Spruitjespuree in portobello

Al 6x eerder maakte ik een gevulde portobello voor de website. Vandaag kookte mijn heer Hans voor jullie! Zijn portobello gevuld met spruitjespuree is weer totaal anders. Ik ben sowieso dol op een romige puree. Als ik al iets mis uit de koolhydraatrijke keuken dan is het -misschien- wel aardappelpuree. Ohw, daar kon ik werkelijk niet van af blijven. Ik weet nu al dat ik moet oppassen voor een spruitjespuree-verslaving. De zachte puree in de malse portobello combineert verrukkelijk met die fijne romige saus. Zo’n portobello is gewoon verzonnen om te vullen, dat kan toch niet anders? Bijna nooit snijden we zo’n prachtding in stukken, zonde! De uit de kluiten gewassen kastanjechampignon wordt zo geweldig sappig in de oven. Ai luf Hans en portobello!

 

Spruitjespuree, heerlijk!
De spruitjespuree kun je makkelijk voor andere zaken gebruiken. Gewoon op de plaats waar je vroeger aardappelpuree zou serveren, met of zonder spekjes. Of spuit de spruitjespuree op tot torentjes en bak ze met geraspte kaas in de oven, ook echt errug lekker als bijgerecht of op een borreltafel. Of vul allemaal kleinere champignons, ook schattig.

Spruitjespuree in portobello - pureetorentjes

 

Iets erbij?
Wij aten de gevulde portobello met een paar van die gezellige spruitjespuree torentjes en die romige saus, daar hadden we genoeg aan. Ik had eerder op de middag al een paar hapjes geserveerd namelijk. Als gewone hoofdmaaltijd vraagt het wellicht om iets erbij. Overweeg dan om onderin de portobello wat (nep)vlees te verwerken. Spekjes zouden goed smaken, of eet er bijvoorbeeld een lekker (vega) chipolata worstje bij. Of als het wat sjieker mag een mooi stukje wild of lamsvlees, als je dat eet?  (Met een mooi leven achter de rug natuurlijk.)

Met dank aan mijn heer Hans voor deze verrukkelijke maaltijd! x

Meer recepten met spruitjes.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze portobello gevuld met spruitjespuree

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn FacebookpaginaTwitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!

Spruitjespuree in portobello


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 29, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 10-15 gr. per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Al een paar keer maakte ik gevulde portobello's. Toch is deze portobello gevuld met spruitjespuree weer totaal anders, oppassen voor puree verslaving!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en kook ze in de bouillon 10 minuten gaar. Giet af en vang de bouillon op.
  2. Pureer de spruitjes met roomboter en 2 el. slagroom en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  4. Verwijder de steel en lamellen uit de portobello en borstel de hoed schoon. Maal zout en peper over de hoeden.
  5. Doe de spruitjespuree in een spuitzak en vul hiermee de portobello's. Zet de portobello's in een ovenschaal en giet de bouillon (opgevangen in stap 1) erbij.
  6. Bak de portobello's 20 minuten in het midden van de oven. Rasp er een beetje kaas over en zet nog twee minuten hoog in de oven.
  7. SAUS
    Houdt de portobello's warm en meng de bouillon van de portobello's met 125 ml. slagroom, bind met johannesbroodpitmeel. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de saus bij de gevulde portobello's.
  8. Lekker met geroosterde pompoen of (vega) worst. Aan tafel en eet smakelijk!
  9. NB: hoeveelheden leverden ook 16 spruitjestorentjes op, ik heb een schatting gemaakt van het aantal khd. Spuit van de rest torentjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze mee, even opletten dat ze niet verbranden.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 gedachten over “Spruitjespuree in portobello”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

401 Shares
Share280
Pin121
Tweet