Koolhydraatarme amandelspijs

Suikervrije amandelspijs

In je koolhydraatarme feeststol of gevuld speculaas mag amandelspijs niet ontbreken. Normaal gesproken maak je amandelspijs met 1 deel gemalen amandelen, 1 deel geraffineerde suiker, citroen en ei. Kant-en-klaar amandelspijs bevat algauw 75 gram koolhydraten! Voor deze heerlijke suikervrije amandelspijs gaan we de geraffineerde suiker vervangen door een 0-koolhydraten zoetstof, erythritol bijvoorbeeld. Dan bevat deze rol (à 200 gram) 5.5 gram koolhydraten. Dat scheelt een bak koolhydraten. Deze koolhydraatarme amandelspijs vind ik stiekem lekkerder en frisser dan die mierzoete van dat ene bekende bakmerk. 

Zoetstof?

Bovendien, je past deze suikervrije amandelspijs precies naar eigen smaak aan, meer of minder zoet, meer of minder citroen? je hebt het helemaal zelf in de hand. Gebruik bij voorkeur een natuurlijke zoetstof met 0 gram koolhydraten, zoals erythritol met of zonder stevia. Dat is er van verschillende merken en in heel veel verschillende sterktes. Sukrin, Steviala of Greensweet hebben diverse soorten zoetstof. We schreven een uitgebreid artikel over suiker vervangen, daar kun je alles teruglezen.

Persoonlijk

Maak vooral je eigen keuze, welke zoetstof je precies moet gebruiken hangt ook af van je eigen voorkeuren. Immers, hoe zoet je het wilt kun je alleen zelf bepalen, altijd proeven en zoetstof toevoegen naar eigen smaak is ons advies!  Het lekkerst is om de suikervrije amandelspijs een tijdje te laten rijpen, 1 -3 dagen moet genoeg zijn. Op die manier kunnen de smaken met elkaar ‘trouwen’. Echter, je kunt spijs met zoetstof minder lang bewaren dan de klassieke met echte suiker en je moet wel echt schoon werken! 

Ik gebruikte de spijs in deze koolhydraatarme kerststol en het verrukkelijke gevuld speculaas.

Koolhydraatarme amandelspijs

Zo maak je suikervrije amandelspijs


Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Suikervrije amandelspijs

Koolhydraatarme amandelspijs
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze zelfgemaakte, koolhydraatarme, suikervrije amandelspijs is echt keilekker. Veel beter dan de mierzoete bonenvariant die in kant-en-klaar producten zit.
4.75 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Hele rol (200 g)
calorieën 703.1 kcalkoolhydraten 5.5 geiwitten 30.4 gvetten 59.8 gvezels 10.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 rol (à 200 g)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 100 g amandelmeel
  • 40 g erythritol - 0 khd Sukrin, Steviala of Greensweet (of meer naar eigen smaak)
  • ½ citroen - rasp en sap
  • snufje zout
  • 1 ei - rauw. Of iets meer, afhankelijk van hoe zacht en sappig je het wilt hebben

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Neem bij voorkeur een een natuurlijk zoetmiddel met 0 khd, diverse merken en sterktes verkrijgbaar, lees ook even hierboven over zoetstof. Wij gebruikten 60 g erythritol zonder stevia.
  • Je moet echt schoon werken. Er zitten namelijk geen conserveermiddelen in dit soort producten.
  • Meng met een keukenmachine, vork of staafmixer alle ingrediënten (eerst een deel van het zoetmiddel en ei) tot een mooie pasta. Proef de koolhydraatarme amandelspijs en voeg naar eigen behoefte zoetstof en ei toe. Toch te dun geworden? Doe er dan een beetje amandelmeel bij.
  • Schep de suikervrije amandelspijs op een stuk huishoudfolie en vorm er een rol van. Vouw de folie rondom strak dicht. Bewaar 3 dagen koel tot gebruik. Daarna kijken, proeven en ruiken om bederf te constateren.
  • Gebruik de suikervrije amandelspijs in je kerststol of paasbrood of met Sinterklaas in gevulde speculaas. Als zoete garnering bij een toetje, vulling van een bonbon of draai er kleine snoepballetjes van die je door een garnering van gehakte nootjes, kokos of geraspte chocolade rolt! Kortom, dat komt wel op.
  • Mijn advies: Geniet volop maar wel met mate!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top