Tatsoi, zeekraal, ei en avocado bammetje 4


Ei en avocado is sowieso al een gouden duo, dus eigenlijk kan deze lunch niet meer stuk. Ik heb ‘m bedacht terwijl ik wat dingen uit de koelkast trok. Ik ben gek op eten in de vorm van een ‘bouwpakketje’. Een makkelijke hap, waar je zelf nog een beetje knutselt, de verhouding samenstelt uit verschillende lekkere dingen, of het aanpast aan wat je hebt liggen. Dit zalige Tatsoi, zeekraal, ei en avocado bammetje is absoluut zo’n gezellig bouwpakketje. Het is een complete lunch die behoorlijk vult, ik had de eerste uren echt geen trek meer!

 

Troetelvoer en bammetje

Je zou zo’n gezellig belegd broodje met gemak Comfort food kunnen noemen. Laatst vroeg ik jullie op Facebook naar leuke Nederlandse vertalingen daarvoor. Deze suggesties kwamen voorbij: troetelvoer, knuffelkost, troetelspijs, troost-eten, gemakshap en knusse kost. Allemaal gezellige woordjes,  ik ga voor ‘”troetelvoer”. Maar dan kan ik er niet een gewoon broodje onder leggen natuurlijk. Dat moet dan een bammetje heten! Bammetje is kindertaal voor boterham. Als bammetje gebruikte ik een van de broodjes die ik altijd wel op voorraad heb, een pompoenpittenbroodje (in de oven gebakken) maar een kaasbroodje is ook vast lekker.

tatsoi zeekraal ei en avocado

 

Tatsoi

Tatsoi is een -superproductieve- Aziatische groente, het wordt ook wel Chinese sla genoemd. Het zijn stevige lepelronde blaadjes. Tatsoi is, in tegenstelling tot wat je zou denken, geen bladgroente maar een kool. Tatsoi groeit supersnel en wordt al na een paar weken geoogst. Je kunt de blaadjes zowel rauw als bereid eten. Verwerk tatsoi rauw als garnering en in salades, of als roerbakgroente in wokgerechten. Ik vind de smaak heerlijk, als je houdt van spinazie en paksoi moet deze koolsoort echt eens proberen, het zit er zo ongeveer tussenin. De blaadjes hebben een lichte koolsmaak. Met een voedingswaarde van 1 gram koolhydraten per 100 gram is deze Chinese sla beslist koolhydraatarm te noemen.

tatsoi zeekraal ei en avocado bammetje

Vrijwel alle recepten met spinazie of paksoi kun je ook met tatsoi maken dus:
Kijk hier voor recepten met paksoi
Kijk hier voor recepten met spinazie

tatsoi zeekraal ei en avocado

 

 

Zo maak je een Tatsoi, zeekraal, ei en avocado bammetje

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Tatsoi, zeekraal, ei en avocado bammetje

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 24, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 1 belegdbammetje

  • Koolhydraten: 3,1 khd (1 belegdbammetje uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 10 minuten

Dit zalige Tatsoi, zeekraal, ei en avocado bammetje is een complete lunch die behoorlijk vult, ik had de eerste uren echt geen trek meer!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Een koolhydraatarm bammetje om te beleggen. Koop of ontdooi een bammetje of bak ze vers!
    Pompoenpittenbroodje (1,25 khd per stuk) of een kaasbroodje
  2. Roerbak de tatsoi en zeekraal kort in wat boter. Houd apart. Geen zeekraal in huis? Neem dan iets anders zoutigs bv. kaas of spek.
  3. Halveer de avocado, neem de helft zonder pit en snijd die in plakken.
  4. Bak, kook of pocheer een ei. (allemaal prima).
  5. Stel je bammetje samen; Groente, ei erop, avocado erop en maal er wat peper over. Nee, moeilijker wordt het niet... Nou ja ... dat bammetje een beetje netjes eten, da's wel ff een dingetje. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Tatsoi, zeekraal, ei en avocado bammetje