Tartaar van zalm met pittige mayonaise

tartaar van zalm met pittige mayonaise

In ons eerste boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm staat op blz. 69 een heerlijke Laagjessalade met zalm die geweldig populair is. Ik houd enorm van zalm en deze tartaar van zalm mag er ook wezen hoor! Met een lekkere pittige dressing met mierikswortel, dat is toch pure verwennerij? Mijn heer Hans vindt rauwe zalm maar zozo. “Beetje wee”, zegt hij. Vandaar dat ik niet alleen verse zalm gebruik in dit recept, maar het combineer met gerookte zalm. Dat geeft wat meer pit aan de tartaar en en dát vindt mijn heer Hans dan veel beter te nassen. Je moet je klanten tenslotte een beetje tevreden houden, nietwaar? Bevat 2.15 gram koolhydraten per lunchportie. 

Veelzijdig: lunch-, of voorgerecht of borrelhapje

De tartaar van zalm is uiteraard een prachtig lunch-, of voorgerecht maar wat dacht je van een kleinere portie als amuse? Als je het als amuse serveert, snijd dat de ingrediënten piepklein en serveer het in een kleinere portie in een borrelglaasje of op een amuselepel! Feestelijk en heel makkelijk uit te breiden of aan te passen aan jouw smaak: neem -in plaats van komkommer of extra- ook eens avocado, tomaat of rauwe courgette, allemaal even heerlijk!

Variatietips

  • Als je niet zo’n fan bent van zalm, kun je de tartaar van zalm ook eens met gerookte kip proberen. Tartaar van kip dus, dan zou ik in plaats van de mierikswortel een dressing van dille en mosterd erbij maken!
  • Vers bereid is deze tartaar van zalm het lekkerst maar je kunt de tartaar en de dressing ook vooraf maken. Bewaar ze max. 4 uur in aparte schaaltjes en maak de borden pas op vlak voor het opdienen. Haal de tartaar wel ong. 20 minuten van te voren uit de koelkast, dat komt de smaak zeker ten goede.
  • Heb je geen kookring? Leg dan een stukje huishoudfolie in een kom of kopje en druk de tartaar daarin, draai om op een bordje. Of serveer het in een mooi ‘schaaltje’ van een blaadje little gem.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tartaar van zalm met pittige mayonaise

Zo maak je deze tartaar van zalm met pittige mayonaise

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


tartaar van zalm met pittige mayonaise

Tartaar van zalm met pittige mayonaise

Deze tartaar van zalm met een lekkere pittige dressing met mierikswortel is pure verwennerij! Hou je niet van mierikswortel? Neem dan wat mosterd.
4.89 van 9 stemmen
Keuken: Europees
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Ook gebruikt

  • kookring

Voedingswaarde

Per portie
kcal 324.55 koolhydraten 2.15 geiwitten 17.35 gvetten 25.9 gvezels 1.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Zalmtartaar

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Dressing

  • Meng mayonaise met de roomkaas en mierikswortel. Boen de citroen schoon en rasp de schil voor in de zalmtartaar. Gebruik het sap om de dressing op smaak te brengen.

Zalmtartaar

  • Snijd beide soorten zalm in stukjes. Verwijder de zaden van de komkommer met een appelboor en snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Hak dille en peterselie fijn, houd twee takjes dille achter voor de garnering. Hak de kappertjes, maar laat ze grof.
  • Meng zalm met de blokjes komkommer, bosui, gehakte kruiden, kappertjes, citroenrasp (naar smaak) en olijfolie. Breng op smaak met peper (en indien nodig zout).

Opmaken

  • Schep de helft van de zalmtartaar in een kookring (of neem een kommetje) en druk aan. Verwijder de vorm en druppel er wat pittige dressing over, garneer met een takje dille. Serveer de rest van de pittige dressing er apart bij.
  • Geef er bijvoorbeeld wat veldsla bij. Al met al een prachtige én heerlijk voedzame lunch!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Trefwoorden

7 gedachten over “Tartaar van zalm met pittige mayonaise”

  1. 5 sterren
    Helemaal fan van dit gerecht. Nu al diverse malen gemaakt. Ik serveer het met nog 3 a 4 met gerookte paprika gegrilde groene asperges.
    Het is een blijvertje.
    Dank

  2. 5 sterren
    Wat een heerlijk recept, die zalmtartaar.

    De volgende keer met zelfgerookte zalm😊

  3. 5 sterren
    Echt verrukkelijk! Dit is een blijvertje! Heb er 4 amuseglaasjes mee gevuld en heb gerookte zalm en wilde rode zalm gebruikt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven