Tartaar van zalm met pittige mayonaise

tartaar van zalm met pittige mayonaise

In ons eerste boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm staat op blz. 69 een heerlijke Laagjessalade met zalm die geweldig populair is. Ik houd enorm van zalm en deze tartaar van zalm mag er ook wezen hoor! Met een lekkere pittige dressing met mierikswortel, dat is toch pure verwennerij? Mijn heer Hans vindt rauwe zalm maar zozo. “Beetje wee”, zegt hij. Vandaar dat ik niet alleen verse zalm gebruik in dit recept, maar het combineer met gerookte zalm. Dat geeft wat meer pit aan de tartaar en en dát vindt mijn heer Hans dan veel beter te nassen. Je moet je klanten tenslotte een beetje tevreden houden, nietwaar? Bevat 2.15 gram koolhydraten per lunchportie. 

Veelzijdig: lunch-, of voorgerecht of borrelhapje

De tartaar van zalm is uiteraard een prachtig lunch-, of voorgerecht maar wat dacht je van een kleinere portie als amuse? Als je het als amuse serveert, snijd dat de ingrediënten piepklein en serveer het in een kleinere portie in een borrelglaasje of op een amuselepel! Feestelijk en heel makkelijk uit te breiden of aan te passen aan jouw smaak: neem -in plaats van komkommer of extra- ook eens avocado, tomaat of rauwe courgette, allemaal even heerlijk!

Variatietips

  • Als je niet zo’n fan bent van zalm, kun je de tartaar van zalm ook eens met gerookte kip proberen. Tartaar van kip dus, dan zou ik in plaats van de mierikswortel een dressing van dille en mosterd erbij maken!
  • Vers bereid is deze tartaar van zalm het lekkerst maar je kunt de tartaar en de dressing ook vooraf maken. Bewaar ze max. 4 uur in aparte schaaltjes en maak de borden pas op vlak voor het opdienen. Haal de tartaar wel ong. 20 minuten van te voren uit de koelkast, dat komt de smaak zeker ten goede.
  • Heb je geen kookring? Leg dan een stukje huishoudfolie in een kom of kopje en druk de tartaar daarin, draai om op een bordje. Of serveer het in een mooi ‘schaaltje’ van een blaadje little gem.

tartaar van zalm met pittige mayonaise

tartaar van zalm met pittige mayonaise

Zo maak je deze tartaar van zalm met pittige mayonaise

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Tartaar van zalm met pittige mayonaise

tartaar van zalm met pittige mayonaise
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze tartaar van zalm met een lekkere pittige dressing met mierikswortel is pure verwennerij! Hou je niet van mierikswortel? Neem dan wat mosterd.
4.92 van 12 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 324.55 kcalkoolhydraten 2.15 geiwitten 17.35 gvetten 25.9 gvezels 1.3 g
Keuken Europees
Trefwoord vis
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Ook gebruikt

  • kookring
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

Dressing

Zalmtartaar

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Dressing

  • Meng mayonaise met de roomkaas en mierikswortel. Boen de citroen schoon en rasp de schil voor in de zalmtartaar. Gebruik het sap om de dressing op smaak te brengen.

Zalmtartaar

  • Snijd beide soorten zalm in stukjes. Verwijder de zaden van de komkommer met een appelboor en snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Hak dille en peterselie fijn, houd twee takjes dille achter voor de garnering. Hak de kappertjes, maar laat ze grof.
  • Meng zalm met de blokjes komkommer, bosui, gehakte kruiden, kappertjes, citroenrasp (naar smaak) en olijfolie. Breng op smaak met peper (en indien nodig zout).

Opmaken

  • Schep de helft van de zalmtartaar in een kookring (of neem een kommetje) en druk aan. Verwijder de vorm en druppel er wat pittige dressing over, garneer met een takje dille. Serveer de rest van de pittige dressing er apart bij.
  • Geef er bijvoorbeeld wat veldsla bij. Al met al een prachtige én heerlijk voedzame lunch!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties