tabouleh - mezze

Tabouleh – koolhydraatarme mezzes op tafel

In deze vakantietijd gaan we voor de thuisblijvers wekelijks een nieuwe mezze (mazza, meze) met jullie delen. Mezzes zijn kleine, lichte gerechtjes uit de mediterrane keuken. Zeg maar de Griekse, Noord-Afrikaanse of Arabische variant van de bekendere Italiaanse antipasti of Spaanse tapas. Het zijn stuk voor stuk smaakvolle gerechtjes die je los kunt serveren als hartig hapje. Of lekker met rauwkost of een broodje als voorgerechtje. Vaak worden in de mezzes ingrediënten als honing, linzen en bonen gebruikt. Voor genoeglijke ‘vakantiesferen thuis’ maak je natuurlijk koolhydraatarme mezzes. Vandaag een nieuw recept voor een frisse tabouleh. Deze bevat 3.37 gram koolhydraten per portie. Na de tabouleh volgen een pittige worteldip. Vervolgens een een smakelijke feta walnotendip. Tenslotte nog een heerlijke kruidige falafel met yoghurtsaus.

Koolhydraatarme mezzes op tafel 

Wij serveerden onze 4 nieuwe koolhydraatarme mezzes in een combinatie als hoofdmaaltijd. De tabouleh maakte ik in een wat grotere hoeveelheid. Zo kan het dienen als salade, naast de andere lekkernijen. Je kunt deze tabouleh heel goed een dagje van tevoren maken en ook als werklunch is het makkelijk om mee te nemen. De komkommer en de tomaat ontdeed ik van de zaden, anders wordt de tabouleh te nat. De crux is dat je ingrediënten allemaal piepklein snijdt. Zowel de bloemkoolkorrels als de rauwe ingrediënten geven op die manier veel smaak af.  Toch is de tabouleh heel toegankelijk qua smaak, dus iedereen lust het eigenlijk wel. De tabouleh smaakt tintelfris door de verse munt die erin zit.  Zo vormt het de ideale tegenhanger voor de pittiger gerechten op tafel. Echt, hier word ik zóóóó blij van…

Mediterrane mezzes, ideale sharing dinner

Mezze, meervoud mezzes of mezedes komen uit mediterrane landen. Omdat daar grotere families of vrienden  samenkomen om te eten vormen al die gerechtjes samen dus de perfecte basis voor ‘sharing dinner‘. Je hebt een mooie variatie aan smaken en er heerst ook gelijk een levendige sfeer aan tafel! Bovendien vindt iedereen op zo’n tafel wel iets naar zijn eigen smaak, deze is geheel vegan. Dat vinden steeds meer mensen belangrijk. Geen straf om daar rekening mee te houden toch? Al met al dé garantie voor een gezellige avond.

Je kunt als je koolhydraatarm eet, dus ook kiezen uit heel veel verschillende mezzes. Al eerder zag je bij ons de esfenaj, tzatziki, groente köfte en baba ganoush voorbijkomen. Allemaal voorbeelden van heerlijke koolhydraatarme mezzes. Maar ook ‘kant-en-klaar te koop’ dingen als een schaaltje gemengde olijven, gezouten amandelen, blokjes fetakaas, labneh en moutabal kun je als koolhydraatarme mezzes presenteren.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tabouleh - mezze
tabouleh - mezze

Zo maak je de tabouleh

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Tabouleh – koolhydraatarme mezzes op tafel

tabouleh - mezze
Door: Anna-Karina van Denderen
Voor genoeglijke koolhydraatarme 'vakantiesferen thuis' kies je uit een keur van koolhydraatarme mezzes. Bijvoorbeeld deze frisse (vegan) tabouleh met tomaat, komkommer en munt.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 17 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 39.72 kcalkoolhydraten 3.27 geiwitten 1.68 gvetten 1.9 gvezels 1.98 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Wok de -extra fijn gemalen- bloemkoolrijst op hoog vuur 2 minuten. Blijf scheppen tot de korrels flink beginnen te stomen. Doe over in een saladeschaal en laat afkoelen.
  • Verwijder de zaden uit de komkommer en tomaat. Snijd vervolgens beide in piepkleine blokjes. Hak de kruiden. Snipper de ui heel fijn en meng met de tomaat, komkommer en de gehakte kruiden door de bloemkool.
  • Proef en breng de tabouleh op smaak met limoensap, peper en zout. Roer er een scheut goede olijfolie door voor de smeuïgheid.
  • Dek af en bewaar koel tot gebruik.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top