Ontbijtpannenkoekjes, stoer & smakelijk 23


Goedemorgen! Als je een tijdje koolhydraatarm eet, ga je dan brood missen? Ja, soms wel hè? En dan ga je op zoek naar smakelijke, leuke  gerechtjes die nóg lekkerder zijn dan brood, ja dat bestaat! Zoals bijvoorbeeld deze smakelijke stoere ontbijtpannenkoekjes, fantastisch als ontbijt! Maar je kunt ze net zo goed als lunch eten, of als tussendoortje. Als je een grotere bakt zou je ook rondjes kunnen uitsteken en beleggen als hartige snack. Je maakt de pannenkoekjes zo groot of klein als je zelf wilt, maar kleine draaien makkelijker om en zelf vind ik het altijd wel leuker om ze verschillend te beleggen. Hartig én zoet.

 

 

Beleg kiezen

Deze ontbijtpannenkoekjes zijn in een handomdraai gemaakt en je doet er je eigen favoriete kaas op natuurlijk: jonge kaas, oude kaas of boerenkaas allemaal lekker! Of wat te denken van een paar verschillende ontbijtpannenkoekjes? Wat mij betreft doe je er een restje groente van gisteren door, op of bij. Champignons, courgette, broccoli, paprika. Lekker pittig met sambal, of roomkaas & zalm! Of ben jij meer het type van een pizza met pesto, mozzarella & tomaat? Of toch die met yoghurt en rode vruchten?

	kaaspannenkoekjes-koolhydraatarm-recept

Per persoon 1,8 gr. khd exclusief wat je er zelf nog oplegt of bij eet.

Heb je toch liever iets anders zoets op de vroege ochtend? Kijk dan eens naar de speculaaspannenkoekjes of zoete broodjes.
Succes en wat je ook gaat eten, eet smakelijk en geniet! Je eetpatroon aanpassen hoeft echt geen straf te zijn.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de ontbijtpannenkoekjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Ontbijtpannenkoekjes, stoer & smakelijk

Door Anna-Karina Geplaatst januari 13, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 2 gr. khd pp excl. beleg (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Als je koolhydraatarm eet, ga je dan het brood missen? Stoere ontbijtpannenkoekjes, uitstekende koolhydraatarme broodvervanger een verrukkelijke traktatie!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eieren los met amandelmelk, paprikapoeder en peper & zout. Kan ook prima voor zoete pannenkoekjes als je niet te veel gebruikt.
  2. Meng amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder goed door elkaar. Dit doe je om te voorkomen dat het bakpoeder teveel op één plek gaat zitten.
  3. Meng alles tot een -redelijk dik- vloeibaar beslag. Doe er wat water bij als je het te dik vindt of een klein beetje meel als het te dun is.
  4. Verhit olie of boter in een koekenpan en schep met een lepel bergjes in een koekenpan. Bak de pannenkoeken zachtjes ong. 2-3 minuten. Draai ze om als ze daar stevig genoeg voor zijn en de onderkant begint te bruinen. Rasp desgewenst kaas over de reeds gebakken kant.
  5. Beleg met wat je maar wilt en geniet...als dat geen goedemorgen is!
  6. TIP: Amandelmelk is te vervangen door slagroom, kokosmelk of iets dergelijks eventueel aangelengd met wat water.
  7. TIP: Warm en versgebakken opeten is het lekkerst, maar bewaren voor een later tijdstip kan uitstekend. Meenemen in je lunchbox dus ook, je collega's willen vast het recept!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 gedachten over “Ontbijtpannenkoekjes, stoer & smakelijk

  • Ineke Oskam

    Vorige week deze website ontdekt. Wat ben ik hier blij mee! Vandaag de broodjes gemaakt en al twee keer de kaaspannenkoek. De broodjes gegeten met roomboter en zelfgemaakte bramenjam. Zo lekker! Alleen bakte alles behoorlijk aan in mijn keramische koekenpan. Meer boter gebruikt maar dat hielp niet. Heb je misschien tips?

  • Sandra

    Waarschijnlijk een rare vraag maar: Waarom staat amandelmeel in grammen en bijvoorbeeld kokosmeel als eetlepel qua maataanduiding? Ik vind het altijd wel fijn om alles te wegen. Het lijkt me meer nauwkeurig. Zeker met een digitaal weegschaaltje wat nog enkele grammen kan afwegen van bijvoorbeeld het bakpoeder.
    Ik vind niet altijd eenvoudig hoeveel nu een eetlepel is en ik sta me altijd af te vragen of ik het maatschepje nu moet afstrijken of niet.
    Ik hoor het graag!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Blijft inderdaad lastig er is voor allebei wel wat te zeggen. Sommige ingrediënten bevatten van een bepaald merk veel meer vocht dan van een ander merk en dan is een inhoudsmaat (ML eetlepel) veel betrouwbaarder. De manier van scheppen is daarbij zeker van belang. Officieel moet je de massa even ‘opschudden’, dan scheppen en nooit met een kop erop. Tenzij dat zo in een recept staat. Lees ook ons artikel over maatschepjes, maten en gewichten etc.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Blijft inderdaad lastig er is voor allebei wel wat te zeggen. Sommige ingrediënten bevatten van een bepaald merk veel meer vocht dan van een ander merk en dan is een inhoudsmaat (ML eetlepel) veel betrouwbaarder. De manier van scheppen is daarbij zeker van belang. Officieel moet je de massa even ‘opschudden’, dan scheppen en nooit met een kop erop. Tenzij dat zo in een recept staat. Lees ook ons artikel over maatschepje, maten en gewichten etc.

  • Marit

    Heerlijk deze pannenkoekjes! Doen de kaas er al door voordat we ze gaan bakken, ook erg lekker! De paprikapoeder hebben we weggelaten, vinden het voor het ontbijt iets te heftig. Plakje zalm en niks meer aan doen! Zelfs mijn man, die wat sceptisch was over het dieet, is zeer aangenaam verrast!

  • Ulli Hickman

    Hoi Anna-Karina

    Het boek heb ik direct aangeschaft, nadat ik de website had ontdekt. Vanavond maak ik oosterse spruitjes.
    Heerlijk met oosterse kruiden, ben ik dol op.

  • Ulli Hickman

    Goedemorgen,

    Zojuist deze heerlijke pannenkoekjes gegeten met suikervrije honing. Wat een genot.
    Ben sowieso blij, dat ik deze website heb gevonden. Eet sinds begin augustus koolhydraatarm en ben al 15kg afgevallen. Bedankt voor alle heerlijke recepten, zo is koolhydraatarm eten nog hééél lang vol te houden.

  • Caroline

    Hallo,

    Zojuist hebben mijn dochter en ik de pannenkoekjes uitgeprobeerd in de zoete variant, met framboosjes en slagroom erop (gezoet met stevia) Wat was dat lekker!!! Wat fijn dat ik haar toch haar favoriete recept (pannenkoeken) kan voorzetten zonder schuldgevoel. We waren na een paar weken kip en groenten sowieso ongelooflijk blij met deze website die een keur aan variatie tentoon spreidt met heerlijk makkelijk haalbare en verantwoorde recepten.  De pannenkoeken neigen wat meer naar de smaak van een omelet, maar wij vinden dat juist lekkerder dan de traditionele pannenkoek, er zit veel smaak aan en wij kunnen ons voorstellen dat de hartige variant ook verrukkelijk moet zijn. Na drie pannenkoekjes (klein) zit je echt wel heel erg vol. Het verzadigt je hongergevoel vele malen beter dan de gewone pannenkoek. Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat je hierdoor blijft afvallen??? We gaan het beleven einde van de week op de weegschaal. Nu verheug ik me al op het diner, ook van deze website gehaald. Je hoort!

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Het bakpoeder zal uitgewerkt zijn, maar op zich moet het kunnen lijkt me? De beste manier is gewoon proberen en merken hoe het uitpakt. Succes! Laat je het even weten hoe je avontuur is afgelopen?

  • Cornelia

    Ik heb met deze pannekoekjes er weer een fijn ontbijt bij.

    Ik heb er 8 van het deeg gebakken zodat ik er twee dagen met 4 kan ontbijten, vanmorgen de eerste 4 gegeten, en wat was het lekker!

    Warm, met een beetje roomboter en een lepel eigengemaakte, suikervrije, zwarte bessen jam, hmmmm.

    Morgen warm ik de andere 4 op in de oven, zal ook vast goed gaan.

    Bedankt weer, groetjes, cornelia

  • Emmy van Wijk

    Deze stoere pannenkoekjes, vind ik het mooiste recept van alle recepten op deze site. Daarmee bedoel ik het meest verrassend, de variatie in het gebruik, het maken en bakken (leuk werk) en uit de vriezer direct in de broodrooster (even oefenen hoe lang/kort) met een beetje roomboter. Je weet niet wat je meemaakt. Topper!