Tabouleh – koolhydraatarme mezzes op tafel 2

tabouleh - mezze

In deze vakantietijd gaan we voor de thuisblijvers wekelijks een nieuwe mezze (mazza, meze) met jullie delen. Mezzes zijn kleine, lichte gerechtjes uit de mediterrane keuken. Zeg maar de Griekse, Noord-Afrikaanse of Arabische variant van de bekendere Italiaanse antipasti of Spaanse tapas. Het zijn stuk voor stuk smaakvolle gerechtjes die je los kunt serveren als hartig hapje. Of lekker met rauwkost of een broodje als voorgerechtje. Vaak worden in de mezzes ingrediënten als honing, linzen en bonen gebruikt. Voor genoeglijke ‘vakantiesferen thuis’ maak je natuurlijk koolhydraatarme mezzes. Vandaag een nieuw recept voor een frisse tabouleh. Na de tabouleh volgen een pittige worteldip. Vervolgens een een smakelijke feta walnotendip. Tenslotte nog een heerlijke kruidige falafel met yoghurtsaus.

Koolhydraatarme mezzes op tafel 

Wij serveerden onze 4 nieuwe koolhydraatarme mezzes in een combinatie als hoofdmaaltijd. De tabouleh maakte ik in een wat grotere hoeveelheid. Zo kan het dienen als salade, naast de andere lekkernijen. Je kunt deze tabouleh heel goed een dagje van tevoren maken en ook als werklunch is het makkelijk om mee te nemen. De komkommer en de tomaat ontdeed ik van de zaden, anders wordt de tabouleh te nat. De crux is dat je ingrediënten allemaal piepklein snijdt. Zowel de bloemkoolkorrels als de rauwe ingrediënten geven op die manier veel smaak af.  Toch is de tabouleh heel toegankelijk qua smaak, dus iedereen lust het eigenlijk wel. De tabouleh smaakt tintelfris door de verse munt die erin zit.  Zo vormt het de ideale tegenhanger voor de pittiger gerechten op tafel. Echt, hier word ik zóóóó blij van…

tabouleh - mezze

Mediterrane mezzes, ideale sharing dinner

Mezze, meervoud mezzes of mezedes komen uit mediterrane landen. Omdat daar grotere families of vrienden  samenkomen om te eten vormen al die gerechtjes samen dus de perfecte basis voor ‘sharing dinner‘. Je hebt een mooie variatie aan smaken en er heerst ook gelijk een levendige sfeer aan tafel! Bovendien vindt iedereen op zo’n tafel wel iets naar zijn eigen smaak, ook belangrijk toch? Al met al de garantie voor een gezellige avond. 

tabouleh - mezze

Je kunt als je koolhydraatarm eet, dus ook kiezen uit heel veel verschillende mezzes. Al eerder zag je bij ons de esfenaj, tzatziki, groente köfte en baba ganoush voorbijkomen. Allemaal voorbeelden van heerlijke koolhydraatarme mezzes. Maar ook ‘kant-en-klaar te koop’ dingen als een schaaltje gemengde olijven, gezouten amandelen, blokjes fetakaas, labneh en moutabal kun je als koolhydraatarme mezzes presenteren.

Bekijk de volledige Recepten-index.

Zo maak je de tabouleh

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Tabouleh – koolhydraatarme mezzes op tafel

tabouleh - mezze

Door Anna-Karina Geplaatst juli 20, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 6 porties
  • Koolhydraten: 2 gr khd pp (6 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 2 minuten
  • Klaar in: 17 minuten

Voor genoeglijke koolhydraatarme 'vakantiesferen thuis' kies je uit een keur van koolhydraatarme mezzes. Bijvoorbeeld deze frisse tabouleh met tomaat, komkommer en munt.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de bloemkool tot extra fijne rijstkorrels. En wok ze op hoog vuur 2 minuten. Blijf scheppen tot de korrels flink beginnen te stomen. Doe over in een saladeschaal en laat afkoelen.
  2. Verwijder de zaden uit de komkommer en tomaat. Snijd vervolgens beide in piepkleine blokjes. Hak de kruiden. Snipper de ui heel fijn en meng met de tomaat, komkommer en de gehakte kruiden door de bloemkool.
  3. Proef en breng de tabouleh op smaak met limoensap, peper en zout. Roer er een scheut goede olijfolie door voor de smeuïgheid.
  4. Dek af en bewaar koel tot gebruik.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Tabouleh – koolhydraatarme mezzes op tafel