Tabel amandemeel 5


Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C, het is licht verteerbaar en koolhydraatarm. Amandelen zijn een goede bron van goede vetten en hoogwaardige proteïnen. Er zijn veel verschillende merken en soorten amandelmeel. Sommige zijn ‘ontvet’ en bakken dus veel droger dan de vette soorten. Koopmans brengt zelfrijzend amandelmeel op de markt waar doodleuk rijstemeel inzit. Het bevat 32 gr. koolhydraten, dus wees gewaarschuwd. Kijk goed op de verpakking wat je precies koopt!

Koolhydraten in amandelmeel

Een uitgebreide tabel, omdat er zoveel verschil is in koolhydraten is het voor mij nog steeds totaal onduidelijk wat de werkelijke waardes van amandelmeel zijn. Daarom reken ik op mijn website voorlopig gewoon nog met de 6,9 gr. khd van de Tuinen! Pas als de etiketten echt te vertrouwen zijn ga ik alles aanpassen. De uitgebreide tabel.

Dat er iets niet klopt in de verschillende labels wordt ook wel duidelijk als je de opgegeven vetten, koolhydraten, vezels en eiwitten bij elkaar telt. Bij 4 van de hoogste scoorders komen die zelfs boven de opgegeven 100 gram product uit! Rara hoe kan dat/ Wie het weet mag het zeggen!Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Tabel amandemeel

 • Anita

  Al eens gekeken op de site van het voedingscentrum? (http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/wet-voedselinformatie.aspx)
  Daar staat sowieso aangegeven wat op verpakkingen MOET staan, maar er zitten dus ook ingrediënten in die niet vermeld hoeven te worden en waardoor je dus niet op die 100 gram uitkomt :)(https://webshop.voedingscentrum.nl/pdf/Etiketwijzer.pdf) Waarom er bij een aantal je er zelfs overheen komt? dat is en blijft een vraag…
  Wellicht helpt deze info je een stapje verder 😉

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Ja die ken ik. Inderdaad dat men eronder blijft vind ik niet vreemd. Wel dat er méér in zit 😉 En als je dan bedenkt dat bij de meeste amandelmelen zo’n 10% van het gewicht niet benoemd wordt is het wel een erg groot verschil in waardes! Daarom ga ik nog niet alle recepten aanpassen als het allemaal zo onduidelijk is. Er klopt soms geen hout van de etikettering.

 • A.J. Roke

  Hallo Anna-Karina. Ik maak al geruime tijd dankbaar gebruik van je heerlijke recepten. Dat even vooraf. Ik mis in je tabel het amandelmeel van Bio+. Dit amandelmeel vind ik echt een aanrader. Het bevat volgens de voedingswaarde op de verpakking slechts 2,5 gram koolhydraten per 100 gr. De overige waarden zijn: vetten: 58,61; vezels: 12,07; eiwitten 20,49 en zout 0,01. Ik koop het amandelmeel altijd bij de Plus.
  Vriendelijke groet
  Bert Roke

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Hoi Bert,

   Mijn idee was zeker niet dat de tabel volledig zou zijn.

   Met de gemiddelde opgegeven waardes is 2,5 khd wel heel erg vreemd laag? Dat moet dan een heel bijzonder soort amandel zijn denk ik. Eerlijk gezegd denk ik dat er een fout staat op het etiket. Ook als ik die waardes optel (per 100 gram) kom ik boven de 100 gram uit, dat is dan nog zonder ‘vocht’. Dat kan nooit natuurlijk. Welkom in het oerwoud van voedingswaarden.

   Misschien kun je eens navragen bij de Plus of bij BIO+ wat hun verklaring daarvoor is? Helaas ontbreekt ons de tijd om bij elk merk navraag te doen.

 • Jet Visser

  Notenshop, heeft een geroosterd amandelmeel: vet-52, Koolhydraten-6, vezel-?, eiwit-19.5
  Hiermee kun je erg goed bakken en is naar mijn mening beter dan de gewone amandelmeel, is niet korrelig maar net zo egaal als een normale cakemix
  Met vriendelijke groet Jet