Een echt lekkere stamppot maken zonder aardappelen, kan dat? Jazeker, probeer dit koolhydraatarm stamppotje met snijbonen maar eens! Het zacht romige mondgevoel en subtiele smaak van aardappelpuree wordt tot mijn eigen verrassing behoorlijk goed benaderd. Nee, natuurlijk is het niet hetzelfde. Dat kan nu eenmaal niet. Maar ik vond deze koolhydraatarme combinatie van knolselderij en bloemkool (in gelijke hoeveelheden gebruikt) iets om regelmatig terug te laten keren. Dus straks weet ik niet beter meer…
Modderpoel
Als aanvulling heb ik gekozen voor twee groenten die geen vocht meer loslaten als ze eenmaal bereid zijn: prei en snijbonen. Beiden kun je zo fijn snijden als je wilt, zonder dat hun smaak en structuur eronder lijden. Geen water of melk toevoegen, dan wordt het een zwembad, of toch minstens een ‘modderpoel’. Ik gebruik roomkaas, dat is lekker stevig. Voor de romige smaak doe ik er een scheut slagroom bij. Dat werkt uitstekend! Met de mosterd ben ik wat voorzichtig; het is snel te veel (tenzij je een echte mosterdliefhebber bent, natuurlijk. Maar om dit koolhydraatarm stamppotje met snijbonen op smaak te brengen, is een subtiele mosterd ondertoon wat mij betreft het beste.
Ook hier geldt natuurlijk dat je het naar je eigen hand moet zetten. Maar wel uitkijken met vocht toevoegen dus.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je het koolhydraatarm stamppotje met snijbonen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarm stamppotje met snijbonen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g bloemkool, schoon gewogen, in roosjes
- 250 g knolselderij, schoon gewogen, in stukjes
- 1 tl bouillonpoeder
- 50 g prei, fijngesneden
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 250 g snijbonen, in smalle reepjes
- ½ tl zout
- 50 g roomkaas
- 1 tl mosterd, naar smaak
- scheutje slagroom
- peper en zout, naar smaak
- 1 stengel bosui, in kleine ringetjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd of breek de bloemkool in roosjes. Snijd de schoongemaakte knolselderij in stukjes. Zet net onder water en kook met bouillonpoeder 15 minuten. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
- Snijd intussen de snijbonen diagonaal in smalle reepjes en kook ze beetgaar in ongeveer 7 minuten. Giet af.
- Roerbak de prei met het uitgeperste teentje knoflook 5 tot 10 minuten in olijfolie. Houd warm op laag vuur.
- Pureer de bloemkool en de knolselderij. Voeg roomkaas, mosterd en slagroom toe en daarna het groentemengsel. Breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Warm goed door zonder het te laten aanbranden. Garneer aan tafel met bosui.
- Serveer er gehaktballetjes (vega of vlees) bij. Smakelijk eten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Het stamppotje met prei was een succes. Had geen snijbonen maar sperziebonen gaat ook prima. Mijn man is fan geworden.
Iedereen is welkom 😉
Vandaag stamppotje gemaakt, was heerlijk ook manlief was enthousiast
Dank, je bent er snel bij!