tapenade van zwarte olijven en tonijn

Tapenade van zwarte olijven en tonijn

Menig feestje mocht ik opleuken met een tapenade van zwarte olijven en tonijn. En als ik eens had besloten dat je zoiets toch niet altijd hoefde te serveren, werd er prompt naar gevraagd. Van z’n looks hoeft de tapenade het niet echt te hebben. Want het is een beetje een grijze massa, vandaar ook die peterselie, die fleurt het iets op. Ik denk eerder dat het grote geheim van de tapenade is dat je maar een klein hapje hoeft te nemen, om de smaak in zijn volle glorie te genieten. Dus op een crackertje (koolhydraatarm natuurlijk) komt hij goed tot zijn recht. Zo’n volle smaak, daar moet vast een heleboel werk aan vast zitten. Nee hoor; zo gepiept! De tapenade bevat slechts 2.8 gram koolhydraten voor het hele recept.

Advertentie

Zelfverwennerij

Eigenlijk hoef je voor de tapenade van zwarte olijven en tonijn alleen maar alle ingrediënten bij elkaar te doen in een keukenmachine. Druk op de knop en klaar is je feestgerechtje. Ook handig bij onverwachts bezoek. Ook al komt dat in deze Corona-tijden even niet zo maar voor. En met de voedingsstoffen zit het ook helemaal goed. Zo’n feestje kun je natuurlijk ook gewoon met z’n tweeën houden, of als ultieme vorm van zelfverwennerij lekker in je eentje ervan genieten.  Eerder maakten we voor jullie al tonijntapenade en courgette pappardelle met olijven tapenade. Toch ook even naar kijken!

Goede kwaliteit

Wat je er in doet, bepaalt natuurlijk voor een groot deel de smaak van je gerecht. Dus als je neutraal smakende olijven kiest, zal je tapenade ook vlakker van smaak zijn. Het loont dus de moeite om te gaan voor een goede kwaliteit van de ingrediënten voor deze tapenade van zwarte olijven met tonijn.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tapenade van zwarte olijven en tonijn

Zo maak je tapenade van zwarte olijven en tonijn

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


tapenade van zwarte olijven en tonijn

Zwarte olijven tapenade met tonijn

Eigenlijk hoef je voor de tapenade van zwarte olijven en tonijn alleen maar alle ingrediënten bij elkaar te doen in een keukenmachine. Druk maar op de knop!
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Hele recept
kcal 764.2 koolhydraten 2.8 geiwitten 31.7 gvetten 66.9 gvezels 13.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 schaaltje

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwijder de dikste takjes van de peterselie. Giet de zwarte olijven af. Bij de kappertjes is het niet erg als er wat vocht meekomt. Dat zorgt voor een extra zuurtje.
  • Breng de keukenmachine of staafmixer in stelling. Doe alle ingrediënten in de kom en pureer de substantie. Houd je van smaakafwisseling, houd dan wat grovere stukjes in je tapenade.
  • Het lekkerst is om de zwarte olijven tapenade met tonijn een half uur te laten staan, om de smaken in te laten trekken. Maar kun je zo lang wachten?
  • Heerlijk met deze koolhydraatarme snack crackertjes! Of een geroosterd sneetje omega zadenbrood zoals wij deden.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Tapenade van zwarte olijven en tonijn”

  1. Afgelopen weekend dit receptje gemaakt, geen 150 gram olijven, maar 50 gram.
    Volgens mij is 150 gram erg veel en proef je alleen maar olijven, was erg lekker trouwens.

  2. 5 sterren
    Lekker! Zalm uit blik ipv tonijn. Ik heb er wat spinazie onder gedaan. Ik had geen peterselie… Supersnel klaar ook.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven