Spruitjes en pompoen in tomatensaus

spruitjes en pompoen in tomatensaus

Wat hebben we zitten smullen van deze spruitjes en pompoen in tomatensaus. Het is een heerlijke stoere ovenschotel en je kunt die heel goed vooraf maken. Lekker makkelijk, je schuift het zo de oven in na een drukke dag. Of voor als je gezellige mensen over de vloer hebt waar je gezellig mee moet bijbabbelen. Ik ben sowieso dol op ovenschotels, vooral als het wat kouder wordt krijg ik extra veel zin in comfort food. Oftewel troetelvoer of knuffelkost op z’n Nederlands. In deze spruitjes en pompoen ovenschotel heb ik twee van mijn geheime ingrediënten gebruikt: De “makkelijk om op voorraad te hebben” Italiaanse tomatensaus en de “ultra snelle, ook op voorraad” currypasta. Het ovengerecht bevat 11.53 gram koolhydraten per portie. Wij aten er nog wat sojaboontjes bij en dat was een voedzaam maaltje!

Voorraad voorkomt verleiding

Ik raad iedereen echt dringend aan om een voorraadje van die tomatensaus en currypasta aan te leggen. Het zijn zulke geweldige smaakmakers en als je een voorraadje maakt, dan heb je altijd iets echt lekkers achter de hand. Zo kom je ook minder makkelijk in de verleiding om ‘foute’ dingen te gaan eten. Vooral de curry pasta is echt ongelooflijk makkelijk te maken. De ingrediënten voor de currypasta vries je namelijk rauw in en bakt de currypasta pas met een uitje mee als je het nodig hebt, kind kan de was doen. En zó lekekrrrrrr!

Europees of oosters?

Eigenlijk stond er iets met spruitjes en pompoen en kokosmelk. Maar uiteindelijk had ik vandaag toch meer zin in iets met groene kruiden en een lekker romig kaaslaagje. Dus werd het deze meer Europese variant met tijm en oregano. Voor erbij zocht ik iets groens, de sojaboontjes verkopen ze tegenwoordig zelfs bij AH in de diepvries, dus die blancheerde ik (in kokend water!) een minuut of 4. Die oosterse variant van de spruitjes en pompoen zien jullie vast binnenkort wel voorbij schuiven.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

spruitjes en pompoen in tomatensaus
spruitjes en pompoen in tomatensaus

Zo maak je deze spruitjes en pompoen in tomatensaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Spruitjes en pompoen in tomatensaus

spruitjes en pompoen in tomatensaus
Door: Anna-Karina van Denderen
Spruitjes en pompoen in tomatensaus is een heerlijke ovenschotel en kun je vooraf maken. Lekker makkelijk, je schuift het zo de oven in na een drukke dag.
4.67 van 3 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord ovengerecht
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 156.72 kcalkoolhydraten 11.53 geiwitten 6.93 gvetten 7.8 gvezels 7.03 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Ovenschotel voorbereiden (kan vooraf)

  • Gebruik je tomatensaus uit de diepvries? Haal het er dan tijdig uit. Ontdooien in de koelkast of magnetron op ontdooistand. Of gebruik passata.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Maak de spruitjes schoon. Halveer de pompoen, verwijder de pitten met een lepel en snijd in maantjes.
  • Kook de spruitjes 5 minuten en laat uitlekken.
  • Leg de pompoenmaantjes op de beklede bakplaat en kwast ze in met olie en peper. Rooster de pompoen 10 minuten in de oven. Verwijder de schil en snijd de maantjes in grove stukken.
  • Snijd de ui grof en bak samen met de (bevroren) currypasta even aan. Voeg na 2 minuten tijm, oregano, tomatensaus, spruitjes en de pompoenstukken toe. Warm alles door. Proef en breng op smaak met peper en zout. Doe de groenten over in een ondiepe ovenschaal, besprenkel met olijfolie, hussel even en rasp er kaas over.
  • (Afdekken en koel bewaren)

Ovenschotel afbakken

  • Bak de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven. Als de schotel uit de koelkast komt 5-10 minuten langer bakken.
  • Lekker met sojaboontjes of een frisse salade!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties