Stevige chocolade mousse met pumpkinspice

Stevige chocolade mousse met pumpkinspice

En als we zeggen stevig dan bedoelen we ook echt stevig! De stevige chocolade mousse met pumpkinspice is behoorlijk machtig. We hebben het berekend op 4 porties. Maar 6 kleinere porties chocolademousse zou ook nog kunnen. Beetje afhankelijk van hoeveel trek je nog hebt in een dessert. Voor vegetariërs: aan deze stevige mousse van chocola hoeft geen gelatine toegevoegd te worden. Je maakt de chocolade mousse met drie ingrediënten: pure chocolade met een cacaogehalte van 85%, slagroom en erythritol (of een andere zoetstof). Het is wel erg lekker om de topping van walnoten en pecannoten erbij te maken; dat geeft een heel herfstig gevoel.

Advertentie

Pompoenkruiden – pumpkinspice

Pumpkinspice kun je kant en klaar kopen. Maar het is redelijk prijzig en je kunt het heel makkelijk zelf maken. Nog een voordeel is dat je het dan helemaal aan je eigen smaak kunt aanpassen. Wat er sowieso ingaat is kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat en piment. Het grootste aandeel heeft de kaneel. Met de kruidnagel moet je voorzichtig zijn, dat overheerst snel. Wij voegden zelf nog wat koekkruiden toe, gewoon omdat ons dat lekker leek! We vonden het een geslaagd extraatje. De voedingswaarde van de stevige chocolade mousse met pumpkinspice is per portie: kcal kcal 370.65 ⋆ koolhydraten 6.3 g ⋆ eiwitten 4.66 g ⋆ vetten 35.34 g ⋆ vezels 0.9 g.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je stevige chocolade mousse met pumpkinspice

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Stevige chocolade mousse met pumpkinspice

Stevige chocolade mousse met pumpkinspice

Deze stevige chocolade mousse met pumpkinspice is behoorlijk machtig, dus je hebt genoeg aan een kleine portie. Maar hij is wel heel lekker!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 370.65 koolhydraten 6.3 geiwitten 4.66 gvetten 35.34 gvezels 0.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Pumpkinspice – voorraad

Topping van noten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop in een kleine beslagkom ¾ (150 ml) van de slagroom met de erythritol stijf.
  • Breek de chocolade in stukjes en verwarm au bain marie met ¼ (50 ml) van de slagroom, tot de chocolade gesmolten is. Laat even wat afkoelen.
  • Spatel (dus niet roeren) de slagroom in gedeeltes door de chocolade, tot telkens een homogeen geheel ontstaat.
  • Verdeel de mousse over vier schaaltjes of coupes. Zet in de koelkast voor zeker 45 minuten.

Pumpkin spice kopen of zelf maken?

  • Om de pumpkin spice te maken (je kunt het ook kant en klaar kopen) meng je kaneel, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder, piment en koekkruiden door elkaar. Zo heb je meteen een voorraadje ervan aangelegd.

Topping van noten maken

  • Hak de pecan- en de walnoten grof. Rooster ze in een kleine koekenpan. Laat even afkoelen als ze lichtburin gebakken zijn. Voeg de Sweet Bee toe, het snufje zout en 1 tl pumpkinspice. Meng goed door en verwarm nog even indien nodig. Laat daarna afkoelen. Strooi de topping over de chocolade mousse.
    Hmm, smullen!!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven