Spruitjes met walnoot en geitenkaas 11

spruitjes met walnoot

Wat een prachtige combinatie is geitenkaas met walnoot toch. Het zachte, romige van de kaas en die bite van de noten maken deze spruitjes weer heel anders dan anders. Het ‘geheim’ van deze Spruitjes met walnoot en geitenkaas zit wat mij betreft ook in het snufje kaneel, lekker subtiel en verrassend. Je maakt dit groentegerecht in een handomdraai klaar, dat is ook niet onbelangrijk. Alles bij elkaar maakt dat deze vitamine C bommen die spruitjes heten een absolute aanrader. Maak ‘t en proef ‘t!

Afwisselen

De spruit heet tegenwoordig zelfs een superfood te zijn. Samen met andere oer-Hollandse koolsoorten zoals boerenkool met stip op 1, groene kool, witte kool, spitskool, Chinese kool, rode kool, broccoli, bloemkool, zuurkool enzovoort. Superfood of niet, ik eet eigenlijk alle soorten groenten wel. Er zijn mensen die strikt de “5 koolhydraten-regel” hanteren. Zij eten geen producten die meer dan 5 koolhydraten per 100 gram bevatten. Dat is misschien nuttig als je net begint en snel in ketose wilt raken. Maar voor een koolhydraatarme leefstijl ben ik daar geen voorstander van.

Ook groentes die wat hoger zijn in koolhydraten leveren zeer nuttige voedingsstoffen. Ik let wel op de gemiddelde hoeveelheden koolhydraten in een week. Dat doe ik door in één week groenten met weinig koolhydraten af te wisselen met groentes die iets meer koolhydraten bevatten. Zo voorkom ik tekorten of overschotten.

spruitjes met walnoot

Koolhydraatbeperkt?

Eten er kinderen mee of eet je koolhydraatbeperkt (met iets meer koolhydraten)? Voeg dan een beetje appel, peer of rozijntjes toe dan worden de spruitjes nog zoeter. Als je appel of peer gebruikt verdeel die op het laatst over het gerecht of geef het er apart bij. Gewoon rauw of even gebakken met wat honing en een beetje boter. Hoe dan ook: smullen geblazen!

Kijk hier voor meer gerechten met spruitjes.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de spruitjes met walnoot en geitenkaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Spruitjes met walnoot en geitenkaas

spruitjes met walnoot

Door Anna-Karina Geplaatst februari 8, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 3 porties
  • Koolhydraten: 8,5 khd per portie (3 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Het 'geheim' van de spruitjes met walnoot en geitenkaas zit wat mij betreft ook in het snufje kaneel, dat is echt bijzonder subtiel en verrassend. Aanrader!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en kook of stoom ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  2. Hak de walnoten. Rooster ze in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
  3. Roer een klontje boter door de spruitjes samen met een snufje kaneel (weinig is echt genoeg!) en nootmuskaat.
  4. Verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi vervolgens met de walnoten en maal er peper en zout naar smaak over. Je vingers erbij aflikken mag wat mij betreft!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 gedachten over “Spruitjes met walnoot en geitenkaas

  • Pien van Leeuwen

    Heel smaakvolle combinatie, inderdaad. Toch doei ik het volgende keer zónder dat snufje kaneel, want ik ben dól op spruitjes en miste nu een beetje hun specifieke smaak. Dat zo’n heel klein snufje zó de smaak kan veranderen…..wonderlijk! Bedankt: ik ga dit vaker maken!

  • Emmy van Wijk

    Zo. Dat was lekker. Goed advies om niet teveel kaneel te gebruiken. Normaal gesproken strooi ik maar wat. In dit geval heb ik jouw advies opgevolgd en niet teveel kaneel gebruikt. Heerlijk recept. Ik heb paarse spruitjes bij de Lidl gekocht. Heerlijk.
    Anna-Karina: Bedankt maar weer.

  • Ria van de Reep

    Dit was echt heerlijk en zó simpel te maken. Ik had alleen nog wat gefruite uien en knoflook bij de spruitjes gedaan. Geserveerd met puree van knolselderij en zoete aardappel. Verrukkelijk.  Ook mijn man vond het erg lekker. Vlees niet gemist.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Klinkt als lekker, je man moet je wel te vriend houden natuurlijk. Ik wil geen hommeles veroorzaken met mijn recepten 😉
      Zoete aardappel is niet echt khd-arm, maar dat wist je al denk ik?