spruitjes met walnoot en geitenkaas

Spruitjes met walnoot en geitenkaas

Wat een prachtige combinatie is geitenkaas met walnoot toch. Het zachte, romige van de kaas en die bite van de noten maken deze spruitjes weer heel anders dan anders. Het ‘geheim’ van deze spruitjes met walnoot en geitenkaas zit wat mij betreft ook in het snufje kaneel, lekker subtiel en verrassend. Je maakt dit groentegerecht in een handomdraai klaar, dat is ook niet onbelangrijk. Alles bij elkaar maakt dat deze vitamine C bommen die spruitjes heten een absolute aanrader. Maak ‘t en proef ‘t!

5 gram koolhydraten regel?

De spruit is heel gezond, dat heet dan superfood… Samen met andere oer-Hollandse koolsoorten zoals boerenkool met stip op 1, groene kool, witte kool, spitskool, Chinese kool, rode kool, broccoli, bloemkool, zuurkool enzovoort. Superfood of niet, ik eet eigenlijk alle soorten groenten wel. Er zijn mensen die strikt de “5 gram-koolhydraten-regel” hanteren. Zij eten geen producten die meer dan 5 koolhydraten per 100 gram bevatten. Dat is misschien nuttig als je net begint en heel snel in ketose wilt raken. Maar voor een duurzame koolhydraatarme leefstijl zijn wij  daar geen voorstander van.

Variatie in je voeding is enorm belangrijk om tekorten of overschotten te voorkomen. Immers, ook groenten die wat hoger zijn in koolhydraten leveren hun eigen specifieke nuttige voedingsstoffen. Let op de gemiddelde hoeveelheden koolhydraten in een week. Dat doe je door in één week groenten met weinig koolhydraten af te wisselen met groentes die iets meer koolhydraten bevatten. Zo voorkom je tekorten of overschotten.

Koolhydraatbeperkt?

Eten er kinderen mee of eet je koolhydraatbeperkt, dus met iets meer koolhydraten? Voeg dan gerust een beetje appel, peer of rozijntjes toe dan worden de spruitjes zoeter. Als je appel of peer gebruikt verdeel die op het laatst over het gerecht of geef het er apart bij. Dat kan gewoon rauw of even gebakken met wat honing en een beetje boter. Hoe dan ook: smullen geblazen!

Kijk hier voor meer gerechten met spruitjes.

spruitjes met walnoot en geitenkaas

spruitjes met walnoot en geitenkaas

Zo maak je de spruitjes met walnoot en geitenkaas

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

spruitjes met walnoot en geitenkaas

Spruitjes met walnoot en geitenkaas

door Anna-Karina van Denderen
Het 'geheim' van de spruitjes met walnoot en geitenkaas zit wat mij betreft ook in het snufje kaneel, dat is echt bijzonder subtiel en verrassend. Aanrader!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: groente
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

6,4 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 6.4 g

Uit recept

4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in 10 minuten beetgaar.
  • Hak de walnoten. Rooster ze in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
  • Roer een klontje boter door de spruitjes samen met een snufje kaneel (weinig is echt genoeg!) en een snufje nootmuskaat.
  • Verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi vervolgens met de walnoten en maal er peper en zout naar smaak over.
  • Je vingers erbij aflikken mag wat mij betreft!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 67 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 reacties op “Spruitjes met walnoot en geitenkaas”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like