spruitjes soufflé

Spruitjes soufflé, koolhydraatarm

Spruitjes zijn niet alleen gewoon gekookt lekker, maar ook gebakken zoals deze heerlijke oosterse spruitjes met noten.  Of wat dacht je van spruitjespuree of de heerlijke spruitjes soufflé die we vandaag voor je hebben? Spruitjes staan denk ik, vooral ’s winters, elke week wel een keer op ons menu; in welke vorm dan ook. Varieer naar hartenlust met dit supergezonde minikooltje. TIP: Kook spruitjes altijd in ruim water, zo blijft de meeste vitamine C behouden. Deze soufflé bevat 8.2 gram koolhydraten per portie en is daarmee behoorlijk voedzaam!

Advertentie

Spruitjeslucht voorkomen

Veel mensen vinden de spruitjeslucht (zwavel) niet lekker, toch hoef je er geen last van te hebben met deze tips.  Kook ze ook niet langer dan 10 minuten (beetgaar). De spruitjeslucht komt namelijk vooral door te lang koken. Wat je dan ruikt is zwavel, tijdens het koken laten ze de zwavelverbindingen los. Spruitjeslucht kun je ook tegengaan door een scheutje melk of een stukje ui mee te koken. Kort koken blijft het best (en lekkerst!) daarna wokken of verwerken in een ovenschotel.

De teelt van spruitjes

Wat gaat er vooraf aan je aankoop? Voordat deze spruitjes soufflé op je bord ligt hebben de ingrediënten al een hele weg afgelegd, zo ook het spruitje. Spruitjes hebben een heel bijzondere groeiwijze, mooi gedraaid aan een stok. Het leven van een spruitje begint met het zaaien in de kas. De spruitkoolzaadjes worden met 200 tegelijk in een kunststof tray gezaaid, ieder in een eigen vakje. Dit gebeurt tussen half februari en begin april.  Tussen half april en eind mei gaan ze de ‘volle grond’ in. Op 1 hectare (100 x 100 m) worden 35.000 jonge plantjes geplant! Dit gebeurt tegenwoordig met de machine. In september beginnen de spruitjestelers met oogsten van deze heerlijke groente. Oogsten wordt gedaan met grote plukmachines, deze machines kunnen wel  30.000 kilo spruitjes per dag plukken. Een paar ons daarvan zit nu in onze spruitjes soufflé, dat vind ik een lollig idee!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spruitjes soufflé
spruitjes soufflé

Zo maak je de Spruitjes soufflé

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

spruitjes soufflé

Spruitjes soufflé

Spruitjes zijn niet alleen gewoon gekookt lekker, maar ook in deze heerlijke spruitjes soufflé die we vandaag voor je hebben! Spruitjes staan denk ik, vooral 's winters, elke week wel een keer op ons menu; in welke vorm dan ook. Varieer naar hartenlust met dit supergezonde minikooltje.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 402.73 koolhydraten 8.2 geiwitten 19.6 gvetten 31.07 gvezels 6.33 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de spruitjes schoon en snijd ze kruislings in. Kook ze in maximaal 6-7 minuten beetgaar.
  • Giet de spruitjes af en doe ze in een souffléschaal. Schep de boter door de spruitjes en roer om.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 170 °C.

Eieren splitsen en kloppen

  • Splits de eieren. Vang het eiwit op in een vetvrije -metalen- kom. Klop de eiwitten met een snufje zout helemaal stijf.
  • Klop de eidooiers los met slagroom, amandelmeel, peper, zout en nootmuskaat. Meng ¾ van de geraspte kaas door dit dooiermengsel. Schep het dooiermengsel door de spruitjes.
  • Spatel nu voorzichtig het opgeklopte eiwit door de spruitjes en verdeel het laatste beetje kaas over de bovenkant.

Bakken

  • Bak de spruitjessoufflé 25-35 minuten of tot hij goudbruin kleurt!
  • Prachtig en heerlijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



6 gedachten over “Spruitjes soufflé, koolhydraatarm”

  1. 4 sterren
    Vandaag gemaakt, echt heel lekker maar wel spekjes door de spruitjes gedaan maar verder het recept gevolgd. Zag er mooi uit!

  2. Pien van Leeuwen

    Vanavond gemaakt, maar het mislukte enigszins omdat er per ongeluk toch een eidooier in het eiwit terechtkwam…..Wat nu? Weggooien zou doodzonde zijn, dus toch geprobeerd het eiwit stijf te kloppen (wat uiteraard niet lukte) en vervolgens gewoon het recept verder gevolgd. Het zag er niet zo mooi uit als op jouw foto, maar het smaakte evengoed prima!!! Volgende keer béter….

  3. Ja, hallo, was me dat weer lekker! Kind 1 wou zelfs spontaan proeven én vond het zelfs lekker. Goede tip. Kan wellicht ook met andere groenten?

Reacties zijn gesloten.

4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven