Tabel amandemeel

Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C, het is licht verteerbaar en koolhydraatarm. Amandelen zijn een bron van goede vetten en hoogwaardige proteïnen. Er zijn heel veel verschillende merken en soorten amandelmeel, met allemaal een verschillend gehalte aan koolhydraten. Opgegeven waardes variëren van minder dan 5 tot boven de 20 gram koolhydraten per 100 gram. En sommige etiketten kunnen niet kloppen, omdat de opgegeven waardes opgeteld al ruim boven die 100 gram uitkomen. Veel onduidelijk dus.

Koolhydraten in amandelmeel

Daarom willen we iedereen graag op het hart drukken om goed de verpakking te bestuderen. Sommig amandelmeel is ‘ontvet’ en bakken dus wat droger dan de vette soorten. Koopmans brengt zelfrijzend amandelmeel op de markt waar doodleuk rijstemeel inzit. Het bevat 32 gr. koolhydraten per 100 gram (veel te veel). Wees dus gewaarschuwd. 

Diverse-merken-amandelmeel-koolhydraten

< *klik*

Enkele veel gebruikte merken hebben we in een tabel gezet (nov. 2017). Wij hebben aan verschillende (online) winkels gevraagd waardoor die verschillen komen. Amandelmeel is een ‘levend’ product en kan volgens de producenten écht enorm verschillen in voedingswaardes. En dus ook per periode worden er andere waardes gegeven!

Pit & Pit bevat nu (2019 – jan 2020) opeens 4,3 gr khd https://www.pit-pit.com/amandelmeel.html
*was in 2017, zie overzicht, 18,7 gr khd per 100 gr?

 

Het antwoord van Body & Fit.

***Amandelmeel Body&Fit = 4,63 gram koolhydraten per 100 gram***
Antwoord van Body & Fit, Anjo, 19 dec 2017 10:38uur:
“Beste Hans,

Naar aanleiding van ons eerder contact stuur ik je deze mail over het verschil tussen bruin en wit amandelmeel qua koolhydraten.

Excuses dat er zoveel tijd overheen is gegaan. Wij hebben het amandelmeel wit op meerdere componenten laten analyseren, het koolhydraat gehalte valt binnen de norm. Daarnaast hebben wij de vragen neergelegd bij leverancier van het amandelmeel bruin. Die heeft ons voorzien van een nieuwe specificatie. Deze specificaties kun je vinden in de bijlage. Ook de leverancier van het amandelmeel bruin geeft aan dat er van nature grote verschillen zijn.

De vele vragen hierover hebben ons doen besluiten om het product in te kopen bij een andere leverancier, waardoor het koolhydraat gehalte vanaf de volgende productie lager zal zijn. We zullen dus een nieuwe amandelmeel krijgen met ongeveer hetzelfde koolhydraat gehalte als de amandelmeel wit.

Wij hopen dat dit hiermee de onduidelijkheden met betrekking tot de koolhydraten wat meer wegneemt, mochten er nog vragen zijn dan horen we dat uiteraard graag!”
BIJLAGE volledige voedingswaarden nieuwe leverancier Amandelmeel (bruin) Body & Fit:

voedingswaarde amandelmeel

 

Trefwoorden

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top