf omscheppen tot het flink begint de stomen. Voeg zout naar smaak toe.

Serveren

  • Serveer onmiddellijk en eten met stokjes mag. Maak een torentje van de rijst (blijft iets langer warm) en bestrooi met ringetjes bosui.
  • Lekker met gegrild vlees of kip of een stukje gebakken tonijn.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Thaise snijbonen met bloemkoolrijst”

Reacties zijn gesloten.

4.80 from 5 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven