tapenade van zwarte olijven en tonijn

Tapenade van zwarte olijven en tonijn

Menig feestje mocht ik opleuken met een tapenade van zwarte olijven en tonijn. En als ik eens had besloten dat je zoiets toch niet altijd hoefde te serveren, werd er prompt naar gevraagd. Van z’n looks hoeft de tapenade het niet echt te hebben. Want het is een beetje een grijze massa, vandaar ook die peterselie, die fleurt het iets op. Ik denk eerder dat het grote geheim van de tapenade is dat je maar een klein hapje hoeft te nemen, om de smaak in zijn volle glorie te genieten. Dus op een crackertje (koolhydraatarm natuurlijk) komt hij goed tot zijn recht. Zo’n volle smaak, daar moet vast een heleboel werk aan vast zitten. Nee hoor; zo gepiept!

Zelfverwennerij

Eigenlijk hoef je voor de tapenade van zwarte olijven en tonijn alleen maar alle ingrediënten bij elkaar te doen in een keukenmachine. Druk op de knop en klaar is je feestgerechtje. Ook handig bij onverwachts bezoek. Ook al komt dat in deze Corona-tijden even niet zo maar voor. En met de voedingsstoffen zit het ook helemaal goed. Zo’n feestje kun je natuurlijk ook gewoon met z’n tweeën houden, of als ultieme vorm van zelfverwennerij lekker in je eentje ervan genieten. Koolhydraten zitten er dan weer nauwelijks in. De tapenade bevat slechts 0,55 gram koolhydraten voor het hele recept.

Goede kwaliteit

Wat je er in doet, bepaalt natuurlijk voor een groot deel de smaak van je gerecht. Dus als je neutraal smakende olijven kiest, zal je tapenade ook vlakker van smaak zijn. Het loont dus de moeite om te gaan voor een goede kwaliteit van de ingrediënten voor deze tapenade van zwarte olijven met tonijn.

Eerder maakten we voor jullie al tonijntapenade en courgette pappardelle met olijven tapenade. Toch ook even naar kijken!

tapenade van zwarte olijven en tonijn

tapenade van zwarte olijven en tonijn

tapenade van zwarte olijven en tonijn

Ook lekker:

Zo maak je tapenade van zwarte olijven en tonijn

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


tapenade van zwarte olijven en tonijn

Zwarte olijven tapenade met tonijn

door Hans van Deelen
Eigenlijk hoef je voor de tapenade van zwarte olijven en tonijn alleen maar alle ingrediënten bij elkaar te doen in een keukenmachine. Druk maar op de knop!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig), Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, snel, super makkelijk, vis
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

0,55 gram koolhydraten voor het hele recept
Koolhydraten 0.55 g

Uit recept

1 schaaltje

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwijder de dikste takjes van de peterselie. Giet de zwarte olijven af. Bij de kappertjes is het niet erg als er wat vocht meekomt. Dat zorgt voor een extra zuurtje.
  • Breng de keukenmachine of staafmixer in stelling. Doe alle ingrediënten in de kom en pureer de substantie. Houd je van smaakafwisseling, houd dan wat grovere stukjes in je tapenade.
  • Het lekkerst is om de zwarte olijven tapenade met tonijn een half uur te laten staan, om de smaken in te laten trekken. Maar kun je zo lang wachten?
  • Heerlijk met deze koolhydraatarme snack crackertjes! Of een geroosterd sneetje omega zadenbrood zoals wij deden.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!(Gezien 334 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Tapenade van zwarte olijven en tonijn”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like