Spruitjes met noten is weer eens andere manier om deze vitamine C bommen klaar te maken. Ik gebruik paranoten, je kunt in principe alle noten wel gebruiken voor deze spruitjes met noten. Dus als je geen paranoten in huis hebt, neem dan gerust een andere combinatie, zie daarvoor het recept. Wist je dat er meer vitamine C in spruitjes zitten dan in sinaasappelen? Het komt daarom mooi uit dat spruitjes er vooral in de winter zijn, dan kunnen we die extra vitamine C goed gebruiken! Al met al een voedzaam bijgerecht, het bevat 298.17 kcal ⋆ koolhydraten 7.6 g ⋆ eiwitten 18.57 g ⋆ vetten 20.23 g ⋆ vezels 6.4 g per portie.
Spruitjes kiezen
Begin met het kiezen van goede spruitjes. Een goed spruitje herken je eenvoudig: ze zijn stevig en mooi groen. Neem dus liever geen spruitjes die al gele bladeren of vlekken hebben. In de winkel worden de spruitjes meestal los verkocht, de laatste jaren zie je ze steeds vaker aan de stam. Heel leuk om te zien hoe prachtig ze groeien! In een soort gedraaide rijen, zie fotoserie. Voor het bereiden moet je de spruitjes wel even schoonmaken. Daarvoor snijd je eerst het harde kontje van de spruit, daarna verwijder je zo nodig de buitenste paar blaadjes. Als ze qua formaat erg van elkaar afwijken, halveer je de grote exemplaren zodat ze gelijkmatig garen. Spruitjes worden meestal gekookt, maar je kunt ook prima roerbakken, wokken, stoven, stomen of in de oven bereiden.
Koolhydraatarm of -beperkt?
Kortom: Een makkelijk en voedzaam gerecht! Om spruitjes wat kindvriendelijker (minder bitter en zoeter) te laten smaken kun je een doormidden gesneden ui meekoken, daardoor smaken de spruitjes wat zoeter. Hoewel ze tegenwoordig al bijna niet bitter meer zijn. Als je koolhydraatbeperkt eet maak deze spruitjes dan nog wat zoeter met een paar pruimen (of dadels) erin. Ik heb er nog quorn met veel kerrie bij gebakken, als je vlees eet zou je ook blokjes kip of uitgebakken spekjes kunnen nemen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de spruitjes met noten
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spruitjes met noten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon en kook ze 4 minuten voor. Bak de spruitjes 3-4 minuten zachtjes in een koekenpan met wat boter beetgaar. Snijd grote spruiten doormidden. Bak de (vega)kip mee.
- Hak ondertussen de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan, zodat de smaak optimaal vrij komt. Zet apart.
Dressing
- Klop of schud in een potje olie, azijn en mosterd lobbig. Proef en breng op smaak met zout, peper en een druppel zoetstof.
- Meng de spruitjes met de noten en warm alles goed door. Giet de dressing erover, proef en breng zo nodig nog verder op smaak.
- Grote eters serveren er puree van knolselderij of koolraap bij. Heerlijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hallo Anna-Karina,
Ik zie op de laatste twee foto’s een soort lichtgekleurde blokjes in het midden er bovenop liggen… dit kan ik niet uit het recept halen. Wat is dit precies?
Staat in de tekst Margie: “Ik heb er nog Quorn bij gedaan…”, dat zijn vegetarische stukjes met een goede ‘bite’, de smaak lijkt erg op kip. De quorn neemt heel makkelijk een smaak aan van kruiden, bij dit gerecht dus kerrie, heerlijk!
Oke, dank je!